Sejem Poroka, Flora – Celje – fotografije

Ta vikend je v Celju potekal Sejem Poroka, Flora in Altermed. Ker sem v fazi iskanja in kupovanja prstana iz platine (vendar cena dveh prstanov presega znesek 5000€), sem se na poti v Terme Olimia, ustavil tudi na tem sejmu.

Gužva in še enkrat gužva. Rože, traktorji, hrana, bazeni, v drugi hali mrtvaške truge in šopki in vrtovi. V naslednji hali zdrava prehrana, živa voda, postelje – vendar so bili “prodajalci” takšni, kot da jim vse to zdravje prej škoduje! In na koncu tudi del namenjen porokam. Fotografije, poročni prstani, baloni, okrasitev, poročni prostori, poročna fotografija, poročni pogrinjki…

Hmm.. Mogoče samo jaz nimam okusa, ampak niti ena obleka mi ni bila všeč. Sem pa našel zlatarja, ki bi naredil prstana iz platine, vendar čakam da pošlje predračun po mailu. Ko sem za to prosil Zlatarno Celje, mi niti v desetih dneh niso poslali ponudbe! Ah ja, se zgodi!

Klik na fotografijo za ostale fotografije Sejem Poroka, Flora – Celje
sejem poroka


 1. Al ne berem dost pozorno tvojga bloga al si zdej res prvič omenil, da te bo tvoja “orinčkala”?

 2. ne ne.. izlet v las vegas.. pa poroka, ki ne bo veljala pri nas :) nekaj taksnega je v mislih, ce bo denar za prstana :)

  brez ceremonije in ostalega sranja :)

 3. Ej tkole bi se pa js tud šla. Čeprav je zadnjič kolega ob odgovoru na stalno vprašanje “kdaj bo poroka” skoraj živčni zlom dobil, ko sem rekla, da če slučaaaaajno bo; ne bo nihče razen staršev vedel zanjo :D Tko da mi je tale vajina varjanta super všeč!

 4. pa se ena prednost je :) ce ne “nostrificiras” te poroke, potem velja samo v ameriki.. in ce noces, niti nikomur ne poves, da si jo “nostrificiral” in je stvar zelo preprosta..

  prijetno s koristnim.. samo se prstan najdit :)

 5. oh, samo fotke najboljšega pa manjka… čokoladke pa šotor, škoda bi res rada videla tvoj pogled na tisto

 6. Lepe fotke, zamiv sejem, mene je zaneslu v del kjer so imeli razstavljene krste, žare itd. Malo se tam sprehajam in stopim do hostese, pri sebi je imela zbirko diamantov, začne razlagat gor pa dol žare, nakar temo preusmeri na te diamante, Pokojnika lahko pretvorijo v diamant od 0,25 karata naprej, pepel dajo na 1.300 C in pritisk 55 GigaPa in ga vdelajo v prstan, uhan, itd…na misel mi pride beseda: svašta?! Cene se gibljejo od 2.300 € naprej.

 7. Škoda da nisi prišel nasproti, sem bil z dedkom (inovatorjem) na čebelarskem. ;)

 8. Uuuuu, kongratuliram!!!
  Kar se tiče prstanov, bi jst iskala izven SLO prostora. Sicer sem jih gledala bolj za hec kot za res, ampak naju dosedaj ni pretirano navdusil se noben slovenski oziroma zelo redki pa sva zelo nezahtevna – preprosto eleganten bi bila najina kategorija. Da ne omenim cene, ki je veliko bolj ugodna bodisi v ZDA bodisi v Nemciji, kjer se najde ze kaj celo preprosto lepega. Platino majo povsod, tudi pri nas jo pogosto kombinirajo z belim zlatom, mata pa kolega prstana celo iz titana, ki sta jih sicer narocila iz Nemcije. Zakljucek: izmerila bi velikost in zadevo narocila iz tujine ali pa jo v tujini kar kupila. Naredijo tudi popravke, ce so potrebni.
  O zlatarni Celje: zgubila metuljček od uhana, nakar pri njih kupila novega. Ugotovila, da ni isti, ga nesla nazaj, nakar me je trgovka 10 minut prepricevala, da sem to sigurno zamenjala z enim uhanom doma in da zej zastonj hocem novega, bla, bla, bla. Racuna zal nisem vec imela. Ko sem ze precej zvisala glas (ne vem tocno, s katerega planeta so slovenski trgovci), je rekla, da bo poslala na servis in so ga celo zamenjali za originalnega brez doplacila. Ampak, a je treba dati najprej stranki obcutek, da je lahko srecna, da se kdo sploh ukvarja z njo, ker je u resnic tako neumna in ima trgovec vedno prav?!? In to za usivih 6 eurov?? Da ne omenim, da so znanki najprej rekli, da ji je verizica razpadla, ker so dali pri izdelavi prekratko osnovo, nato pa so ji popravilo mirno zaracunali 55 evrov? Fair play?!, not really.

 9. Had,

  Jaz tudi sem navdusenka Las Vegas porok:) V klasicno slovensko me bo tezko kdo preprical, je pa fino prebrat da še kdo, razmislja podobno, do zdej so mi vsi namrec govorili da je totalno stereotipno in brezveze. V Las Vegasu pa bi hotela da me poroci Elvis in ce bi rabila prico (pa mislim da je ne rabis) bi pobrala prva nakljucna mimoidoca!

Komentarji so zaprti.