had blog roni kordis had blog roni kordis

Ko avtoprevozniki zagrozijo da bodo blokirali ceste, minister Patrick Vlačič popusti njihovim zahtevam

Naj gre vse skupaj v tri krasne (če se zelo prijazno izrazim in poskušam vse kletvice, ki mi ob tem pridejo na misel, zadržati zase). Avtoprevozniki dosežejo vse, kar si želijo, samo da zagrozijo z blokiranjem cest in prometni minister Patrick Vlačič jim popusti! Tako kot se je spet zgodilo danes!

Pred letom sem v zapisu Za avtoprevoznike ne veljajo enaka pravila kot za ostale smrtnike zapisal in danes še enkrat ponavljam:

Bil sem prepričan, da v Sloveniji za vse ljudi veljajo enaka pravila. Vendar so avtoprevozniki očitno nedotakljiva kasta, ki ob vsaki podražitvi njihovih cestnin, povečanju trošarin na goriva, ali česarkoli drugega kar se tiče njih, stopijo skupaj in zagrozijo državi z zaporami. In država jim popusti.

Očitno imajo dovolj močan lobij, da se jih minister ustrašijo in jim takoj začne ponujati ugodnosti. In ko avtoprevozniki ugotovijo, da imajo dovolj močne karte v rokah, se izsiljevanje ne konča. Nižje trošarine, nižje cene cestnin, krajši plačilni roki so bili sedaj v igri. Poleg tega pa avtoprevozniki opozarjajo na nelojalno konkurenco in ostalih držav! Ti šment, tudi za to naj država poskrbi, kajne?! In izsiljevanje ministra Patricka Vlačiča, ki bo na koncu popustil, se lahko začne!

Kdo je kriv avtoprevoznikom, da niso konkurenčni?


Če vzameš tovornjak na kredit, zaposliš voznika in zahtevaš od države ugodnosti, potem je nekaj narobe s temi ljudmi in z državo, ki dopušča izsiljevanje. V Sloveniji je precej močnih avtoprevoznikov, ki se ne “pizdijo” nad dvigom cen, saj so konkurenčni lahko tudi kje drugje, kot samo v Sloveniji. In če je cena goriva v Sloveniji previsoka, skok čez mejo in se napolni rezervoarje.

Ampak ne, pri nas se dela to drugače. In zraven se grozi z zaprtjem avtocest. In sedaj še ključno vprašanje. Kdaj bomo ostali udeleženci v prometu, ki se vsak dan vozimo po cestah stopili skupaj in zahtevali nižje cene goriva!, nižje cene vinjet!, bolj tekoč promet! – če ima kdo še kakšen predlog, na dan z njim. Mogoče, ko smo že pri tem da nekaj zahtevamo, lahko spremenijo tudi barvo in obliko znakov, mogoče bi bile bolj primerne zelene črte po cestah, namesto dosedanjih belih in še cel kup sprememb mi pade na pamet.

Dovolj imam države, ki se ukloni ob vsaki napovedi blokade. Dovolj imam države, kjer očitno veljajo dvojna merila. Dovolj imam države, ki jo vodijo očitno toliko nesposobni ljudje, da ne upajo stati za svojimi besedami in dejanji in se rajši uklonijo!

Vse skupaj naj gre v rit!

  1. Zato pa ni konkurenčna železnica, če se vedno popusti avtoprevoznikom pri cenah goriva & cestninah… potem pa se čudijo kako da ne gre SŽ :)

  2. Tud jest mam poln k**** te države ter njene korumpirane in popolnoma nesposobne oblasti. K sreči nisem faliran družboslovec in nisem eksistencialno odvisen od ene stranke, zato imam že rezervirano karto. Enosmerno.

Komentarji so zaprti.