had blog roni kordis had blog roni kordis

Žan Nekrep je Damjan Murko slovenske web scene!

Žan Nekrep je doživel včeraj v Financah, v članku Najnižja cena za oglaševanje na Facebooku, svojih 5 minut slave.

Izjava – Žan Nekrep je Damjan Murko slovenske web scene je last Simona – Planetstark. In drži. Zakaj?
Ker je v članku zapisano, da je razvil več spletnih medijev, med najuspešnejšimi pa so Razkrito.com, Najskupnost.si in Najnaj.si.
In kasneje pove:

NajNaj.si se po podatkih raziskave MOSS , ki meri obiskanost spletnih strani, trenutno uvršča med 80 najbolj obiskanih strani na slovenskem spletu.

No, v bistvu je stran na 92. mestu: www.najnaj.si – Najnaj, Žan Nekrep s.p. in ima doseg 13.286 (v Sloveniji).


Druge spletne strani, ki si jih lasti pa nimajo niti takšnega dosega. In kje je povezava z Damjanom Murkom? Tudi Murko ni pevec, pa vendar služi na ta račun. Kot Žan, ki je v članku povedal:

“Trženje oglasnega prostora na Razkrito.com in NajNaj.si ter podpora podjetjem pri izrabi Facebooka v trženjske namene sta Nekrepovemu podjetju lani, ko je poslovalo devet mesecev, prinesla približno 35 tisoč evrov prihodkov.”

Torej se zna prodajati, kljub temu da ne ustvarja nekega presežka na internetu. In kljub temu da je vsebina njegovega spletnega projekta, ki je tako “dobro” obiskan, več ali manj pobrana iz drugih spletnih strani. Ampak navede vsaj vir od kje črpa vsebino (kar je pozitivno, čeprav še vedno krši avtorske pravice, če nima izrecnega dogovora s portali, ki so lastniki fotografij Vikki Blows, Paris Hilton, Kim Kardashian, itd).

Me zanima, če Finance takšne “članke” zaračunavajo, ali pa je to pri njih zastonj? Oz. drugače, ali je novinarka sploh vedela o čem piše v tem članku?

Žanu pa veliko uspeha na njegovi poti! Namreč bil sem prepričan, da ljudje v Sloveniji niso več tako naivni, kot so bili pred parimi leti (posledica recesije). Ampak očitno sem se motil.

 1. Sem šel pogledati to stran. Najnaj.si in Razkrito.com oz Razkrito.si. Prvič sem bil gori in ne verjamem, da se bom še kdaj vrnil, zato mi ni jasno kaj počne med top 100, če sploh spada met top 100 slovenskih strani?! Preveril sem tudi rang na Alexi, in nič ne kaže, da sodi tja.

  Najprej o Razkrito – nasveti za poslovneže. Ne najdem nobenega pametnega nasveta. Po drugi strani pa jo šiša po obisku konkurenčna stran, ki ima domeno .net

  Najnaj.si – generator člankov. Template popolnoma zgrešen (jumla?).

  Tisti, kateri oglašujejo na teh straneh, pa ne bi rad bil žaljiv do avtorjev, se zdijo meni ubogi. Ne ubogi – retardirani!

  Oglaševalci! Če že oglašujete na spletni gverili, oglašujte na blogih (nekaj izvrstnih je v SLO, ki bi bili ekstra denarja še kako hvaležni), na preverjenih straneh (vesti.si?), ne pa na krnečem!

 2. Hvala za tvoje mnenje Had – ga cenim. Glede na to, da se piše o meni, bi pa rad podal še svoje stališče.

  NajNaj.si je sodila med 80 najbolj obiskanih strani po mossu, vendar se ni merila najbolj obiskana podstran slike, kar je bilo tudi javljeno SOZ-u januarja 2010. V njihovi evidenci je to tudi zapisano. V tem mesecu februarju je res padla na 91. mesto in to sem mislil tudi javiti na Finance, ki pa so že žal javno objavili članek.

  Vir vsebin navajamo, bomo pa še glede tega bolj striktni če je treba. Pravtako imamo dovoljenja za objavo novic in tudi linke do avtorjev novic objavimo, če le ni niso naše lastne.

  Prihodek, ki si ga navedle ni le s spletnih strani, saj sem pomagal tudi v drugih projektih.

