Kužek Čar, pasma pinč, živa teža 3.5kg, je hišni ljubljenček – dobesedno. In ko gre na sneg ima rahle probleme, saj ni tako “peresno lahek, da bi lahko hodil po njem in njegove tanke tačke niso tako dolge, da bi lahko kljubovale 20cm in več snega.

Pred mnogo leti sem tudi sam imel precej podobnega psa (po obnašanju in tudi po postavi), sicer je bil mešanček med pinčem in čivavo in je bil “uvožen” iz Hrvaške. Prvih par mesecev smo imeli probleme pri komunikaciji, ker ni razumel “po naše”, ampak samo “po njihovo”. In ko je, zaradi bolezni, moral dobiti injekcijo, sem se odločil da ne bom imel nikoli psa, ker je ta izguba bila hujša, kot izguba človeka!

čar


4 Responses to Kužek Čar v/na snegu

 1. markopigac pravi:

  “sem se odločil da ne bom imel nikoli psa, ker je ta izguba bila hujša, kot izguba človeka!”

  Huh, ne pisi takih stvari javno, da si ne bo kdo kaj mislil. Se posebej, ce das psa ob bok smrti ozjih druzinskih clanov.

 2. Jure pravi:

  @marko

  Zakaj ne? Saj je pes tudi druzinski clan!

 3. had pravi:

  @marko: se bolj tragikomicno je bilo takrat, ko sem to izrekel.. namrec v osnovi se je glasilo – da imam rajsi da mi umre punca (takratna), kot pa kuzek.. jeap.. vem da se slisi cudno, tudi cudno je.. ampak na psa se bolj navezes v 11 letih, kot pa na cloveka..

 4. anchy-9 pravi:

  Zadnjič, ko sem šla mimo nekega avta, mi je podoben “cucek”, ki je bil v avtu, skočil v šipo, da je kar počilo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.