had blog roni kordis had blog roni kordis

Apple tablet – iSlate – iPad – oz. Apple se zna it marketing

Apple tablet – iSlate – iPad – zadeva, ki naj bi jo Apple predstavil trgu 27. januarja v San Franciscu, že več mesecev buri duhove. Internet je poln informacij o tem, kako naj bi iSlate iPad – kot “naj bi se” imenoval izgledal, kaj naj bi omogočal in kakšna strojna oprema naj bi ga sestavljala.
Par primerov:


In Apple ni ničesar potrdil, niti ovrgel. Pustil je, da gredo ugibanja v svojo smer, vsake toliko časa vrgel kakšen drobcen namig, da so spet zapolnili byte na netu. In takšen marketing Apple obvlada v nulo. Samo namig je dovolj in cel svet se postavi v “prežo” in čaka, kdaj bo priletela kakšna nova kost.

Spomnimo se tri leta nazaj, ko so se začela ugibanja o iPhoneu. Precej podobna zgodba, kot je sedaj o tablet “PC-ju”. In Apple je lahko z minimalnim vložkom v samo oglaševanje dosegel vsak kotiček našega planeta. In za to jim gredo zasluge, še bolj pa vsem nam, ki smo uporabniki Apple izdelkov.

Namreč ni zaman dejstvo, da ko si enkrat lastnik Applea, zelo težko zamenjaš zadevo in greš spet nazaj na “običajne” stvari. In ravno v tem je še eno marketinško mojstrstvo – namreč vsak Apple uporabnik je ambasador znamke, ki jo priporoča drugim. In dejstvo, da ima tudi Apple napake, da se kvari, da ni superioren, sploh ni več pomembno, kajti ratio v tem primeru ponavadi odpove. Oblika, barve, način rokovanja, vse to je en korak pred ostalimi. In ravno to postavlja Apple visoko pred konkurenco.

In tudi tablet, čeprav bo mogoče slabši kot “konkurečni” izdelki, bo dražji, ali pa nečesa ne bo imel, bo šel po poteh ostalih Apple izdelkov. Že to, da se toliko časa govori o njem, je naredilo toliko “reklame”, da ga bodo ljudje kupili že iz tega razloga. In kar je še bolj fascinantno, ko gre za Apple izdelke, ljudje ponavadi ne pogledajo na ceno!

In ja, komaj čakam 27. januar, da vidim, če bo Apple tablet – iSlate iPad res na voljo za 1000$, kot se sedaj ugiba in bom mogoče imel še eno igračko več! Moški imamo igrače, ženske imajo čevlje!

 1. Preveč začenjaš stavke z IN, pa sklanja se Appla, iPhonu … :D Sicer pa ja, hočem iPhone OS 4 nao!

 2. @azzqim: hvala za opozorilo.. mocno se ga zavedam.. ampak v tistem, ko zacnem pisati, spisem do konca in objavim.. ah :)

  bom res moral brati za seboj :)

  jaz pa tabletko :)

 3. Men pa pri Tabletki še vedno ni čist jasno, zakaj bi mi bolj prav prišla kot iPhone… Vse kar je bilo predstavljeno na CESu od drugih firm, nima kakega posebnega smisla.
  Dolgo časa sem razmišljal, če bi iTablet omogočal recimo vsaj kako tako uporabnost kot Wacom plate, bi jo tako imel. No, ampak to definitivno ne bo variante, zato sem si ubodel Bamboo in retuše šibajo kot za šalo ;)

 4. @zonpjer: nekaksen “prehodnik” za na potovanja.. da ne vleces s seboj skatle od laptopa in ker je iphone premalo (oz. ne omogoca branja kartic) :)

  pa se na wc-ju bo lazje kaj resnega prebrat :)

  za obdelavo pa se strinjam da je boljsa tablica :)

 5. @zonpjer: vidu :) jack dorsey ima cudne ideje :)

  ampak tukaj je tudi mophie

  in payware

  bomo videli ce bo square uspesen – kljub temu da je jack en od soustanoviteljev twitterja :)

 6. Me prav zanima tale “tabletka”… pravzaprav iz dveh stvari. Kot prvo se bojim, da bo šla bolj v smeri inovacije, ki ji bo omejena uporabnost (funkiconalnost izven doma)… naj bi bil racunalnik, ampak bo tipkanje na virtualno tipkovnico nerodno. Hkrati spet ni iPhone, ker bo preveliko, da bi dal v zep… Po drugi strani pa naj bi bil na kompaktni obliki prakticno popolnoma funkcionalen Mac…

  Ce je tista fotka tam na Gizmodu blizu končnemu izdelku, bo to res samo “povečan” iPhone z macbook zmogljivostmi… touchscreen je meni na iPhonu res zakon, in verjamem da bo tukaj tudi. Zdej, uporabnost… samo za napisat par mailov in srfat po internetu bo znalo biti to fajn. Ne znam pa si predstavljat, da bi tole vzel na sestanek, in pisal kakšen resne zapiske na virtualno tipkovnico…

  Dejstvo pa je… so bili že drugi touchscreen telefoni pred iPhonom. In sedaj je iPhone merilo in vsi iscejo iPhone killerja… isto bo s tem… inovacija, cenovno kar visoko postavljeno, ampak kul in dozivela bo veliko posnemovalcev… ali se bo prijelo ali ne ne vem (tudi apple je že imel flope, eden izmed njih je tudi Apple TV).

  Sicer pa… tehnologija kot je bila v “Minority report” mogoče le ni tako daleč stran… :-)

 7. @matty: in tisti, ki bo naredil telefon s taksno tehnologijo, ali pa “prenosnik”, bo definitivno zmagovalec za kar nekaj casa.. ;)

 8. Sicer pa… taka “tabletka” bi bila verjetno zelo zanimiva kot dražja varianta e-book readerja… (npr. Kindle)… s tem da lahko zraven še napišeš mail, surfaš po netu al pa pogledaš film…

  Osebno po pravici povem, da kaj takega niti ne rabim oz. ne vidim potrebe – raje bi videl kak mac netbook… samo isto sem rekel za iPhone :-) tak da…

Komentarji so zaprti.