Najprej je bil oglas za Skittles (ne vem ali je kriva recesija ali pa je oglas zanalašč takšen) – kot bi ga nekdo potegnil iz naftalina in je bil narejen nekje konec 80. let, ko trije sedijo na mavrici in se enemu odpre mavrica in pade dol.

In do takrat se mi ni sanjalo, kaj Skittles sploh so. Razmišljal sem, da je nekdo začel to zadevo uvažati v Slovenijo in ker ima zelo malo denarja za oglaševanje, se je poslužil oglasov iz “polpretekle zgodovine”. In vse skupaj se mi ne bi zdelo nič čudnega.
No, na srečo Wikipedia skriva zapis o Skittles, kjer pa sem ugotovil da je ta znamka v lasti Wrigley Jr. Company, ki je del družbe Mars Inc.. Khm, khm. Vsak ima svoj pristop, kajne?!

Par dni nazaj pa sem na Facebooku dobil večje število Become a fan Poskitlaj prijatelja zahtevkov. Ker sem precej konvencionalen in se ne vključujem v vsako skupino, ne “instaliram” vsake aplikacije in tudi ne potrdim vsakogar za prijatelja, sem se odločil, da preverim kaj je sploh to Poskitlaj prijatelja.

skittles


Že ime samo – Poskitlaj prijatelja – mi je smešno. In prva asociacija na poskitlaj je bila spokaj se – glede na to, da sem videl oglas ko nekdo pade iz mavrice. Ampak sem se motil.

FB aplikacija je čist luštkana, saj vam iz vaše fotografije naredi Skittle slikco v petih Skittle barvah (vijolična, rumena, oranžna, rdeča, zelena) in iz bonbončkov. Zraven obstaja še spletno mesto www.skittles.si – Domov (če ustvarjalci te strani berete tole, spremenite vsaj title!!). Ampak vseeno ne bom postal fan Poskitlaj se, ker še nisem niti poskustil Skittles bonbonov!

In tam si lahko ogledate še ostale (čudne) oglase za Skittle. Sedaj sem prepričan, da je ta retro stil uporabljen z namenom – čeprav ga še vedno ne razumem!