  Had, zavedati se moramo še nekaj:
  Kot si že sam odkril ljudje kupujejo od ljudi, ki jim zaupajo, ki jih poznajo in tisti, ki so medijsko izpostavljeni. To je napriemr na največjem marketinškem seminarju v Sloveniji zaupal marketinški guru. To, pa ne pomeni, da jaz o spletu nimam pojma. Tudi v drugih stvareh sem bil dober v prodaji. Ne gre za naivnost, ampak če sem imel v prejšnjem letu cca 30 intervjujev za razkrito in bil v najbolj gledani TV oddaji ob torkih – Preverjeno verjamem, da potem tudi lahko prodamo kak oglas za naprimer Razkrito.

  Glede mnenja gosta: Razkrito.net in razkrito.com nista konkurenčni strani, saj imata drugačen namen in tudi drugo publiko.

  Želim vam vse lepo in mogoče, da skupaj dosežemo kakšno poslovno sodelovanje ;)

  Lep pozdrav,

  Žan Nekrep
  Lastnik najnaj.si, razkrito.com itd.

 3. @zan: je sodila.. ne, ni sodila.. imas meritve, ki so merodajne in ki edine stejejo.. link do mossa in strani je v tekstu..

  ce si vsak po svoje interpretira rezultate, potem je nesmiselno imeti merjenja..

  “Pravtako imamo dovoljenja za objavo novic in tudi linke do avtorjev novic objavimo, če le ni niso naše lastne.”

  seveda.. tudi fotografije, ki jih ostali mediji objavljajo, pa vendar nimajo dovoljenja za to, lahko vi objavljate? a ja, ce krsijo ze oni, potem lahko se mi? a to gre po tem principu?

  in kot si videl, ti jaz priznavam, da ti gre ocitno dobro trzenje od rok, ce so taksni prihodki in ce od oglasevalcev dobis toliko denarja..

  glede na moj doseg ki ga dosegam samo s tem blogom, bi moral biti jaz hudicevo bogat clovek, ce bi se znal prodajati.. oz. ce bi znal prodajati bucke :)

  ampak nekako tega ne znam in nocem poceti.. lahko pa ti to naredis zame in ti dam 40% prihodkov..

  statistika je tukaj

 4. V bistvu je kar težko vprašanje ali je izjava “Žan Nekrep je Damjan Murko slovenske web scene” žaljiva do Murka ali Nekrepa. Verjetno je še najbližja ocena da je isto sranje.

 5. Had,

  Hvala za tvoje pohvale glede trženja. V tem res uživam in rad prodajam oglasni prostor tako na speltnih medijev, včasih pa sem tudi veliko oglasov prodal za tiskane medije, kjer sem dobil največ praktičnih izkušenj.

  Za mano je tudi veliko seminarjev, prebranih knjig in odrekanj, da lahko dobro prodajam. Verjamem, pa v svoje produkte, ki menim, da so dobri in kvalitetni.

  Lahko se zmeniva za sodelovanje v tem stilu (40 % od prodanega oglasa) in predstavim tvoj blog še drugim potencialnim klientom. Pošlji predstavitev, ki jo imaš za podjetja na [email protected], da vidim kaj točno ponujaš podjetjem in, če bi me zadeva zanimala.

  lep in uspešen poslovni dan,

  Žan

 6. @markopigac: Alexa ne velja počenega groša za slovenske strani.

  Pa tudi ta Moss je kar nekaj. Po mojem mnenju bi edino kar velja morali upoštevat Analytics statistiko in to je to. Da lahko dejansko stvari primerjaš in točno veš kaj je kaj.

 7. @Marin – zakaj Alexa ne velja počenega groša. Kolikor sem sam gledal so razmerja med spletnimi stranmi, sploh večjih, na Alexi zelo zelo enaka kot na ostalih meritvah. Seveda pa je potrebno ob tem upoštevati njihovo metodologijo in kar to pač prinaša.

  Zakaj naj bi bil Moss kar neki? Izvaja se v bistvu preko Gemiusa, ki to izvaja v več državah, dodatno pa se rezultati obdelajo/preverijo še z anketami. Znova je potrebno ob tem upoštevati metodologijo, ki ni enaka Google Analyticsu.

