Nikoli v življenju si nisem mislil, da bom napisal stavek, ali zapis z naslovom Policija pred parlamentom – RISPEKT!

Vendar danes dam policiji kapo dol in jim čestitam, da so ohranili mirno kri in preprečili izgrede, ki bi lahko pripeljali vso “svojat in drhal” do tega, da bi razbila Ljubljano in poteptala nič hudega sluteče ljudi, ki so se znašli na napačnem mestu ob napačni uri! In to, nosijo glavo naprodaj, delajo za 600-700€! Naj se starši te “drhali” zamislijo in jim posvetijo par minut svojega življenja!

To, kar sem doživel pred parlamentom nima besed in organizatorja demonstracij je lahko sram, da se je vse skupaj sprevrglo v stampedo obmetavanja z jajci, granitnimi kockami in vsem kar je “študentom in dijakom” prišlo pod roke. Ne bom omenjal tega, da me je granitna kocka, teže vsaj kilogram, zgrešila za par centimetrov in da je en od demonstrantov skoraj fizično obračunal z menoj!

In če sem bil do sedaj proti temu, da Katarina Kresal nabavi vodni top, sem sedaj spremenil mnenje in dam prispevek 20€, če se gre v nabavo tega. Škoda na parlamentu je ogromna, Ljubljana pa precej demolirana! In organizator demonstracij naj iz svojega žepa povrne vso nastalo škodo! Bog ne daj, da bi jo morali plačati davkoplačevalci s kakšnim dodatnim povišanjem cen goriv ali česa podobnega!

In najbolj žalostno pri vsem tem je dejstvo, da naj bi bili ti demonstranti tam zaradi nekega ideala, oz. ideje, ko pa jih večina niti ni vedela zakaj so bili tam. Bili so pijani in cel dan na soncu in so si upali veliko več, ko so bili v “krdelu”. In čredni nagon je bil precej močan! Razumel bi, če bi se kaj takšnega zgodilo na delavskih demonstracijah, razumel bi, če bi kaj takšnega počeli odrasli ljudje (ne bi podpiral, vendar vseeno), tako pa sem globoko razočaran nad tem, da bodo ti ljudje čez par let zasedali pomembna mesta v državi!

Upam, da se do jutri malce pomirim in spišem še zapis o “udeležencih” demonstracij in objavim njihove fotografije!

Klik na fotografijo za galerijo Študentske demonstracije v Ljubljani
studentske demonstracije