Grand Canyon West Skywalk – Hualapai Indian tribe – photos

Grand Canyon West, ki je od Las Vegasa oddaljen 200km in vodi preko Hoover Dam-a, je definitivno vreden ogleda!
Grand Canyon Skywalk – sprehajalna “pot” leži 1219 metrov nad reko Colorado in omogoča čudovit pogled za vse tiste, ki jih ni strah višine. Jaz ne sodim med njih!

Pot do Grand Canyon West je zelo preprosta. Po US-93 S do kraja Dolan Springs in potem je potrebno slediti znaku za Grand Canyon Skywalk. Na koncu pride še približno 10km makedama in potem vas pričakajo Indijanci iz plemena Hualapai, ki vam za vstop na svojo zemljo zaračunajo precej lep znesek – 55.83$ za Silver Legacy, ki vključuje vstopnino, prevoz z avtobusom in obrok. No, cena na spletu je 41.95$, vendar je potrebno temu dodati še dodatek za gorivo in takse, ki jih pobira Hualapai pleme.

Panorama Grand Canyon West (klik na fotko)
grand canyon

Ampak razgled nad Grand Canyon je veličasten in vreden vožnje po vročem in razbeljenem soncu. Seveda so za tiste, ki jih ni strah vožnje s helikopterjem poskrbeli tudi za to. No, mene ne bi niti pod razno spravili nanj in v Canyon. Fotografije so rahlo kičaste!

Klik na fotografijo za galerijo hoteli v Las Vegasu
las vegas hotels photos

Klik na fotografijo za ostale tri fotke Las Vegas znaka
las vegas sign

Klik na fotografijo za ostale Hotel Mirage – Mirage Volcano – fotografije
mirage volcano

Klik na fotografijo za ostale fotografije in video Bellagio – vodna rapsodija
bellagio

Klik na fotografijo za ostale fotografije hotela MGM Grand Las Vegas
mgm grand las vegas

Klik na fotografijo za ostale fotografije Crystals – Las Vegas Luxury Shopping
crystals - las vegas shopping photos

 1. Super slike! Če si mislil, da so tvoje fotografije kičaste, pol se ne strinjam: Super so. Res izjemno, kaj naredi narava. :) In tisti skywalk je tudi izjemen dosežek, par dni nazaj sem na Discoveryju gledal, kako so ga gradili. In danes vidim Slovenca, ki bloga o tem :P

  Upam, da so Indijanci govorili Slovensko, zato, da jih razume cel svet :P

 2. Ulala, kere horizontale :D;

  @had kaj “indijanci” se niso pustili slikat??

  lp, Joker

 3. @joker: indijanci so se pustili slikati, vendar jih nisem zelel slikati :)
  iz preprostega razloga.. ker so debeli, zabuhli v obraz in predvsem zgledajo smesni, ko so obleceni v cunje made in china :(

  njihovi predniki se obracajo v grobovih, ker razprodajajo svojo zemljo in ker se jim gre samo za denar

 4. Hehe, sej take so jih naredili američani…rezervati…., nimaš kej; se pravi tako kot vsakemu se jim gre samo še za zaslužek :$

  Koliko časa si pa @had načrtoval to pot; pomojem se ne odločaš kam boš šel “sproti” :P

  uživaj-ta :D

 5. @joker: direkt tako.. ko se navelicam enega kraja, rezerviram hotel v drugem in voila, gremo na pot..

  ne splaca se planirat in tuhtat, ker potem si prevec odvisen od rokov :) na zacetku sem mislil da bova 4 dni v las vegasu, pa sva bila 6 :)

  zdajle pa vse skupaj v avto vrzem, pojeva zajtrk in v yosemite in potem naprej v san francisco :)

 6. @had to je to, brez agencij; brez urnika; greš kamor želiš, kadar želiš…pomoje od takih avantur tudi največ odneseš :D

  ko bom “velik” bom šel tudi jaz :P na nekaj podobnega; mika me ogled Compton-a :P, vsaj mimo bi se rad peljal, ker ven ne vem če se bom upal, potem pa nekaj podobnega kot tvoje avanture :)

  lp

 7. Zelo podobno turo delaš, kot sem jo sam pred 4 leti, le v “kontra” smeri…
  Ampak vsi vzdihljaji okoli GC so zame neupravičeni…zakaj? Nekaj milj severno v zvezni držav Utah so parki, ki so me prevzeli n-krat bolj kot opevano-komercialni GC. Nad njegovo veličino si sicer osupel, vendar kaj je narava ustvarila v Arches,Bryce,Zion,Canyonlands,Capitol reef,…je v povsem drugi ligi. Da ne omenjam prijetnejšega vzdušja in miru, proti šundru (subway like) okoli GC.

 8. Okoliko tega potovanja po Ameriki, delaš tak cirkus, kot da se piše leto 1910.. Amerika je dosegljiva vsem že dolgo časa, kar potrjujemo tudi komentatorji, ki smo jo že obiskali.
  Ko vidiš tudi kak drug del sveta (neskomarcijaliziran, nedotaknjen, neposeljen…), vidiš, da Amerika premore dokaj majhen % lepot, znamenitosti… Sicer pa boš ti to spoznal šele čez nekaj časa, če sploh kdaj.

  Sicer pa srečno pot..

  LP
  Alja

 9. @alja: cirkus bom delal natanko taksen, kot bom sam zelel! pac to je moja svobodna izbira, kajne? ali pa pac moram poslusati kaj bos ti komentirala in narediti tocno tako?

  ves, niso bili se vsi v ameriki in niso vsi se vsega videli..

  amerika premore hudicevo veliko lepot in znamenitosti.. toliko o tem..

  lahko pa mi das kaksen dober nasvet, kaj se splaca pogledati na zahodni obali, ker si ocitno tako domaca na tem terenu?

Komentarji so zaprti.