Poken – digitalna vizitka – ali že pokate?

Poken – digitalna vizitka je gadget, ki sem ga pred parimi dnevi videl pri Tomažu in pri Karmen. In kljub temu, da se ne štejem med najhujše geeke, do sedaj sem uporabljal Moo Cards, sem naročil tri Pokene (dva zame in enega za Cyb3rja).

Pokene sem dobil v enem dnevu – naročil pa sem jih preko spletne trgovine (cena enega je 15€) in v vmesnem času sem malce pobrskal, kaj sploh je Poken. RFID gadget, ki omogoča izmenjavo digitalnih vizitk ob zbližanju dveh naprav, bi lahko na zelo kratko opisal vse skupaj (ko imaš Poken, tudi če nimaš vizitke, lahko Pokaš in šele kasneje dodaš svojo vizitko, ki se online prenese vsem Pokancem!). Poken so tudi zmagovalci TechCrunch Europe Awards 2009 v kategoriji Best European / Real World Gadget (EMEA).

Sama ideja o tem gadgetu pa je veliko večja, kot se zdi na prvi pogled. Kaj hitro sem ugotovil, da bi se to lahko uporabljalo za identifikacijo časa v službi, za plačevanje z vnaprej naloženim dobroimetjem, za zbiranje točk v bonusno zvestobnih programih… Praktično neskončno stvari!

Klik na fotko za ostale Poken fotografije
poken gadget


In kako vse skupaj deluje? Ko dobite svoj Poken (izbira motivov je precej velika, upam da bo v prihodnosti tudi možnost kostumizacije svojega Pokena) Na spletni strani http://www.poken.com/ se registrirate, ustvarite svojo vizitko, izberete vsa mogoča in nemogoča socialna omrežja, kjer imate svoje uporabniške račune in potem v USB vstavite svoj Poken. Le ta se sinhronizira s podatki, ki jih imate v svoji vizitki. In Poken je pripravljen za Pokanje!

In sedaj bolj zanimiv del. Ampak za to boste potrebovali še nekoga, ki ima Poken. Približate svoj Poken drugemu, zasveti zelena lučka in podatki se prenesejo. Imate vizitko osebe, katero ste pravkar spoznali. In naslednjič, ko svoj Poken priključite na računalnik, se vam te vizitke prenesejo na vaš profil. Sicer pa več o tem, kaj je Poken – tukaj!

poken gadget 2

poken gadget 3

 1. Na, že spet sem kriva, da zapravljaš cajt in denar :-)

 2. @karmen: sam takele stvari so u ibr kul :) se vec taksnih zadevc :)

  @morphix: a bos kak custom dizajn mel gor :))

  @ts: se moramo popokati :)

 3. @dr.Onyx: najprej sem pomislil na to, priznam.. ampak je treba dat nasim fantom tole v roke, da ugotovijo kaksna je varnostna zascita.. potem pa bom lahko povedal, ce bi se dalo s temple tudi peljati :) na lpp-ju :)

 4. To moram imet!!!;)
  Mislim, da bo to v bodoče moja izbira daril za prijatelje in družino. . .poceni in moderno!jeeee;)

 5. Barva? Moja favorite! Itak, da sm za. Sporoč, če boš mel po službi čas, da greva na kokapivo. ;)

 6. Jest jih bom ene par naročil za tajnice. Daš ji za darilo gizmota in še mimogrede vprašaš, če bi se lahko kar takoj zbližala. ;)

 7. Jaz mam gorilo, pa je prava faca. :D Hehehe…me ze vsi sprasujejo kje sem dobila… res fina stvarca, sploh če pozabiš telefon doma in imas v žepu pokena. :D

 8. Paaa kaaaj si nor!!!pa kje se je ta stvarca skrivala tako dolgo?!
  Jaz sem svojega že nabavila! Komaj čakam, da ga bomo imeli vsi, pa da se popokamo:)
  Očiju pa sem že nabavila pulsa, pa je že glavni na firmi;), pravi da bodo nabavili za poslovna darila….smaaaaart

Komentarji so zaprti.