  Seveda ne moraš MOSS in GA direktno primerjati. Vsak nosi svoje podatke in prav je tako. Fino je, da jih je več, ker se dopolnjujejo.

 8. (jm)

  v bistvu je žaljiva do obeh, saj se dobro ve, da je had Damjan Murko slovenske web scene!

 9. Alexa dobiva podatke od uporabnikov, ki uporabljajo njen toolbar, zato ni vredu za SLO.

  Moss je pa kar nekaj zato, ker ne upošteva samo bistva. Moss je primeren za velike spletne strani, ki imajo že nek branding. Telefon in spletna anketa niso primerni za strani, na katere pride uporabnik preko iskalnika po neko informacijo. Telefonske ankete se lahko gredo delo.si, siol in podobni, ne pa srednje velike strani.

  Spletno stran moreš merit tako kot je, z obiskovalci, časom, ki ga na njej porabijo…, ne pa vpeljevat neke druge parametre, ki niso primerni.
  Google Analytics je največje podporno orodje za Adwords in Adsense in Google ga je temu primerno razvil skoraj do “popolnosti”. Seveda mu manjkajo še neke stvari, ampak Moss ga pač ne more prekosit.

 10. @Marin – dej prosim kakšno spletno stran, ki ima po tvojem čist zgrešene rezultate na Alexi.

  Moss je primeren za velike, zato ker ni zastonj. To kar oni potem delajo z anketami nima veze pri primernosti za majhne in velike. Je pa seveda potrebno upoštevati komu je MOSS namenjen, kdo ga fura in zakaj. To pa jasno rezultira v manjši primernosti za majhne.

 11. Dragi Žan, obišči no še kak tečaj guruja slovenščine, da boš znal pravilno postaviti vejice v tekstu.

 12. @andraz: hvala za tale link –

  “Izkušnje sem pridobil preko pisanja člankov za revijo Moje finance”
  “pomagam pri trženju in pisanje člankov za revijo Moje finance”

  aha! to je bil torej povod za objavo skropucala v financah?!?

 13. (jm), Podarimo.si ima totalno zgrešene podatke rezultate na Alexi. Podatke obiskanosti lahko primerjaš z MOSSom in MOPom. In ja, Alexa v Sloveniji ne velja počenega groša. Če že hočeš primerjati obiskanost strani, imaš za to orodje http://www.google.com/adplanner

  Kar se tiče prodaje oglasnega prostora je pa tako, da je pač treba biti iznajdljiv. Določen delež vseeno oglašuje na spletu. Pač je treba vrtet telefon v nedogled. Mogoče koga moralno moti to, da je oglaševanje na spletu kolikortoliko merljivo, in na koncu prodajajo meglo, ki jo pa pri ostalih medijih že po defaultu.

  Had, glede na to, da se ukvarjaš tudi s PRjem, predvidevam, da ti pri Žanu predvsem to žuli. Jebiga, če znaš, znaš. Lahko pa čakaš, da denar pade iz neba. Upam samo, da “Damjan Murko” ni sinonim za kaj negativnega? To kar je uspelo njemu, ne uspe vsakomur, pa če si še tako želi. Zato mislim, da je občudovanja in spoštovanja vredno!

 14. @mihaj: jaz se ne ukvarjam s pr-jem.. hahaha.. in niti najmanj me to ne moti.. moti pa me, da finance objavljajo taksne clanke..

  kaj pa je uspelo njemu? da je dobil kredo na banki? hmm.. noben projekt, ki ga fura ni dosegel nicesar?? kaj pa mu je potem uspelo?

 15. Had, tole je pa že malo žaljivo o meni, kar pišeš. Hvala Miha za tvoje mnenje. Prosim, da se malo pozanimaš o meni, kaj sem počel v preteklosti in trenutno, kaj počnem.

  Naprimer vodil sem in postavil vodilni vodič za tujce v Evropi v Sloveniji -> http://www.inyourpocket.com. Danes gre za uspešno zgodbo – malo preveri na spletu. Pomagal sem tudi drugim mestom v Evropi. V Sloveniji sem naredil prodajni rekord v vsej Evropi in ni bilo lahko prodati oglase.

