had blog roni kordis had blog roni kordis

Arbitražni sporazum v slovenskem jeziku med Vlado RS in Vlado RH

Arbitražni sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške buri duhove! Na referendumu bomo mi odločali ali ga bomo podprli ali zavrgli!
Politiki arbitražni sporazum izkoriščajo za nabiranje političnih točk, državljani Slovenije pa imamo poln “kurac” tega “prepucavanja”, ki smo ga priča zadnjih dvajset let in bi končno radi, da se naši politiki začnejo ukvarjati s čim drugim v tem trenutku!

Odločitev ali ste ZA ali PROTI je vaša! In legitimna pravica, da se odloča vsak državljan po svoji vesti. Vendar svetujem, da si vsak vsaj prebere dokument – Arbitražni sporazum, kjer so zapisane stvari in bo pripomogel k odločitvi o glasu na referendumu in je bil podpisan v Stockholmu 4. novembra 2009, s strani Jadranke Kosor, Boruta Pahorja in Fredrika Reinfeldta.


Arbitražni sporazum – SLO verzija

 1. Je že res, da je naša legitimna pravica, je pa tudi res, da banda politična s tem referendumom pokazala, da nima hrbtenice odločati o stvareh, za katere so plačani in o katerih bi bilo fino, da odločajo oni, če jih že imamo.

  Če pa ne, potem pa razstrelimo parlament, imamo par referendumov na leto in to je to.

 2. @davorin: pri slednjem te podpiram in stojim ob strani.. zakaj bi volili vole, ce ne upajo sami nic narediti :)

 3. Haha, dobro napisano :)

  No če pogledamo, da se je že tudi zgodilo da niso upoštevali volilne rezultate in kljub temu naredili po svoje, nasplošno mislim da so vsi referendumi brezpredmetni.

  Se očitno premalo zavedajo da je ljudstvo temelj države in ne vodstvo. Vodilne lahko vedno nadomestiš, ljudstva pa ne (samo po sebi vlade nebi bilo brez ljudi, obratno pa).

 4. Slovenija je itak svojo “demokratičnost” zgubila z referendumom o odprtju trgovin ob nedeljah, ampak pustimo to to še ni tako grozno. Zajebal so se pri občini pa pustimo Ankaran tam je vse nekaj pol-pol. ZAJEBAL so na veliko bodočo občino Mirna, tam je tako da so vsi iz celotne občine Trebnje (kamor spada Mirna) glasoval da gredo na svoje. In par klovnov ki sami sebi pravijo poslanci to gladko odjebejo in rečejo NE, Mirna niti Ankaran ne bosta svoji občini. Žalostno je pa da o tem odločajo ljudje iz (si bom zmislil) Gornje Radgone, Ptuja, Sežane, Kranja …

  In tudi če ti voliš ljudi da se bodo odločali v tvojem imenu oz. v imenu ljudstva, ne potem ljudem dat neke “ogromne” odgovornosti, ker ste VI, ja tistih 90 ali koliko kekcev.

 5. … no pozabil zaključiti. Ja vi ste zato tam, vi kekci, da odločate o teh pomembnih odločitvah kot so AS, kjer itak 99,9% folka ne ve zakaj se gre. Zakaj? Ja ker nismo faking pomorski (ne vem kako se reče pravilno) sodniki. In pravniki. Ja? JA.

 6. Pa še to povem, sam sem sicer proti AS, ampak ko je toliko govora o izhodu v odprto morje (predvsem z strani kjer smo proti) … ja madona ljudje no, to bomo rabili samo če pride do vojne, drugače tega ne rabiš. ;-) Ladje se ne ozirajo v katerem morju pljujejo, one gredo podobno kot letala, samo da ladje vzamejo ponavadi najkrajšo razdaljo, pri letalih je pa to malo drugače. ;)) Tako da, nisem proti zaradi te traparije. ;))

 7. Mene zanima, kako boste vsi, ki ste proti, čez nekaj časa pogledali svojim otrokom v oči in jim rekli: Veš jaz sem pa eden izmed tistih, ki sem pripomogel, da sedaj nimamo morja in da je Slovenija manjša kot tedaj, ko sem se sam rodil.

 8. Jaz vsekakor nočem nositi krivde za to. Zato bo moj glas PROTI.
  Preventiva je vedno dobra.

 9. Sicer pa lepo prosim, preberite si skrpucalo od sporazuma.
  Kje piše, da bo arbitražno sodišče upoštevalo STANJE na dan 25.6.1991?
  NIKJER! Piše samo, da se od tega datuma naprej ne bodo upoštevale enostranske izjave, aktivnosti in prejudici.
  Kakšni pogajalci pa smo Slovenci?
  Morali bi vztrajati pri izhodiščni točki pri Savudriji ali celo pri Reki, ki je zgodovinsko bila naša in iz tega izhodišča naprej lahko popuščamo in delimo na pol.
  Hrvati bi to naredili, če bi bili na našem mestu.

Komentarji so zaprti.