Žan Nekrep je doživel včeraj v Financah, v članku Najnižja cena za oglaševanje na Facebooku, svojih 5 minut slave.

Izjava – Žan Nekrep je Damjan Murko slovenske web scene je last Simona – Planetstark. In drži. Zakaj?
Ker je v članku zapisano, da je razvil več spletnih medijev, med najuspešnejšimi pa so Razkrito.com, Najskupnost.si in Najnaj.si.
In kasneje pove:

NajNaj.si se po podatkih raziskave MOSS , ki meri obiskanost spletnih strani, trenutno uvršča med 80 najbolj obiskanih strani na slovenskem spletu.

No, v bistvu je stran na 92. mestu: www.najnaj.si – Najnaj, Žan Nekrep s.p. in ima doseg 13.286 (v Sloveniji).


Druge spletne strani, ki si jih lasti pa nimajo niti takšnega dosega. In kje je povezava z Damjanom Murkom? Tudi Murko ni pevec, pa vendar služi na ta račun. Kot Žan, ki je v članku povedal:

“Trženje oglasnega prostora na Razkrito.com in NajNaj.si ter podpora podjetjem pri izrabi Facebooka v trženjske namene sta Nekrepovemu podjetju lani, ko je poslovalo devet mesecev, prinesla približno 35 tisoč evrov prihodkov.”

Torej se zna prodajati, kljub temu da ne ustvarja nekega presežka na internetu. In kljub temu da je vsebina njegovega spletnega projekta, ki je tako “dobro” obiskan, več ali manj pobrana iz drugih spletnih strani. Ampak navede vsaj vir od kje črpa vsebino (kar je pozitivno, čeprav še vedno krši avtorske pravice, če nima izrecnega dogovora s portali, ki so lastniki fotografij Vikki Blows, Paris Hilton, Kim Kardashian, itd).

Me zanima, če Finance takšne “članke” zaračunavajo, ali pa je to pri njih zastonj? Oz. drugače, ali je novinarka sploh vedela o čem piše v tem članku?

Žanu pa veliko uspeha na njegovi poti! Namreč bil sem prepričan, da ljudje v Sloveniji niso več tako naivni, kot so bili pred parimi leti (posledica recesije). Ampak očitno sem se motil.