 16. @zan: kaj je zaljivo? to, da sem citiral kar si povedal, al to, da so v financah objavili krneki?

  za inyourpocket vem kdo ga je postavil v sloveniji.. in to nisi bil ti? ce se motim, potem nekdo drug laze.. tisti, ki ga je pripeljal v slovenijo.. ali pa je tako preprosto vse to..

 17. Had napisal si: noben projekt, ki ga fura ni dosegel nicesar??

  To ni res, saj če že poznaš In Your Pocket veš, da je uspešen projekt. Pravtako večina mojih in tudi ne veš, kje vsse sem še svetoval, pomagal, vodil itd.

  In Your Pocket nisem jaz financiral in bil lastnik. Sem, pa bil vodja in ga tudi postavil (naredil prvi vodič, se zmenil za prvo distribucijo, prodal prve oglase, vse uredil – da je šla zadeva v tisk itd.). Pripeljal, pa ga je seveda lastnik, vendar on ga ni postavil, ampak je za to sodeloval z mano in mi dal vsa poblastila za samostojno delovanje, saj ima sam še veliko drugih projektov.

 18. @zan: kater projekt je dosegel kaj, ki ga furas?
  hudic je v podrobnostih.. ne, ki si ga fural.. ampak ki ga furas?!

  torej ne zalim..

  napisal sem tisto, kar sem videl in poznam.. verjemi, da me ne zanima tvoja zgodovina in da ti ni potrebno pisati o vsaki stvari, ki si jo pocel.. edino ce se ti zdi to smiselno..

  za inyourpocket pa vem da je bil to projekt nikota.. ce se motim, potem se opravicujem.. ampak dvomim..

 19. Si prebral Finance, kateri trenutno dosegajo uspeh. Od Nikota je projekt tako je – on me je postavil, kot vodjo projekta- saj je sam profesor in ima, kot rečeno še veliko drugih stvari.

 20. Had, se strinjam glede uspeha, še zlasti če veš, da je vsaj 50% prihodkov v oglaševanju stvar kompenzacij – si izmenjati oglasni prostor ter ga računati po 12€/1000 prikazov.

  Samo jebiga, je pač poskrbel za brezplačno reklamo. Saj veš kako je z EGOm pri podjetnikih ;)

 21. @miha: s tem pa se mocno strinjam.. sej.. zan ni naredil nic narobe.. v bistvu je zato podobnost z murkotom.. je pa zalostno za finance, da objavljajo taksne clanke :)

 22. Naj ta Murko da moznost vpogleda v google analytics. Jaz iz glave naštejem 150 strani, ki imajo večji, višji obisk od njegovih generatorjev.

 23. @(jm): ne, to da ni zastonj ne pomeni da je nedostopen malim in srednje velikim stranem, ki jih je na spletu največ, sploh v Sloveniji, kjer lahko na obe roki preštejemo velike spletne strani.
  Ti oglašuješ na spletu in ne po telefonu, zato te zanimajo konkretni podatki o strani. Te pa ne dobiš z Mossom ampak z GA.
  Potopisnik.si je še ena taka kjer se ne sklada alexa.

 24. Pozabil dodat tole.
  @had: tudi meni se zdi, da si z “noben projekt, ki ga fura ni dosegel nicesar?? kaj pa mu je potem uspelo?” prestopil mejo spoštljivega. Sam veš, da smo internetni mojstri včasih hudo skrivnostni o detajlih in svojih spletnih straneh. Mogoče je to tudi pri Žanu.

 25. @marin – zanimivo, to pri potopisniku, ker po mop.si sodeč, niti ni tako majhen, pa je na Alexi res švoh uvrščen.

  Vse to so samo podatki, važno je poznati metodologijo, in kaj potrebuješ, da potem ločiš zrno od plev.

 26. Had imaš prav, Nekrep je slab prodajalec, ker ti ni uspel prodat svoje storitve.:D

  Videli smo lahko primer mladega podjetnika-prodajalca. Kakorkoli, da s Hadom nimata neke skupne točke, razmišljanja ali vrednot, bi model sodeloval. Glavno da se prodaja in da se denar obrne.

