Ameriški Vogue na 528 straneh

Condé Nast izdaja revije kot so: Vogue, The New Yorker, Wired, Vanity Fair, GQ, Allure, Glamour,… Sam nisem ravno ljubitelj kupovanja revij, kjer je oglasov več kot teksta – kar je zelo pogosta stvar pri naših revijah.

Ameriški Vogue bi sicer povsem preprosto lahko uvrstil v zgornjo kategorijo, vendar se razlikuje po enem detajlu. Vsi oglasi so povezani z modo in niso moteči. Namreč oglasi za Valentino, Chanel, Marc Jacobs, Louis Vuitton, Fendi, Versace, Cesare Paciotti sploh ne izpadejo kot oglasi, ampak kot del revije, ki se navezujejo na modne smernice, ki prihajajo.

In ob listanju revije se pogosto vprašam v kakšnem “nerazvitem” svetu živim, ko si ženske s svojo minimalno plačo ne morejo kupiti plašča za 12k€, večerne oblekce za 5k€ in torbice za 3k€, da o čevljih za par k€ niti ne izgubljam besed?

p.s.: Vogue ima tudi veliko odličnih tekstov, da ne bo pomote. To ni revija kjer so samo fotografije in oglasi.

Klik na fotografijo za ostale fotke revije Vogue
vogue


 1. Si dobil dovoljenje, da objavljaš fotografije iz te revije?

 2. @mrOctagon: kaj sem torej v tem primeru krsil? kupil sem revijo in naredil posnetke, tako da se tocno vidi, cemu so bile namenjene fotografije – namrec za podkrepitev trdive zapisanih v zapisu..

  sem v tem primeru krsil avtorske pravice? faksimile :)

 3. Hja, pa ne sam revije od Conde Nast-a, večino tujih izdaj je precej debelejših kot domačih. Razlog: doseg ;)

 4. Neumno se mi zdi, da druge uči moralo, sam je pa še slabši kot tisti katerim pridiga.

  Sem se moral spotakniti. Drugače me osebno nič ne moti če so slike na blogu.

 5. MrOctagon, razgledan si “fuL” ;-)

  Aja, mimogrede, pajaci, ki se usajate, da Had ne bi smel objavljati teh zadev – vsak lahko objavlja tudi čalnke in amterial iz medijev, le da je za to potrebno potem plačati pristojbino (podobno, kot pri glasbi) – vendar to pri nas v praksi še ne deluje. Torej – tako, kot SAZAS pobira za muziko, naj bi nekdo tudi za medijske zadeve … ;)

  Aja, pa če si Octagon morda ti iz GenSpota – ne, Hadove avtorske fotke, za katere je bil pa objavljen cenik na njegovi spletni strani, ne zapadejo pod ta zakon ;-). Za njegove fotke je treba plačati avtorsko ceno :-) in seveda pridobiti tudi dovoljenje.

Komentarji so zaprti.