Odpustimo.si – preko spleta plačaš odpustek in ti je odpuščeno*

Janez Odpustek, lastnik domene Odpustimo.si (whois podatki – khm, khm, kaj pa pravila?!), je prišel do dobre ideje. Sicer v svetu že videne/uporabljene dolgo nazaj, ampak vseeno nekaj svežega pri nas.

Povezal je navado iz realnega sveta in virtualni svet. Zaradi občutljive vsebine o cerkvi in cerkvenih odpustkih, plačevanju za odpustke in vsem podobnem se bom vzdržal komentarja o realnem svetu, ampak bom ostal samo pri virtualnem svetu.

V bistvu je ideja preprosta. Za odpustek nakažite denar preko PayPala in odpuščeno vam bo! In koliko je priporočljivo darovati? Čim več, toliko bolje, ima zapisano avtor na spletni strani.

In seveda, ljudje verjamejo, da jim bodo grehi odpuščeni, če bodo plačali odpustek in bodo nakazovali denar – bojim se, da v Sloveniji tole ne bo ravno uspešna tržna niša (ker starejši ljudje nimajo PayPal računa, ker gredo rajši v cerkev po odpustek), bo pa definitivno zanimivo ko bodo mediji odkrili tole zadevo in se bodo spraševali o povezavah med odpustimo.si in RKC!

odpustimo si
*naslov je lahko zavajajoč in ne odraža mnenja avtorja zapisa!

 1. Jao jao :)
  Pa dajmo mu tudi mi odpustiti tipkarsko, v naslovu piše “odpuščanje”, na gumbu pa “odpuščenje” :)

 2. @jasna: uuuuu, sokolje oko :)

  vidis, tega pa niti sam nisem opazil..

  ce placa, mu je odpusceno :)

 3. Katera cerkev pa je ta, v katero starejši zahajajo plačevat odpustke, Had?

  “V letu 1567 je Odlok papeža Pija V., ki je sledil Tridentinskemu koncilu, prepovedal prodajanje odpustkov za denar oziroma sploh kakršno koli povezavo odpustkov z denarnimi zadevami (prepovedal je tudi povezavo odpustkov s prostovoljnimi prispevki in miloščino), poleg tega pa je tudi prepovedal podeljevanje odpustkov vnaprej (za grehe, ki še niso bili storjeni).”

 4. Ja, nekateri vsako nedeljo pustijo pri ” nabirki ” nekaj ojrov za marsikaj – morda tudi nekaj na račun svojih grehov…

 5. Le kako dolgo bo še na netu dovoljeno vse, ta medij žanje zlate čase, državna blaganja še ni ugotovila, da obstaja.

 6. Heh, Janez se je pa dobro domislil! Me prav zanima, če je že kdo nakazal. Jaz mu bom 1 eur za dobro idejo. Mogoče mi bo pa res odpuščeno….

Komentarji so zaprti.