Dnevnik je včeraj poročal, da naj bi se Nacionalni preiskovalni urad, oz. naš FBI v ponedeljek selil v prostore na Dimičevi 16, katerih lastnik je podjetje Ram Invest. Lastnik tega podjetja je Igor Pogačar, nekdanji direktor Energetike (zanimiv in obsežen članek o njem je bil v Mladini) in bolj znan iz afere SIB banke.

Zanimiv del v članku je:”edina, ki ju posledice vpletenosti v afero SIB niso povsem zaobšle, sta Vika Potočnik, ki je izgubila na županskih volitvah, in “hišni” odvetnik Miro Senica, ki je po pravni poti poskrbel za to, da je Energetika SIB lahko kupila in je zato izgubil izjemno donosnega klienta, Mestno občino Ljubljana
Khm. Ali ni on nekako povezan z ministrico Katarino Kresal in pod njeno ministrstvo spada tudi Nacionalni preiskovalni urad?

In kaj me tako moti v tem primeru najemnine? V uradu naj bi bilo zaposlenih okoli 300 ljudi. Od podjetja Ram Invest najemajo za 1,6 mio€/letno 10.400 kv.m. velike prostore! Torej pride na zaposlenega 34 kv.m.? Oz. če sem bolj pikolovski in odštejem nekaj skupnih prostorov in podobnega – na zaposlenega pride 30 kv.m.?? Sem se pri računanju zmotil?

Koliko družin v Sloveniji živi v manjših stanovanjih?

Ah, nepomembno. Koga zanimajo državljani, ki živijo v manjših stanovanjih, kajne! Naj si kupijo večje! (p.s.: da ne bo pomote, tole je navezava na Če je kruh predrag, naj jedo potico!)

In še to. Veliko se govori o zmanjševanju sredstev za javno upravo. Ampak najem tako velikih prostorov za tako malo ljudi, pa se mi ne zdi ravno zmanjševanje. Prej se mi zdi to vračanje uslug! Vendar bodo o tem sodili in povedali kaj več ljudje, ki imajo več vpogleda v to dogajanje!