 27. Tako kot je reku Pigac, portal krepko šiba z obiski kot razkrito.com…tako, da ne bi preveč o obiskanosti Žanovih strani…med drugim je tudi pobral idejo o blogih znanih slovencev iz razkrito.net..pa kot zaimivost portal razkrito.netv zelo kratkem času dosegel PR 4 tako kot razkrito.com, ki je precej več časa na sletu…pa tolko o SEO strokovnjakih ;)

 28. Glede na to, da se na to sceno kar dobro spoznam, lahko zatrdim, da gre za 100% bullshit.
  Če se ozremo na podatek, ki pravi, da imajo mesečno dobrih 100.000 prikazov na strani in kot sami pravijo 3 pozicije in če ena pozicija stane 10 € / 1000 prikazov je to lahko v enem mesecu bruto največ 3.000 €. Tu niso vštete nobene provizije in gre bolj za teorijo kot prakso.
  Mislim, da je primerjava iz naslova žaljiva za Damjana Murka.

 29. Samo tole bom povedal o Žanovi strokovnosti …

  Pojdite si pogledat kakšen video. In ne se preveč smejat, ko razlaga o “goglu” (jap, mišljen je Google) in ko videom reče “videoji”.

  Pojdite na “gogl” in najdite njegove “videoje”. Jaz jih že nekaj časa gledam namesto kakšne humoristične serije. Upam, da bo še mnogo sezon padlo! :-))

 30. Nevem kaj je z vami, ki primerjate konkurenčni portal po obisku z blogom Razkrito.com

  Nevem, če je tako težko ločit tematiko teh dveh strani? Nevem, če vam ni logično, da je v Sloveniji in prav tako tudi drugje več ljudi, ki jih zanimajo raznorazni trači, kot pa tistih, ki jih zanima podjetništvo. Iz tega lahko torej popolnoma logično izvemo, da je ciljna publika za Žanovo stran veliko manjša in je glede na obisk, ki ga dosega, na svojem področju ena izmed večjih v Sloveniji. Medtem pa je ciljna publika za konkurenčni portal veliko večja in je glede na obisk, ki ga je dosegla v tem mesecu (reči in piši samo borih 3100 UV) ena izmed manjših v Sloveniji.

  Toliko o uspešnosti konkurenčnega portala v primerjavi z Žanovo Razkrito.com.

  Prav tako pa se vsaj po obnašanju na spletu sodeč strinjam z piscem tega komentarja (name) “v bistvu je žaljiva do obeh, saj se dobro ve, da je had Damjan Murko slovenske web scene!”. Zakaj se s tem strinjam? Mislim, da Žan ne objavlja vsakodnevno kaj se mu je zgodilo,… ampak to delaš ti had (Roki)…ja res je to tvoj vir zaslužka in glej ga zlomka še ena podobnost z Damjanom =D, saj tudi on služi od tega vendar po mojem menju malo več kot ti.

  Tako, da se bo potrebno potrudit, če boš ga želel doseči.

  Še en malo predelan verz iz znane pesmi za had-a:
  Slovenija, od kod faušije tvoje… =D

 31. Ime mi je roni, z blogom ne sluzim nicesar, torej se tukaj tudi motis!
  Kaj jaz objavljam in koliko krat dnevno je moja stvar, najmanj pa tvoja, kajne?

  A da sem fovs? Cesa le? Looool

 32. Jaz bom rekla na vse skupaj takole.
  Zdi se mi, da je avtor, ki je spisal tale članek, kar malo zavisten glede zelo mladega univerzitetno diplomiranega in sposobnega Žana Nekrepa!:) Slovenska specialiteta:)
  Če pogledamo ostale strani kot so Kitakov, razkrito.net, govori.se in tocno to, nizko proračunske spletne strani, ki samo opevajo wannabe estradnike:)Žanove strani so tehnično dovršene, pregled na njegovih straneh je lahka in vsebinsko zelo zadovoljiva za vsakega uporabnika tega portala. Moje mnenje je to, da NIHČE v SLO do zdaj, ni bil spodoben postaviti (in delati na vsebini) tako zelo obiskano in zares dovršeno medijsko spletno stran, kot pa je samo najnaj.si in razkrito.com:)
  Tako, da Žana sicer ne poznam, ampak vidim, da je v svojem poslu profesionalec, in lahko rečem to, da bomo odslej še bolj obiskovali njegove strani. Bravo Žan!

 33. Ok. Pri imenu sem se zmotil za eno črko (se zgodi). Če od 67.000 (podatek iz MOP.si za marec) ljudi na mesec ne zaslužiš ničesar potem pa bi res potreboval Žana.

