Route 66 – Kingman – fotografije

The Mother Road: Historic Route 66 je bila in še vedno ostaja moja želja. Namreč prevoziti to legendarno cesto od Chicaga do Los Angelesa s pravim ameriškim odltimerjem, ki me ne bi na pol poti pustil na cedilu.

Letos mi ne bo uspelo, vendar sem imel danes srečo, ko sem približno 50 milj iz Las Vegasa, v kraju Kingman, zagledal znamenite table Route 66. In sem se odpeljal par milj po tej cesti, ki je kljubovala času in ostala še vedno enaka kot je bila. Tudi moteli in trgovine na kratkem odceku, ki sem ga prevozil, so bile iz zlatih časov te “matere vseh cest v Ameriki”.

Zadovoljen, ker sem vsaj za par minut podoživel to cesto in v upanju, da jo čimprej prevozim, (Davorin, fovš sem ti!) bom obujal “spomine” s parimi fotografijami!

Klik na fotografijo za ostale fotke Route 66 – Kingman
route 66 kingman photos


  1. Ah, Had, zajebu si, … mogu bi jet od Kingmana do Seligmana (sicer nazaj), tam je najdaljši ohranje odsek matere ceste v Arizoni, pa tut v drugo stran, čez hrib v kajbojsko mestece Oatman je duh matere ceste še močno prisoten http://bit.ly/9LfyDB

    Ti pa drito po highwayu proti San Bernardinu. Je pa res, da nisi zabil nič cajta za potikanje po starih cestah in si bil najbrž prej tam kjer si hotu bit ;)

    P.S.: V Kingmanu sem jedel enega boljših burgerjev v ZD&A, upam da si se ustavil v velikem dinerju ob cesti?!

  2. V Kingmanu sem bil tudi jst lani 2x … Prvič na poti od Grand Canyona proti Vegasu, drugič pa, ko sem se vračal iz LA-ja in sem šel proti Floridi. Sem se pa nazaj grede ustavil tudi sam v Outman-u, super vasica, všeč so mi bli salooni in pa tiste stare USA “redneck” zastave :)

    Sem pa v Kingmanu spal v Days Inn-u z 2x kingsize poslami za 40 USA, seveda z zajtrkom, Wi-Fijem in pa bazenom/jacuzzi-jem.

    Sta pa Arizona in Utah mi bli najlepši zržavi v ZDA … prevozil sem jih pa cirka 30 v 7. tednih.

Komentarji so zaprti.