Apple je včeraj predstavil Apple iPad. Pričakovanja so bila hudičevo velika in zelo veliko “Apple fanov” je razočaranih, ker predstavljen iPad ni dosegel njihovih “zahtev”, oz. pričakovanj.

Sam ga bom takoj kupil, ker se mi zdi hudičevo dober pripomoček! Zakaj? Da boljši polovici na njem zjutraj odneseš zajtrk v posteljo in ti ni treba prižigati radia in loviti časopisa (tako kot sedaj) ko greš po stopnicah, ki paše zraven k zajtrku. V bistvu ji daš samo iPada, na njem hrano in je stvar rešena. Ko poje zajtrk, na iPadu prebere še vse novice na internetu in uspešno začne dan!

Rahel problem nastane, če si želi brati novice medtem ko je zajtrk! Ah, saj lahko posluša “podcaste”. Zame pa bo nastal problem, če bom šel z iPadom na WC in mi bo zmanjkalo straniščnega papirja. Ampak to je že druga zgodba. iPad, kot podstavek za zajtrk v postelji, je odlična izbira!

13 Responses to Apple iPad – hudičevo dober pripomoček iPladenj

 1. ZonPjer pravi:

  You funny guy ;)

  iPad, c-ya at 4th generation.

 2. Matty pravi:

  Ne vem… meni se zdi super zadevica kot neke vrste netbook nadomestilo… tudi kot pladenj za zajtrk zna biti uporaben (samo je kaki blondinki treba razložiti, da se gor ne reže kruha) :-)

  Razočaralo pa me je… nepodpora flashu v Safariju, še vedno ni multitaskinga ter pomanjkanje kamere za video chat… ter seveda pretirana odvisnost od iTunesov za nalaganje na iPad…

 3. joker pravi:

  Tole je enostavno zanič. Zakaj? Že res, da ima 9,7” display, v celoti na dotik občutljiv; vendar, zame to ni “safari”, če ne podpira FLASHA, se pravi pol strani z filmi ni mogoče ogleda. Nima kamere, podpira le neko posebno 3G kartico za prenos podatkov…na koncu pa še cena za njazmogljivejši model 600€+, za ta denar pa dobim 3x boljši prenosnik.

  Hvala lepa no, sicer pa smo včeraj pričakovali predstavitev 4.0 OS za iPhone, pa so nas malo zafrknili :(

 4. Peter pravi:

  Apple je naredil še en izdelek iPad.

  Sedaj mora pa še izumiti, kaj z njim lahko delamo.

 5. Tomaz pravi:

  Bi se kar strinjal z vsem zgoraj nastetim. Da ni multitaskinga, kamere, flasha, je enostavno zalostno, 5 let stare naprave majo to, tukaj pa govorimo o kao “bleeding edge” tehnologiji. Apple, tokrat pa si ga res pihnil mimo.

 6. Waldo pravi:

  Tomaz, ne se bat. Kljub pomanjkljivostim, zaradi katerih bi kak drug izdelek klavrno propadel, bo ipad sigurno uspeh.
  Apple ima dovolj gorečih vernikov, ki bodo trud bogato poplačali. Se spomniš iphona?

 7. smoger pravi:

  @Waldo: iPhone = milestone
  iPLadenj = slepa ulica

 8. Waldo pravi:

  smoger, se strinjam. Tudi iphone je bil na začetku inferioren produkt (razen dizajna in relativno ugodnega data plana), ki so ga reševali miljoni Applovih vernikov in ga zaradi njegovega komercialnega uspeha, ne pa tehnične superiornosti, spremenili v milestone.
  Pričakujem da bo isto z iPladnjem.

 9. dr. Onyx pravi:

  Meni je veliko presenečenje, da napravica sploh nima USB priključka, kamor bi lahko vtaknil ključek. Očitno se oblikovalcem ni zdelo kaziti podobe z luknjo ob strani, možno pa tudi, da Apple predvsem želi, da se vse pretaka samo čez njihovo trgovino iTunes? Apple je religija, pri religiji pa pusti logiko ob strani!

 10. smoger pravi:

  Waldo, ja. Sam, da velja, glede ‘milestonea’: iPhone>>iPladenj.

  V bistvu bo folk kupil fičkota in bo s preplačanjem (=kupovanje apple applications) dobil zmogljiv reanult 5. Pol bo apple od tega denarja (seveda apple aplikacij) začel izdelovati normalno zadevščino…nekaj kar bi moralo zgledat kot soliden tablični računalnik. Na žalost Steve Jabućnog bo konkurenca takrat že korak naprej.

  Vsaj moja Apple krogla (iBall) tako napoveduje.

 11. andraz pravi:

  apple bullshit. Glede na to da sem apple uporabnik ze 17 let, se mi zdijo tele akrobacije cisti bullshit.

 12. doen pravi:

  Ce vas vse blazno moti, pac ne kupit. Ne vem zakaj je potrebno vse to jamranje in jokanje, preden je kdorkoli napravo sploh videl. Ce komu ne pase, pol pac ne kupit in je zadeva resena, ne pa jokat, da zadevi manjka kuhinjsko korito pa ne vem kaj se vse. Nadaljna debata o tem je pa naslednja 2 meseca takoalitako cisto bv.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.