  Prav toliko kot je moja stvar kaj ti objavljaš in koliko krat dnevno, je tvoja stvar kje Žan piše in koliko, na katerem mestu je, koliko zasluži,… (če se že pogovarjamo kaj je čigava stvar).

  Po tvojem članku in komentarjih si mu fovš marsičesa (predvsem uspešnih strani). Ja, res ima ta tvoj blog več obiska kot vse njegove strani skupaj, samo se žal uspešnost strani ne meri samo po obiskovalcih ampak tudi po prihodkih.

 34. @leo: trikrat si se zmotil, ce smo natancni..

  ja, nicesar ne zasluzim.. in ne prodajam.. kaj je to tako cudnega?

  si ti mogoce zanov odvetnik in imas obcutek, da ga moras braniti, ker se sam ne more? ali v cem je poanta?

  ti pa svetujem, da se ene parkrat preberes zapis, pa ti bo malce bolj jasno o cem se gre.. do sedaj ti ocitno ni!

  uspesne strani? saj se hecas, a ne?

 35. @soncnica: in kaj dela taksnega zan, da je oh in sploh? prodaja to, kar so v tujini poceli ze pred letom? loool

  vidis da je profesionalec? loool

  pa lep dan obema :) grem rajs na sprehod po hollywoodu

 36. Ne, had nisem Žanov odvetnik (nimam niti izobrazbe ali kaj koli drugega, da bi bil).

  Zdi se mi samo neprimerno in žaljivo, da ga primerjaš z Damjanom Murkom. Nevem zakaj ga potem takem, glede na njegove uspehe, ne primerjaš z kakšnim uspešnim managerjom?

  Uživaj v Hollywoodu

 37. @leog: hmm.. funkcionalna nepismenost? se enkrat preberi zapis.. pa bos videl od kje izhaja analogija med murkom in zanom..

  uspesen manager? samopromocija ni enako uspesnost? upam, da se vsaj tukaj strinjava..

  uzivam :) ravno prisel nazaj :)

 38. Nevem, če se ravno strinjama. Murko je uspešen v tem kaj dela in Žan tudi.

  Seveda pa je več načinov in samopromocija je en izmed njih.

  Lepo, lepo…uživaj še naprej.

 39. @LeoG – po čem sklepaš, da je Murko uspešen? Po tem, da to ON velikokrat in z zanosom pove, 24ur.com pa to objavijo (pri čemer je verjento vsem jasno da gre za parodijo)?

 40. vse lepo in prav,da je nekdo tako zagnan kot je Žan.Je pa res tudi to, da če prodaš 1 banner in ostali prazen oglasni prostor izmenjaš nisi niti S od strokovnjaka..O statistiki vseh njegovih strani pa nima smisla izgubljat besed:)

 41. Pozdravljeni,

  sicer je že dosti časa od aktualnosti te teme, ampak ne morem si kaj.

  Kot prvo ne razumem, da uspešen podjetnik kot je Žan Nekrep objavlja video posnetke posnete dejansko v domači sobi v kateri je že od otroštva, to se da razločno videti na starejših posnetkih (pa ne mi rečt da soba ni ista). In vsak podjetnik z neko vizijo in z uspešno kariero mislim da ima neko željo po lastnem stanovanju, hiši, prebivališču,…

  Da bi bil tako zanimiv, da bi Preverjeno in Finance kot same želele s teboj posneti intervju ne bi rekel (verjetno imaš kakšne bogate starše oziroma kaj takega). In 35.000€ in poslovna bilanca v minus, nista noben uspeh podjetja, kaj šele tebe.

  Fora tega stavka, da si kot Damjan Murko je pa samo v tem, da te noben verjetno nebi spremljal in obiskoval tvojih strani (še zdaj nevem kaj so Odmevni projekti doma in v tujini? Povej mi enega? najnaj.si? daj no, get real). Všeč mi je da se trudiš, da hočeš postati nekaj, ne igraj pa nekoga kar nisi,rad bi bil poslovnež ampak tako ne gre.

