had blog roni kordis had blog roni kordis

Opel.si Hacked? Ne, samo zanimiva marketinška poteza!

Opel.si Hacked? Ne, samo zanimiva marketinška poteza, ki je vredna omembe. V sedanjem času je malo oglaševalskih akcij, ki presenetijo, oz. ki so drugačne. In tale Oplova je kul!

Na naslovu http://www.opel.si/ vas pričaka stran, za katero bi marsikdo rekel, da so jo napadli “hekerji”. Ti “zlikovci” so spremenili njeno vsebino in imamo sedaj obiskovalci možnost videti kaj se dogaja znotraj firme Opel. No, samo na prvi pogled. V resnici pa je vse skupaj precej dobro narejena promocija nove Opel Astre!

In to me spomni na moj error404, ki sem ga imel povsem na začetku obstoja tega bloga! – error404

p.s. dodano kasneje: dr. Onyx, briljantni bloger, me je opozoril na osebo Špelo Prislan, ki nastopa v tem primeru.
Ker me je zanimalo, če ta oseba res dela na Oplu, sem šel guglat in odkril, da je oseba s tem imenom in priimkom umrla v prometni nesreči lansko leto v Šentjurju – http://www.novitednik.com/ne_prezrite.php?id=1050 in tale celotna akcija dobi hudičevo negativen predznak!


 1. Meni se prej zdi, da je nekdo divje napadel Špelo Prislan.

  Drugače pa obupna akcija. Komu lahko taka bedarija sploh pade na pamet? To morda razume 5 % potencialnih kupcev Opla Astre, smešno se pa ne zdi nikomur.

 2. @dr.onyx: še bolj zanimivo je, sedaj ko si me opozoril na Špelo, da je bila Špela Prislan ena izmed treh ponesrečenih v lanskoletni nesreči z avtobusom

  hmm.. not funny any more :(

 3. Hmm, ali je Opel to vedel? Sem brisal zapis, ker tole pa res niti ni več smešno, viralni marketing gor ali dol.

 4. @dr.onyx: po moje ne.. sem sel pa guglat, ker me je zanimalo, ce dela ona res pri njih?

 5. Ne boš verjel, ampak sem tudi jaz uporabil googla, če je to morda kakšna resnična oseba. Ampak tega podatka o nesreči pa nisem našel. Očitno bom moral kupiti Mazzinijevo knjigo Mislil sem, da obvladam Google.

 6. A vseeno izgleda, da tudi druga Špela Prislan vseeno dela na Oplu … smola le, da niso šli prej poguglat vse osebe s tem imenom … Glej link:

 7. @bear: hvala za ta popravek.. vseeno je precej “cudna” situacija tole..

  no ja, se zgodi.. tko je to, ce ne poguglas dovolj..

 8. @had: je ja, weird shit … še dobro, da se ni žalostna nesreča zgodila z Oplom, ker to bi bilo pa že bizarno … RIP Š.P. in drugi …

 9. Vprašanje je, ali so takšne zadeve zanimive le “geekom”, ali pa pritegne tudi veliko večino ostalih.

  Cost/benefit zna biti hudičevo negativen.

  Je pa dobra fora.

 10. Ja in kaj zdaj je če neka druga Špela Prislan umrla v prometni nesreči? Saj je tudi kak Borut kdaj umrl v prometni nesreči (ali kako drugače), pa je v chatu na Oplovi strani tudi Borut. In tudi on je, tako kot Špela Prislan, čisto resnična oseba, ki dela na Oplu.
  Si morajo zdaj zaradi kake prometne žrtve vsi Boruti in Vse Špele Prislan spremeniti ime? Ali pa teh imen (in priimkov) nihče več ne sme uporabljat?
  Bedarija.

 11. jakaracman, lahko bi se že na začetku temu izognili, če bi uporabili samo ime “Špela” brez priimika.

  Sicer pa sem prepričan, da Opel ni hotel nič slabega, imeli so pač nesrečo z izbiro imena.

 12. Bah, se se mal usral. Ime mi je namreč Borut pa mi ni blo čisto jasno kako vedo :)

  No, pogled na slike, ki si jih objavil so me malo pomirile :)

 13. Lahko bi dali kakšno nevtralno ime. Recimo Ana Kokošnik. Tako pa zbijanje šal iz te reklame izpade precej neokusno.

 14. Zakaj bi dajali nevtralno ime? Oseba s tem imenov v Oplovem marketingu obstaja in to je to. Če bi jaz tam delal, bi pa recimo svoje ime dal, pa če je 100 ljudi s tem imenom umrlo na tak ali drugačen način.

 15. @jakaracman – OK, ti bi to naredil, ampak potem bi se ljudje zgražali. Ampak ko ti nekaj oglašuješ, nočeš, da se ljudje zgražajo ne glede na tvoja načela.

 16. Se še kako strinjam z jakaracman-om. Kot da je ta Špela unikat v Sloveniji. Sej Google ni vse.

 17. @jakaracman: ne poznam toliko “ozadja” opla, tako da niti nisem vedel, da ta spela dela pri njih.. sele kasneje sem tudi to opazil.. na prvo zogo, kar bo po moje naredil se kdo, ko bo vpisal ime in priimek spele prislan v google, bo dobil podatek, ki sem ga sam prilimal.. in v tem primeru se mi zdi to “cudno”..

  verjamem pa, da je nakljucje, da se zgodi to, zelo majhno in skoraj nemogoce.. ampak v tem primeru se je to zgodilo..

 18. @blaziek: sej niso lazne informacije.. dejansko obstaja oseba s tem imenom, ki je umrla v prometni nesreci.. in meni se je zdelo precej “neukusno” :(

Komentarji so zaprti.