Jeap, prišel je čas, da se vrneva v Slovenijo in da se posloviva od zahodne obale ZDA, ki nama je bila hudičevo všeč. Njihov način dojemanja življenja je precej drugačen kot pri nas.

Ljudje so veliko bolj uvidevni in se ne jezijo, če na semaforju je spelješ isto sekundo, ko se prižge zelena luč. Na cestah nisva imela prometnih zamaškov in po parih miljah sem se navadil na obvezen pogled preko rame pri menjanju voznih pasov. Hitrosti se držijo kot pijanec plota in kljub 600 konjem in več, se to ne pozna na avtocestah. Njihova kultura je zgledna – ali so krive kazni, pa naj vsak po svoje zaključi.

Cene hrane so dokaj visoke. Kosilo za dva, s pijačo, je bilo okoli 60$ (če se nisva “prsranirala”), junk food pa okoli 20$. Cena Coca Cole varira od 2$ do 8$, alkohol pa je krepko dražji. Cene hotelov so najdražje v “vukojebinah”, v Las Vegasu so cene zelo ugodne!

In še šoping – bistvo vsakega izleta v Ameriko. Jeap, splača se! Zelo! Toliko, da sva kljub dvema dodatnima potovalnima kovčkoma presegla dovoljeno težo prtljage in sva morala na letališču prazniti “kufre”. No, na srečo mi je uspelo malce “zmutiti” in sva imela namesto 23kg dovoljene teže v enem kovčku skoraj 35kg. Tako je, če si na poročnem potovanju in so nekateri ljudje uvidevni!

Še let čez lužo, ki naju čaka zdajle in že sva nazaj v realnosti.. Evo, boarding se je začel!


Klik na fotografijo za galerijo hoteli v Las Vegasu
las vegas hotels photos

Klik na fotografijo za ostale tri fotke Las Vegas znaka
las vegas sign

Klik na fotografijo za ostale Hotel Mirage – Mirage Volcano – fotografije
mirage volcano

Klik na fotografijo za ostale fotografije in video Bellagio – vodna rapsodija
bellagio

Klik na fotografijo za ostale fotografije hotela MGM Grand Las Vegas
mgm grand las vegas