Kateri Rent a Car izbrati v ZDA? To je vprašanje za milijon dolarjev. Vsak ima svoje prednosti in slabosti in cena, ki jo dobiš na netu, ni nikoli končna cena, ki ti jo zaračunajo v poslovalnici. Vendar so cene hudičevo različne in se splača malce pogledati okoli.

Lansko leto sva namesto željenega Dodge Chargerja za pot od New Yorka do Miamija dobila Chryslerja 300 pri Dollarju. Letos pa sem, ker vem koliko stanejo dodatna zavarovanja v ZDA (collision damage waiver) iskal Rent a Car s to najnižjo ceno. In našel Rental Car Group, kjer imajo “neko skupno polico” in je cena ki ti jo pokažejo dejansko končna cena, ki jo plačaš v poslovalnici.

Sicer sem bil malce skeptičen, vendar ko sem prevzel avto in dejansko plačal točno toliko kot je bilo na voucherju, sem bil zadovoljen. Avto sem vzel pri Dollarju, vendar preko Rental Car Group in za 3 tedenski najem plačal skoraj 600$ manj, kot če bi ga vzel direktno pri njih!

Na žalost je bila izbira avtov precej majhna – pozna ura in tako sem šele po eni uri teženja dobil željenega Dodge Chargerja. Pred tem so mi ponujali Chevroleta Malibu, Impalo in še celo kopico nečesa podobnega avtom. Ampak jaz sem hotel “american muscle car“. Seveda to ni najmočnejša izvedba avta – v bistvu niti ne vem katera mašina se skriva notri (preverim danes), ampak definitivno to ni tak avto, kot jih vidim ob cesti in na cesti.

Pa vendar kljub temu, da imajo vozila 500 in več konjev pod “havbo”, je vožnja po ZDA užitek. Vozniki so uvidevni in te spustijo, če si naredil napako, ni hupanja in ni divjanja. Če je kolona, vsi čakajo in predvsem se nihče ne “pizdi”. Popolno nasprotje Slovenije in domačih voznikov.

Klik na fotografijo za fotke Dodge Chargerja in tega, kar bi jaz vozil!
rent a car usa dodge charger


13 Responses to Rent a Car v ZDA – Dodge Charger – Rental Car Group

 1. Manuela pravi:

  Mmmmmmm….nestresna vožnja po 5 pasovnici…mmmm :)

 2. had pravi:

  @manuela: resnicno.. dvakrat sem se danes peljal po 5 pasovnici in ni bilo niti enega traffic jama.. mogoce imam samo sreco :)

  ampak ne bom klical hudica :)

 3. Voziš “kao Miško” :P

 4. teoo pravi:

  to je nov model chargerja, ki je zunaj kaki dve leti. odlična mašinca, definitivno pa potrebuje V8.

 5. Kuki pravi:

  A to je 1,4 motor al kaj? Manjka mu luknja za zrak na havbi! :-)))

 6. had pravi:

  @kuki: 2.7 :) v6 – sem odprl havbo, da sem prisel do tega podatka.. ni 5.0 :(

 7. dr. filomena pravi:

  Hudo dober namig, hvala!

 8. avta pravi:

  Kakšen 1,4 :) bolj 4,1 :)
  me pa preseneča, da je res samo 2,7. To je za američane Eko verzija ;)

 9. Alen pravi:

  Ciao,

  Imel bi vprašanje. Koliko pa je prišla komplet cena najema avta za 3 tedne? Pa če mi lahko posreduješ internetno stran za tale rental.
  Namreč gledam po netu in mi nič ni jasno…. na nekaterih straneh so poceni avti, na nekaterih pa astronomsko dragi.

  Hvala

 10. had pravi:

  http://www.rentalcargroup.com/

  tole je spletno mesto, preko katerega sem jaz rezerviral in placal avto.. cena je bila okoli 1000$, ce se prav spomnim..

 11. Alen pravi:

  Zanima me pa še to…. ali je ta cena ki jo pokaže na strani definitivna ali moram pričakovati še kake dodatke. Opazil sem rubriko rate exclusions, kjer piše en kup dodatkov zaradi vračila avta na drugi lokaciji.
  Namreč se bomo odpravli na potovanje čez Ameriko. Iz new yorka do Los Angelesa ali San Francisca. Pa me zanima mnenje nekoga ki je že kaj takega poskusil.

 12. had pravi:

  ce bos avto pustil na drugi lokaciji, kot si ga prevzel, bos placal se zelo veliko zraven.. v bistvu skoraj 50% vec po mojih izkusnjah..

  je pa precej odvisno od samega rent-a-carja.. na tisti spletni strani imas precej cenejse zavarovanje, kot sicer pri posameznem ponudniku

 13. Miha pravi:

  Poglej še na

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.