Portorož se v soboto popoldan spremeni v “promenado slabega okusa”. Ženske v visokih petkah, ki se komaj premikajo in mečejo svoje riti levo, desno in imajo na sebi “crknjene živali” so povsem normalen prizor na promenadi ob morju v Portorožu. Druge se sprehajajo v cunjah zlate barve, ki so sicer že passe, ampak kdo bi se oziral na to. Da o moških, ki so “nakičeni” kot novoletna jelka, niti ne govorim.

Ampak kriv sem si sam, ker sem v soboto šel za tri minute na promenado v Portorož in se po hitrem postopku tudi “odstranil” z nje. Pač ne pašem v kontekst Portoroža, čeprav je bil sončni zahod čudovit in kriv za to moje “nedopustno” dejanje!

Klik na fotografijo za ostale fotografije Portorož v soboto popoldan
portorož fotografije


11 Responses to Portorož v soboto popoldan – promenada slabega okusa

 1. Rok Praprotnik pravi:

  Kaj pa hodiš v Portorož? ;) Mi smo šli v soboto od Kopra do Izole peš in je blo prav fino. Srečali samo bicikliste in tekače. Nismo pa videli nobene crknjene živali, niti visokih petk. So se pa verjetno vozile po cesti mimo nas. V smeri Portoroža ;=)

 2. Nevenka pravi:

  Večinoma sem doma, tako mi je tričetrt stvari prihranjenih.
  Sonce pa prav očarljivo zdrsne za sosedov dimnik.

 3. Antisa Korljan pravi:

  Izola-Strunjan-Izola, prav tako v soboto popoldne. Tja po klifu, nazaj po Parenzani, nič motečih elementov v visokih petkah, preozkih majic, avtomobilov na pločnikih/invalidskih mestih, hiperdizajnerskih špeglov izpred treh let in kvazikreativnih imen otrok, ki nič ne ubogajo. Vse to je šlo, kot pravi Rok, v Portorož :)

 4. abcd pravi:

  …to je pa lepo vreme in sobota… kup turistov se zlije v Portorož.. Tako iz zahoda, kot vzhoda…in med njimi si se zgodil tudi ti… Lahko bi se pomešal mal med favno in floro, ne… ali pa se lotil Izole, ki je verjetno bolj po tvojem turističnem okusu (koprska Luka s floto mamic z vozički ti verjetno ne bi pasala)… :)

 5. had pravi:

  @rok, antisa: jeap.. to je bila napaka dneva.. namrec po sprehajanju v italiji, gradu miramare, smo se odlocil da gremo jest v portoroz, ker so bile vse “ostarijce” pred portorozom nabito polne.. in naredili kolosalno napako..

  clovek se na napakah uci :)))

 6. Srček.eu • Vaš poročni porta pravi:

  Portorož je prestolnica “kiča”.

 7. Vse za poroko! pravi:

  ps. Pa tut prestolnica packarije!

 8. Rokec pravi:

  Ti pa tut vsako sranje poslikaš..Če bi jaz vsak moj korak poslikal, tako kot ti, bi imel danes že 5000 DVDjev materjala.

  Dolgčassssssssss

 9. had pravi:

  @rokec: seveda.. sem kdaj trdil karkoli, kar bi ti dalo misliti, da se ne strinjam s teboj? ali pa celo s teboj?

 10. irka pravi:

  Hehe, dragi Had,
  Portorož ni tisto, kar izletniki (to so tisti, ki pridejo za en dan) vidite/vidijo v soboto ali nedeljo popoldne. Portorož je tudi malo zaspan, a neskončno prijeten kraj med tednom, pozimi, spomladi in jeseni, ko si ga delijo le domačini in priložnostni kongresni in drugi turisti (to so tisti, ki v kraju tudi prenočijo). Za slabo izkušnjo ni kriv kraj sam, ampak izletniki, ki so včeraj res nesramno navalili na glavno promenado. In prav je tako, saj kraj od tega tudi živi. Zato pa naslednjič, če ti gužvanje in razkazovanje nakupov z razprodaj ne ustrezata, izberi kakšno manj obljudeno pot, npr. poti okrog Strunjana, kot je nekdo predlagal in katere sem vceraj izbrala tudi sama, ali pa na primer pohajkovanje po Šavrinskem gričevju. Zal pa takšne poti niso za visoke petke, ampak bolj za terensko obutev in trenerko. Sicer pa sam ves, kaksne so, saj si njega dni prav pridno hodil po njih. ;-)))

 11. smoger pravi:

  Portorož je itak precenjen. Kaj pa ima človek za videt v Portorožu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.