Bojan Požar je danes v članku Kresalova se hvali s tangicami in šopingom, Jelinčiča pa bo tožila na Požareportu zapisal:

“Spletno stran Katarine Kresal je “sesul” tudi Roni Kordiš, ustanovitelj najbolj branega slovenskega bloga Had.si. Vendar gre tukaj že za stališča konkurenčne stranke Zares; Kordiš je namreč zaposlen v razvpitem podjetju Ultra, katerega solastnik je predsednik stranke Zares in minister Gregor Golobič. Po naših informacijah je Kordiš tudi član vodstva lokalnega odbora Zares v Zagorju. Gre torej za glavnega Zaresovega blogerja in pred oblikovanjem uradnih stališč stranke Zares se Golobičeva stališča običajno preverijo ravno na tem blogu.

Ker določene stvari ne držijo, oz. so se v času spremenile, jih bom poskusil obrazložiti.


04.04.08 sem v zapisu Zares sem v Zares zapisal:

Tako kot sem na predsedniških volitvah podpiral dr. Danila Türka, tako sedaj podpiram Zares, katerega član sem. Kot državljan Slovenije imam možnost svobodne izbire. To je moja izbira!
In včeraj smo ustanovili odbor Zares v Zagorju ob Savi!

Torej “pogojno” drži prvi del zapisa o stranki Zares. Vendar ima stranka v svojem delu o plačevanju članarine zapisano:
9. člen
Članice in člani stranke, ki na dan 1.1.2010 ne bodo imeli plačane članarine za leto 2008 ali 2009, se izbrišejo iz registra članic in članov in se premestijo v register simpatizerk in simpatizerjev.

Ker nisem plačal članarine, sem od 1.1.2010 samo še simpatizer stranke Zares. Sicer pa sem bil aktiven v stranki pred volitvami, potem pa sem se odločil, da ti dve stvari – pisanje bloga in strankarska pripadnosti, ne gresta skupaj. In tako so se naše poti razšle, prav tako pa nimam stikov z ljudmi, ki so v stranki, oz. z njenim predsednim Gregorjem Golobičem.

16.06.09 sem v zapisu Zares delam na Ultri jasno obelodanil kje sem zaposlen. Torej to ni nobena skrivnost. In na Ultri sem zaposlen že več kot 9 let.

Gre torej za glavnega Zaresovega blogerja in pred oblikovanjem uradnih stališč stranke Zares se Golobičeva stališča običajno preverijo ravno na tem blogu.

Sam pišem blog od 13.07.05, ko o stranki Zares še ni bilo niti ideje, ki je povsem neodvisen od Zaresa in na katerega nima vpliva nihče. Stališča stranke Zares se ne preverijo na tem blogu, ker nimam stikov z nikomer iz stranke Zares, ki bi mi karkoli takšnega sugeriral. Torej to ne drži!

Ah ja, preprosto slovenskega novinarstva. Ampak všeč mi je, da nekdo napiše da sem jaz glavni Zaresov bloger! No ja, na žalost to ne drži!