  Lep pozdrav

 42. Tega modela sem opazil že pred časom, ko mi je sodelavec pokazal kako preko web kamere pametuje o biznisu in smo se skupaj nasmejali. Danes sem v nekem članku zasledil njegovo ime in sicer, da je bil član strokovne komisije za izbor kraljice Slovenije :)
  Še en projekt, ki se mu je ta “strokovnjak” in “podjetnik” pridružil. Ne vem sicer kako lahko nekdo sebi reče, da je uspešen podjetnik in obenem druge poučuje kako biti uspešen, medtem ko ima ob mizernih letnih prihodkih kar več kot 8000 EUR izgube, v podjetju, ki zaposluje 0 ljudi. )
  Kako uspešen je pri prodaji oglasov na tem veleumnem najnaj.si pove že prvi ogled te strani, kjer lahko opazimo le oglaševanje lastnih veleprojektov in t.i. “yields manager” zavajajoče oglaševanje (kje je ženska?, preveri svojo moč, iq test, katero številko vidite?), v katerem po dumpinških klik cenah dobi največ 10 do 20 EUR na mesec.
  O trendu uspeha govori tudi padec obiskanosti te strani, kar lahko vidite na uradni strani MOSS ), na začetku leta 13365, zdaj 10419, na http://www.mop.si se raje niti ni dal :)
  Z drugimi besedami – če rečemo, da je Žan Nekrep dejansko Damjan Murko slovenskega spletnega marketinga se motimo. Murko namreč s svojim petjem in šovom nekaj zasluži. Ne veliko, a dovolj, da preživi. Na drugi strani g. Nekrep samo veliko govori in teoretizira, a ko ga pod drobnogled vzame nekdo, ki ima malce več kot minuto časa, ga razkrije. Verjamem, da je ta gospod dober gobcaš in da je tiste slavne in manj slavne nagovoril kako zelo obiskan je ta njegov najnaj in so seveda nasedli. Vprašanje je kaj jim zdaj reče, ko vidijo, da njihovih blogov nihče ne komentira. Morda zato, ker nihče nima nič za pripomniti? Je tem “slavnim” že kdo povedal, da so prav oni tisti, ki največ (sicer obskurnega) obiska prinesejo tej strani s tem, ko svoje prispevke objavljajo na svojih spletnih straneh, facebooku itd?
  Ne smili se mi toliko omenjeni model, kolikor se mi smilijo ljudje, ki mu verjamejo in mu zaupajo.
  Jaz temu človeku ne bi dal pazit niti ovce in na srečo mu nihče pomemben še ni zaupal. Na srečo!

 43. hm, a ste že kar trio? :P – trio adijo. no, če smem: osebno imam večje težave postaviti jasno destinkcijo med teboj, Žanom in Murkom, kot ugotoviti ali je Žan res spletni Murko.

  Anyhow, vse tri vas je veselje spremljati. Neke sorte spletni reality-check-show.

  cau
  A

 44. bwahaha.

  že sam koncept “prodaje oglasa” je v principu “prevara”. prodajaš lahko “oglasni prostor”, za katerega “plačaš oglas”. kako boš ti men “prodal oglas”, a dej lepo te prosim, lah mi sam plačaš, da si ga preberem.

  tle gre očitno za “dvojni nateg”. najprej tebe, ker vložiš trud in sredstva v izdelavo “predstavitve”, nato pa še onega, ker mu je le-ta “prodana” kot “novica”… oziroma, oni to kr vse racionalizirajo z “informacija”.

  res pa je zgleda tudi to, kar pravi Žan, da taki osebki preberejo veliko knjig, se udeležujejo velikega števila “seminarjev” in se marsičemu Odrečejo, najbolj svoji Desni Možganski Hemisferi, zato se, neglede na to, da še vedno lahko govorijo in “dosegajo uspehe”, ne zavedajo svojega neetičnega ter nemoralnega početja, kakor tudi ne vidijo v tem nikakršnega problema.

  efektivno “predvajajo” svojo sprogramirano “pesmico” ne glede na to, kako nesmiselni in kontradiktorni se slišijo njeni “verzi”. reč je evidentna v Žanovi slovnici, kot je nekdo že opomnil.

 45. Žan nima pojma. kr neki misli da je en zajeban poslovnež, a v bistvu je mala miška. lol ( no homo )..Se popolnoma strinjam s Hadom glede Damjan Murko reference.
  vsi njegovi projekti so čist mim, nj gre raj aplikacije za iphone razvijat

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja