Vračanje nazaj v Slovenijo

Jeap, prišel je čas, da se vrneva v Slovenijo in da se posloviva od zahodne obale ZDA, ki nama je bila hudičevo všeč. Njihov način dojemanja življenja je precej drugačen kot pri nas.

Ljudje so veliko bolj uvidevni in se ne jezijo, če na semaforju je spelješ isto sekundo, ko se prižge zelena luč. Na cestah nisva imela prometnih zamaškov in po parih miljah sem se navadil na obvezen pogled preko rame pri menjanju voznih pasov. Hitrosti se držijo kot pijanec plota in kljub 600 konjem in več, se to ne pozna na avtocestah. Njihova kultura je zgledna – ali so krive kazni, pa naj vsak po svoje zaključi.

Cene hrane so dokaj visoke. Kosilo za dva, s pijačo, je bilo okoli 60$ (če se nisva “prsranirala”), junk food pa okoli 20$. Cena Coca Cole varira od 2$ do 8$, alkohol pa je krepko dražji. Cene hotelov so najdražje v “vukojebinah”, v Las Vegasu so cene zelo ugodne!

In še šoping – bistvo vsakega izleta v Ameriko. Jeap, splača se! Zelo! Toliko, da sva kljub dvema dodatnima potovalnima kovčkoma presegla dovoljeno težo prtljage in sva morala na letališču prazniti “kufre”. No, na srečo mi je uspelo malce “zmutiti” in sva imela namesto 23kg dovoljene teže v enem kovčku skoraj 35kg. Tako je, če si na poročnem potovanju in so nekateri ljudje uvidevni!

Še let čez lužo, ki naju čaka zdajle in že sva nazaj v realnosti.. Evo, boarding se je začel!


Klik na fotografijo za galerijo hoteli v Las Vegasu
las vegas hotels photos

Klik na fotografijo za ostale tri fotke Las Vegas znaka
las vegas sign

Klik na fotografijo za ostale Hotel Mirage – Mirage Volcano – fotografije
mirage volcano

Klik na fotografijo za ostale fotografije in video Bellagio – vodna rapsodija
bellagio

Klik na fotografijo za ostale fotografije hotela MGM Grand Las Vegas
mgm grand las vegas

  1. Zelo zanimivo je, da imamo Slovenci o ZDA precej slabo mnenje. Dokler jih ne doživiš v živo. Potem se ponavadi obrne.

    Jaz sem bil zelo zadovoljen ko sem bil tam.

  2. Aja, pa pri hrani se zelo pozna, če imaš otroke. Ker za otroke je pa tam večkrat smešno poceni, v primerjavi s Slovenijo. In je za familijo tako potem dokaj ugodno.

    Pa moteli, če potuješ, kjer plačaš na sobo in ne na osebo, se tudi potem zelo pozna.

  3. Že nazaj? To je pa hitro minilo…nisem fauš občutka na letališču, ko se vračas v Slovenijo…na vsakem letališču so bolj neprijazni in je pravi šok, ko se razvadiš tipičnih američanov. :P

  4. Mah saj impresionira predvsem to, da ti razbijejo mite o njih, ki si jih nabral tu doma. Recimo premet skozi “spalna” naselja 30 milj na uro ali celo 20, vožnja po avtocesti pa od 65 do 75 milj na uro. Vsak, ki je mimo mene svignil kot blisk, je cez nekaj milj stal ob robu ceste s šerifom ob avtu.
    Ali pa strpno čakanje v vrsti, še vedno poceni rent a car in bencin, prijazno osebje povsod, cene na policah brez davka (pribijejo ga na blagajni in potem včasih malo zaboli). Pa prostranstva, da bolijo oči ko gledaš v daljavo.

Komentarji so zaprti.