had blog roni kordis had blog roni kordis

Poroka v Las Vegasu – What Happens in Vegas, Stays in Vegas – hmmm

Dorothy Tovar iz kraja Placerville v Kaliforniji je registrirala slogan – What Happens in Vegas, Stays in Vegas. In do včeraj sem bil prepričan, da je poroka v Las Vegasu samo običaj, ki si ga privoščijo ljudje, ki obiščejo Las Vegas in katera ne velja pri nas.

Cene Elvis Presley porok se gibljejo od 260$ do 11000$, odvisno od tega kako zahtevni ste in kaj si želite. Seveda si lahko privoščite tudi tematsko poroko v stilu: Rock N Roll, Rock-a-Billy, Intergalactic, Pink Caddy wedding, 50’s 60’s, Disco Beach Party, Gangster, Egyptian, Harley, Bluez Brotherz, Viva du Cirque, Wassup Pussycat, Bond, Liberace, Alice Cooper, itd..


Če se vrnem k začetku tega zapisa. Poroka v Las Vegasu je lahko veljavna tudi pri nas! Upoštevati je potrebno samo par stvari (vir):
V ZDA se lahko poročijo tuji, vendar morata biti bodoča zakonca različnega spola, polnoletna, opravilno sposobna, ne smeta biti v sorodu in je poroka njuna svobodna odločitev.

Če želite da bo poroka v Las Vegasu veljala tudi v Sloveniji, boste morali pridobiti overjeno kopijo poročnega lista. To vam izdajo v roku desetih dni na Clark County Recorder. V Nevada Secretary of State pa vam bodo kopijo poročnega lista overili z mednarodnim pečatom Apostille, za kar boste odšteli trideset dolarjev.

Sam sem bil namreč prepričan, da poroka v Las Vegasu ne velja v Sloveniji in da bo to le ena izmed stvari, ki bi jih naredil in ne bo imela nobenih “posledic”. No, sedaj bom očitno o tem moral malce bolj razmisliti. Obstaja sicer možnost, da ne bi dal overiti poročnega lista :evil:

  1. Če ga ne overiš v enem letu naj ne bi veljala več, vsaj take podatke sem jaz dobila pred dvemi leti. Midva sva se mela noro. In poroka je bila ravno takšna kot sva si jo želela.

  2. To si zdaj malo biksno. Valjda bo obveljalo, ker potem bi vsi tujci bili tukaj v zunajzakonskih zvezah, se vozili z avti na črno, itd.

    Ti ga ne rabis dati uveriti, lahko ga pa da tvoja boljsa polovica, ko zacuti potrebo po svoji doti.

  3. Pa saj ostane v Vegasu, ce nikomur ne poves ;) Americani te ze ne bodo prisli lovit s papirji ;D

Komentarji so zaprti.