Greg Minnaar (2. Gee Atherton, 3. Brendan Fairclough) in Rachel Atherton (2. Sabrina Jonnier, 3. Floriane Pugin) sta zmagovalca prvega UCI MTB World Cup presented by Shimano spusta, ki je potekal na Mariborskem Pohorju.

Besedna zveza do kolen v blatu se je danes izkazala za povsem realno. In občutek, ko sem imel na “gojzerjih” dodatnih par kilogramov blata ni bil zanimiv. Čestitke organizatorjem, ki so uspeli prireditev, kljub vsem težavam – tako s financami, tako kot z vremenom, spraviti do konca. In upam, da bo drugo leto vreme bolj “prizanesljivo” in da bo še kakšen sponzor odprl svojo mošnjiček in pomagal!

Leta 2007 sem zapisal – Slovenski mediji, kje so informacije o svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu? in bil zelo jezen, ker ni bilo niti besede takrat o tem dogodku (preko 350 udeležencev iz celega sveta!). Letošnje leto je bil prenos 4-krosa na TV Slo2 in je bilo odlično. Mogoče če letos “pizdim”, da bi morali biti več sponzorjev, da se bo to drugo leto zgodilo in bo organizator skrbel za spremljevalne dogodke, kot pa da se je ukvarjal z zbiranjem denarja in je komaj spravil vse skupaj “pod streho”.

Klik na fotografijo za galerijo UCI MTB World Cup – Maribor
uci mtb world cup maribor


Klik za fotografije Grega Minnaarja s “sponzorjem” Pivovarno Union
greg minnaar - south africa