Bojan Požar je danes v članku Kresalova se hvali s tangicami in šopingom, Jelinčiča pa bo tožila na Požareportu zapisal:

“Spletno stran Katarine Kresal je “sesul” tudi Roni Kordiš, ustanovitelj najbolj branega slovenskega bloga Had.si. Vendar gre tukaj že za stališča konkurenčne stranke Zares; Kordiš je namreč zaposlen v razvpitem podjetju Ultra, katerega solastnik je predsednik stranke Zares in minister Gregor Golobič. Po naših informacijah je Kordiš tudi član vodstva lokalnega odbora Zares v Zagorju. Gre torej za glavnega Zaresovega blogerja in pred oblikovanjem uradnih stališč stranke Zares se Golobičeva stališča običajno preverijo ravno na tem blogu.

Ker določene stvari ne držijo, oz. so se v času spremenile, jih bom poskusil obrazložiti.


04.04.08 sem v zapisu Zares sem v Zares zapisal:

Tako kot sem na predsedniških volitvah podpiral dr. Danila Türka, tako sedaj podpiram Zares, katerega član sem. Kot državljan Slovenije imam možnost svobodne izbire. To je moja izbira!
In včeraj smo ustanovili odbor Zares v Zagorju ob Savi!

Torej “pogojno” drži prvi del zapisa o stranki Zares. Vendar ima stranka v svojem delu o plačevanju članarine zapisano:
9. člen
Članice in člani stranke, ki na dan 1.1.2010 ne bodo imeli plačane članarine za leto 2008 ali 2009, se izbrišejo iz registra članic in članov in se premestijo v register simpatizerk in simpatizerjev.

Ker nisem plačal članarine, sem od 1.1.2010 samo še simpatizer stranke Zares. Sicer pa sem bil aktiven v stranki pred volitvami, potem pa sem se odločil, da ti dve stvari – pisanje bloga in strankarska pripadnosti, ne gresta skupaj. In tako so se naše poti razšle, prav tako pa nimam stikov z ljudmi, ki so v stranki, oz. z njenim predsednim Gregorjem Golobičem.

16.06.09 sem v zapisu Zares delam na Ultri jasno obelodanil kje sem zaposlen. Torej to ni nobena skrivnost. In na Ultri sem zaposlen že več kot 9 let.

Gre torej za glavnega Zaresovega blogerja in pred oblikovanjem uradnih stališč stranke Zares se Golobičeva stališča običajno preverijo ravno na tem blogu.

Sam pišem blog od 13.07.05, ko o stranki Zares še ni bilo niti ideje, ki je povsem neodvisen od Zaresa in na katerega nima vpliva nihče. Stališča stranke Zares se ne preverijo na tem blogu, ker nimam stikov z nikomer iz stranke Zares, ki bi mi karkoli takšnega sugeriral. Torej to ne drži!

Ah ja, preprosto slovenskega novinarstva. Ampak všeč mi je, da nekdo napiše da sem jaz glavni Zaresov bloger! No ja, na žalost to ne drži!

41 Responses to Požareport, Roni Kordiš, Ultra, Zares – ali vse drži?

 1. od Požara najboljši novinar pravi:

  A-ha! Potem si ti Golobiča spravil v Ultro! Ha! Kakšna predrznost – da se človek, kot si ti, tako dela norca iz državljanov! In to še takole nonšalantno “kobajagi” objavlja!

  Vemo mi tebe, Had!

 2. BBlack pravi:

  No, priznati moras, da glede na to kje si zaposlen in s kom simpatiziras, kot pravis sam – bralec pac hote ali nehote asociira zapise na nacin kot so storili na Pozarreport.

 3. had pravi:

  @bblack: seveda.. povsem logicen sklep.. zato pa sem tudi jaz pojasnil mojo stran zgodbe.. ki pa je malcek drugacna, kot zapisana pri pozarju..

 4. exi pravi:

  Če pomislim na kumrave začetke tvojega bloganja in da v bistvu nimaš nikoli nič originalnega na njem, je Katarinin blog omega in alfa v svojem začetku v primerjavi s tvojimi začetki in večine slovenskih blogerjev.
  A ker je Katarina slavna in pomembna, si jemljete čas zanjo zgolj zato, da s kikirikanjem opozorite, da tudi neki hadi živite in tralalalala.
  Brez veze. Obupni kriki iskanja pozornosti, kar je v večini slovensko bloganje, opozoriti s kritiziranjem vsega in počez, da obstajate in kako opravičite svoj obstoj in vele NE pomembnost!

 5. had pravi:

  @Požara najboljši novinar: no, pa tudi za vizjaka sem se odlocil, da ga ne vzamemo :) ampak za libertarca sem bil pa malce premlad in me se ni bilo na ultri, da bi bil moj sodelavec..

  priznam, kriv sem :) vsega :) ze vnaprej

 6. had pravi:

  @exi: lahko razlozis besedo kumrave?

  nic originalnega? hahah..

  katarinin blog? a to je torej blog? jaz sem bil preprican da to ni blog.. ampak je poskus opravicevanja za stvari, ki jih ji ocitajo.. ce je blog, potem bo pa odprla komentarje, a ne?

  se ti zdi, da bi ti komentirala pri meni, ce bi bil tako NE pomemben, kot si zapisala? jaz bi se na tvojem mestu vprasal o tvojem stanju.. ce razumes?

 7. BBlack pravi:

  a ni kumrave=kumruve (ce to preberes po zasavsko)? :)

 8. had pravi:

  @bblack: pa tut te besede ne poznam :) hahah

 9. BBlack pravi:

  no, saj se redko uporablja – pac pomeni nekaj medlega, sepavega…men je to prav smesna beseda – ce jo seveda `puves po zasavsk`.

 10. had pravi:

  @bblack: hvala za razlago :) mi je malce bolj jasno, kaj je zelela povedat..

  hahah.. jo bom moral zaceti uporabljati :) k je fajn

 11. BBlack pravi:

  sej ves, reces: ta je pa ves kumru

 12. NordStar pravi:

  Je človek sploh lahko NEODVISEN? Povsod si del nekih poznanstev, sorodstva, simpatiziranja. S tem te nehote opravičujem, čeprav za to nimam razloga. Verjetno tudi jaz nisem neodvisen, a mogoče niti ne vem, kje sem. Osebno me zelo zanima tista prava resnica. A sploh obstaja?

 13. markopigac pravi:

  Ce nic od navedenega ne drzi zahtevaj popravek. Pozareport je medij.

 14. had pravi:

  @nordstar: resnica je v oceh opazovalca :) torej, vsak vidi svojo resnico.. ce bi obstajala ena in edina, bi bil nas svet precej prazen in nezanimiv.. no na sreco ima “vsak” moznost povedati tudi svojo plat zgodbe..

 15. had pravi:

  @markopigac: saj je dovolj, da so popravili priimek :)

  ostalo me ne moti toliko.. pac vsak vidi stvari skozi svoje oci.. :)

 16. JB pravi:

  had je tajkun

 17. had pravi:

  @jb: da nisem tut z binetom kordežom v zlahti.. in glede na to, da sem prebivalec izlak, se me lahko poveze z marjanom kramarjem in sem jaz tisti, ki je odlocal o milijonskih kreditih tajkunom :)

 18. NordStar pravi:

  Tole pa boli. …vsak vidi svojo resnico… HALO torej je na svetu zate vse v redu in fino, da ni dolgčas. DAJ NO!

 19. Od kar te berem nisem nikoli imel občutka, da kakorkoli sugeriraš neko strankarsko opcijo kot pravilno. Sploh nisem vedel, da si bil v ZARESu. Človek, ki te je tako površno spredalčkal, te očitno ne bere. Samo, da ima 5 min slave.

  Ta blog je zame Had. Ni ne Zares, ne levica, ne vlada, ne stranka, je Had. Ne razumem, od kod ljudem take bizarne ideje. Sicer pa smo imeli Slovenski Tednik, tako, da me ne čudijo te stvari. Očitno v Sloveniji “moraš” biti v eni opciji in jo propagirati, če ni očitno, pa te sami v predal strpajo.

 20. had pravi:

  @nordstar: za eno resnico bi potekale vojne.. ker bi vsak zelel svojo resnico vcepiti vsem ostalim..

  obstaja resnica, ki je dolocena z ustavo, zakoni in ostalim, kar nas izoblikuje.. :)

 21. wozu pravi:

  Nekje sem prebral da je potrebno v ZDA poznati 9 ljudi da te preko vez in poznanstev pripeljejo do predsednika sklepam, da je potrebno v Sloveniji poznati samo 2 :))

 22. piskec pravi:

  Roni, se kaj pozna na obisku? Bi bilo pa fino videt, koliko prometa pride z njihovega mesta? :)

 23. NordStar pravi:

  KK je dan po tragediji z bulmastifi “odšla smučat…” in je ni bilo v javnosti 10 dni. Na naštimani novinarski konferenci je pojasnila le podaljšan vikend. Tudi na Kresnici omenja le te dni. Kje pa je bila ostale dni? Jih bo upravičila s kakšnim ustavnim členom?

 24. smoger pravi:

  Pa to je skoraj kot veleumi na POPTV-ju v popoldanskih urah.

 25. Matej pravi:

  KK je dan po tragediji z bulmastifi “odšla smučat…” […]

  Peti dan po tragediji; na vnaprej dogovorjen oddih.

  […]in je ni bilo v javnosti 10 dni. Na naštimani novinarski konferenci je pojasnila le podaljšan vikend.

  Svojo odsotnost je pojasnila že na spletu.

  Kje pa je bila ostale dni? Jih bo upravičila s kakšnim ustavnim členom?

  Kje si bil pa ti? Si natepaval svojega psa?

 26. ervinator pravi:

  Čudno, da Požar ni omenil tudi Marka Pigaca, Večer in štajerskega nočnega življenja.

