Prodaja snežnih verig je v Kaliforniji – Lake Tahoe odličen posel – fotografije

Včeraj, med vožnjo preko Death Valleya, je bilo preko 40 stopinj. Zjutraj, ko sva se prebudila v kraju Bishop, pa je bilo precej hladno. Yosemite park je zaprt, zato sem se odločil da greva čez Lake Tahoe proti San Franciscu – in kmalu ugotovil da to ni najbolj pametna poteza, ki sem jo naredil danes! Zakaj?

Ker je začelo snežiti. Ornk snežiti! Spomin na zimo na Prhovcu je še vedno živ in v Kaliforniji sem si želel samo sonca. In ne snega! In tako sem vozil s Chargerjem, z letnimi gumami, po snegu – na začetku ga je bilo malo, kasneje pa vedno več. Ko ga je bilo več kot 5 cm na cesti, sem začel preklinjati vse po vrsti in se jezil sam nase, da sem našel v Kaliforniji sneg! In temperatura je padla pod -2 stopinji. Na cesti sem srečal več plužilcev, kot pa ostalih vozil in vedel, da sem v riti!

Ampak moški mora narediti, kar mora moški narediti. In sem peljal, kot po jajcih, naprej. Na srečo je bila cesta zaprta in je bila vožnja naprej dovoljena samo z zimskimi gumami, ali snežnimi verigami. Hmm.. Nič od tega nisem imel!

Klik na fotografijo za ostale fotografije in zapis prodaja snežnih verig je v Kaliforniji dober posel
lake tahoe sneg in verige


Vendar biznis je biznis. Moški ob cesti so ponujali svoje usluge – snežne verige 50$, montaža verig 30$, odstranjevanje verig 20$. In kaj mi je drugega preostalo, kot da plačam 80$ in se odpeljem z verigami po snegu – ne.me.je.ba.t! In sem se vozil približno 20 milj z verigami s hitrostjo okoli 20-25 m/h in se odmikal tovornjakom in tistim, ki so imeli pogon na vsa štiri kolesa. Na drugi strani prelaza pa sem plačal še odstranjevanje verig – 20$. Vendar verige so mi ostale za spomin, ki pa sem ga par milj nižje podaril nekomu, ki je ob cesti ostal v snegu!

Jeap, takle mamo v “sončni Kaliforniji”. Snežne verige, snežni zameti in predvsem vožnja kot po jajcih. In namesto ob 14. uri, ko sem planiral, sva prišla v San Francisco šele ob 18. uri. Fotografije Death Valleya, Bishopa, Lake Tahoe in ostalega pa še čakajo na obdelavo.

 1. @had ena nevmesna; koliko stane tak avto v ameriki; seveda “rabljen”

  lp

 2. Zakaj pa nisi izbral DIY varjanto montaže verig? Bi pršparu $50 :) al je v ZDA montaža verig na valarje tegale Chargerja bolj komplicirano :P

 3. had kaj ne znaš enih snežnih verig namontirat in odmontirat? Dosti žalostno :D

 4. @jiga: tocno to.. in mislim, da ga imam polno rit :)

  @joker: cene so precej smesne.. veliko bolj “spedenane” sem videl za manj kot 12K$ :( recimo nov mercedes GLK 350 pride 36K$

  @sverde: o diy mi je sel po glavi.. ampak pri -2 stopinjah, v kratkih hlacah in brez rokavic, ne bi sel tega delat :) ma verige so cudne :) pa niso nic podobne nasim..

  @anchy: hahah.. ne se hecat.. strokovnjak sem v tem.. pa v kidanju snega.. apak ne bi tega delal v soncni kaliforniji :)

 5. Huh glede na slike mi deluje da je krepko premalo snega, da bi nameščal verige… Ali pač? :) Je pa videt da so verige drugačne

Komentarji so zaprti.