Ljubljanska Opera (v njej domuje Slovensko narodno gledališče Opera in balet Ljubljana) je bila zgrajena leta 1892 v neorenesančnem slogu po načrtih arhitektov Jana Vladimirja Hraskyja in Antona Hrubyja (vir)

Začetek “ideje” o prenovi tega objekta sega v leto 1995, vendar se zaradi previsokih stroškov ni začela. Končno se je začela prenova Opere novembra 2007. In kot smo navajeni v naši deželi se vse stvari zavlečejo in se podpisujejo dodatni aneksi, itd.., da o tem, da so v igri ena in ista imena, niti ne pišem (SCT, Vegrad).

In ko se človek sprehaja mimo Opere, ki že na pol kaže svojo pravo plat, se zgrozi! Stavba, ki ima novo fasado, že “malce” razpada, prav tako pa se vidi, da ji škoduje tudi voda! Ali se nekdo heca? Projekt ki stane 30mio€ razpada še preden je sploh dokončan?

No, mogoča pa je to zanalašč. In bo, ko bo predan (upam, da v tem stoletju) imel že izgled stare Opere, kot so je bili navajeni ljudje! In to bodo gradbinci naredili zastonj!

5 Responses to Ljubljanska Opera – šalabajzerji na delu!

 1. Groza! In sramota. Me zanima, kako to argumentirajo. Pravi šalabajzerji.

 2. John pravi:

  Wtf? To je ko so že zaključili z vsemi deli? Kuga? Saj niso normalni no. Zdaj pa na novo anekse ppisat, hiiiiitr, da ne bodo kak milijon premal zaslužl, da jim jeb…

 3. MihaJ pravi:

  Nedolgo nazaj sem šel tudi jaz mimo opere. Sem bil prepričan, da dela na fasadi še niso bila zaključena :O

 4. koje3 pravi:

  Katastrofa! Cena projekta se počasi bliža 43 milijonom evrov!

 5. Jure pravi:

  Heh.. isto kot pri cestah. Plačujemo pa mi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.