  P.s.: A res nisi v sorodu s Kordežem? ;)

 27. ervinator pravi:

  Btw., paxman: “Peti dan po tragediji; na vnaprej dogovorjen oddih.”

  Psi so bili v torek popoldne, na smučanje je odšla v četrtek popoldne.

 28. had pravi:

  @ervinator: hahah.. bom danes preveril za vsak slucaj se enkrat :)

 29. joker pravi:

  Mafija had :P

 30. Matej pravi:

  Btw., paxman: “Peti dan po tragediji; na vnaprej dogovorjen oddih.”

  Psi so bili v torek popoldne, na smučanje je odšla v četrtek popoldne.

  Res je, četrti dan. Zamešal sem z manjkanjem na enem vladnem obisku naslednjega dne.

 31. markopigac pravi:

  Had, ce mene nekdo oznaci za portparola necesa kar nisem, potem zahtevam popravek, opravicilo in denarno odskodnino.

  Ce pa tega ne storim, pa pomeni, da se strinjam..

 32. s1mone pravi:

  Če povzamemo vse skupaj klientelizem in korupcija…

 33. Če bi had v tem primeru začel razsajat z vreščanjem o popravku, opravičilu in še izsiljeval denarno odškodnino, bi izpadel navaden patološki attention whore, ki skuša s takšnim murkastim obnašanjem vzbujat pozornost, pa še na izi bi rad malo zaslužil ob tem. In takrat bi se mogoče stranka Zares pritožila v strahu, da bi jih povezovali s takšnim norcem … hehe …

  Pigaceva prerumena mentaliteta, ki tako rad grozi s tožbami, magari dvem blogerskim satirikom, na drugi strani pa sam z veseljem ne izbira sredstev pri blatenju, hujskanju in hinavščini po potrebi pač ni nikakršen zgled.

  Had na srečo razume dejstvo, da ni nič nenavadnega, če se ga tudi na tak način dojema, glede na njegovo povezanost s stranko in celo z Ultro. Ne glede na pojasnila, ki jih je podal, si še vedno pač kdo lahko misli enako. Had se je tem namigovanjem najbolje zoperstavil s tem, da korektno nikoli ni skrival svojih povezav. Torej je transparenten in si lahko vsak sam ustvari mnenje, če hoče, koliko je prikritega oglaševanja idejnih smernic Zaresa v njegovih zapisih, če sploh kaj.

  Sicer je pa odstavek na Požareportu mogoče celo kar prepisan z libertarčevega bloga, vključno z omembo še blogov Medijski in Drugi Dom. S povsem enakim besediščem je Štih pikal Hada že dlje časa nazaj in, zanimivo, ravno v zadnjem času je bil Libertarec z naklonjenega aspekta parkrat citiran na Pozareportu. Ali je Požarju tako všeč ali so kako osebno povezani … Who knows in who cares.

  Had se je z natančnejšimi pojasnili torej ugledno odzval na svojem blogu. Če se mu zdi, da so mu škodili, ja, bi lahko zahteval kakšen popravek oziroma dodatno pojasnilo in korektno bi bilo, da bi ga uredništvo upoštevalo. Vendar osebno menim, da mu Pozareport v tem primeru škodil ni, ampak prej obratno. Nekaj reklame pa res ne škodi … :):)

 34. bostjan pravi:

  so te razkrinkal )) ko še nisi bil v zares je bilo na blogu več dobrih slikc bejb, zdej pa sam še politiko natepavaš :p

 35. markopigac pravi:

  Had, kdo je Simona Rebolj?

 36. Simona Rebolj pravi:

  @Pigac:

  Ta fora, ki se jo že prevečkrat izrabil in se ti očitno zdi neverjetno diplomatska, boli predvsem tebe očitno. Nimajo vsi ljudje takšne probleme z vprašanjem, kdo sploh sem jaz, pa v jok in na drevo od frustracije. Sočustvujem.

 37. NordStar pravi:

  Matej, od torka do četrtka si nategnil na štiri dni. In KK ni prav nič pojasnila na spletu. Stisnila je rep med noge in skupaj s svojim pokroviteljem zbežala v ilegalo. Bila so ugibanja, da sta si šla krpat rane, ker sta jih tudi sama fasala pri Baričeviču, ampak o tem ne bi, ker bi bilo res natolcevanje. Pa ekspresni ulet Senice v Barsos, ko se Baričevič še ohladil ni. Kao prišel nudit pomoč (my ass) To bi lahko naredil po telefonu… Vsekakor veliko “mutne vode”. Ampak ne se bat, od danes je vse skupaj tudi uradno pod preprogo.

 38. sce pravi:

  Had! Pa kaj te briga. Delaj kjer hočeš, voli za kogar hočeš, pišeš pa itak zase. Če pa folk tega ne more prežvet nej gredo pa cuzat korenje.

 39. Matej pravi:

  Matej, od torka do četrtka si nategnil na štiri dni.

  Tako kot si ti skrajšal na ‘dan po tragediji’. A je lepo z istimi prijemi nazaj jih dobit?

 40. Joker pravi:

  Bučke bučke :)

  lp, Joker :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.