had blog roni kordis had blog roni kordis

Minister ima državnega sekretarja – Sonja Bukovec, Igor Jakomin

Državni sekretarji pa povzročajo sive lase ministrom. Ex kmetijski minister Milan Pogačnik je imel državno sekretarko Sonjo Bukovec. Prometni minister Patrick Vlačič ima državnega sekretarja Igorja Jakomina
In verjetno bomo v bližnji prihodnosti, glede na vse dogodke zadnjih dni, priča še kakšnemu novemu odkritju kakšnega državnega sekretarja ki je izkoristil svojo priložnost.

Sonjo Bukovec namreč povezujejo s projektom Rimske Terme in s pokojnim Baričevičem (ali bodo kmalu znani rezultati obdukcije psov?). Igorja Jakomina povezujejo s posli Luke Koper in nakupom zemljišč v Orleški gmajni.

Preprosto vprašanje. Ali si ministri sami izbirajo državne sekretarje?


Kajti če si jih, potem bi vseeno lahko malce bolj natančno preverili koga bodo zaposlili in koliko grehov ima za seboj. Seveda pa obstaja tudi drugačna razlaga.
Namreč ministri delujejo v navezi z državnimi sekretarji in so jim poznana njihova delovanje in “projekti” pri katerih so sodelovali! Če velja slednje, bi bilo mogoče zanimivo preveriti ministre (saj imamo NPU, kajne) in je končno čas, da se začne naša politika ukvarjati s problemi s katerimi se soočamo ljudje, ki živimo v Sloveniji, kot pa da se ukvarjajo z aferami in perejo perilo v javnosti!

Ker v Sloveniji velja, da si nedolžen dokler ti ni dokazana krivda, bo za razjasnitev teh stvari preteklo še mnogo vode. Vmes se bodo stvari pozabile in založile in življenje bo šlo naprej. In upanje, da živimo v deželi, kjer smo vsi ljudje enakovredni, je zgolj in samo še utopija. Žalostno, vendar resnično!

Komentarji so zaprti.