Janez Odpustek, lastnik domene Odpustimo.si (whois podatki – khm, khm, kaj pa pravila?!), je prišel do dobre ideje. Sicer v svetu že videne/uporabljene dolgo nazaj, ampak vseeno nekaj svežega pri nas.

Povezal je navado iz realnega sveta in virtualni svet. Zaradi občutljive vsebine o cerkvi in cerkvenih odpustkih, plačevanju za odpustke in vsem podobnem se bom vzdržal komentarja o realnem svetu, ampak bom ostal samo pri virtualnem svetu.

V bistvu je ideja preprosta. Za odpustek nakažite denar preko PayPala in odpuščeno vam bo! In koliko je priporočljivo darovati? Čim več, toliko bolje, ima zapisano avtor na spletni strani.

In seveda, ljudje verjamejo, da jim bodo grehi odpuščeni, če bodo plačali odpustek in bodo nakazovali denar – bojim se, da v Sloveniji tole ne bo ravno uspešna tržna niša (ker starejši ljudje nimajo PayPal računa, ker gredo rajši v cerkev po odpustek), bo pa definitivno zanimivo ko bodo mediji odkrili tole zadevo in se bodo spraševali o povezavah med odpustimo.si in RKC!

odpustimo si
*naslov je lahko zavajajoč in ne odraža mnenja avtorja zapisa!