Dorothy Tovar iz kraja Placerville v Kaliforniji je registrirala slogan – What Happens in Vegas, Stays in Vegas. In do včeraj sem bil prepričan, da je poroka v Las Vegasu samo običaj, ki si ga privoščijo ljudje, ki obiščejo Las Vegas in katera ne velja pri nas.

Cene Elvis Presley porok se gibljejo od 260$ do 11000$, odvisno od tega kako zahtevni ste in kaj si želite. Seveda si lahko privoščite tudi tematsko poroko v stilu: Rock N Roll, Rock-a-Billy, Intergalactic, Pink Caddy wedding, 50’s 60’s, Disco Beach Party, Gangster, Egyptian, Harley, Bluez Brotherz, Viva du Cirque, Wassup Pussycat, Bond, Liberace, Alice Cooper, itd..


Če se vrnem k začetku tega zapisa. Poroka v Las Vegasu je lahko veljavna tudi pri nas! Upoštevati je potrebno samo par stvari (vir):
V ZDA se lahko poročijo tuji, vendar morata biti bodoča zakonca različnega spola, polnoletna, opravilno sposobna, ne smeta biti v sorodu in je poroka njuna svobodna odločitev.

Če želite da bo poroka v Las Vegasu veljala tudi v Sloveniji, boste morali pridobiti overjeno kopijo poročnega lista. To vam izdajo v roku desetih dni na Clark County Recorder. V Nevada Secretary of State pa vam bodo kopijo poročnega lista overili z mednarodnim pečatom Apostille, za kar boste odšteli trideset dolarjev.

Sam sem bil namreč prepričan, da poroka v Las Vegasu ne velja v Sloveniji in da bo to le ena izmed stvari, ki bi jih naredil in ne bo imela nobenih “posledic”. No, sedaj bom očitno o tem moral malce bolj razmisliti. Obstaja sicer možnost, da ne bi dal overiti poročnega lista :evil: