Kateri Rent a Car izbrati v ZDA? To je vprašanje za milijon dolarjev. Vsak ima svoje prednosti in slabosti in cena, ki jo dobiš na netu, ni nikoli končna cena, ki ti jo zaračunajo v poslovalnici. Vendar so cene hudičevo različne in se splača malce pogledati okoli.

Lansko leto sva namesto željenega Dodge Chargerja za pot od New Yorka do Miamija dobila Chryslerja 300 pri Dollarju. Letos pa sem, ker vem koliko stanejo dodatna zavarovanja v ZDA (collision damage waiver) iskal Rent a Car s to najnižjo ceno. In našel Rental Car Group, kjer imajo “neko skupno polico” in je cena ki ti jo pokažejo dejansko končna cena, ki jo plačaš v poslovalnici.

Sicer sem bil malce skeptičen, vendar ko sem prevzel avto in dejansko plačal točno toliko kot je bilo na voucherju, sem bil zadovoljen. Avto sem vzel pri Dollarju, vendar preko Rental Car Group in za 3 tedenski najem plačal skoraj 600$ manj, kot če bi ga vzel direktno pri njih!

Na žalost je bila izbira avtov precej majhna – pozna ura in tako sem šele po eni uri teženja dobil željenega Dodge Chargerja. Pred tem so mi ponujali Chevroleta Malibu, Impalo in še celo kopico nečesa podobnega avtom. Ampak jaz sem hotel “american muscle car“. Seveda to ni najmočnejša izvedba avta – v bistvu niti ne vem katera mašina se skriva notri (preverim danes), ampak definitivno to ni tak avto, kot jih vidim ob cesti in na cesti.

Pa vendar kljub temu, da imajo vozila 500 in več konjev pod “havbo”, je vožnja po ZDA užitek. Vozniki so uvidevni in te spustijo, če si naredil napako, ni hupanja in ni divjanja. Če je kolona, vsi čakajo in predvsem se nihče ne “pizdi”. Popolno nasprotje Slovenije in domačih voznikov.

Klik na fotografijo za fotke Dodge Chargerja in tega, kar bi jaz vozil!
rent a car usa dodge charger