Rezultati referenduma o arbitražnem sporazumu – zaenkrat kaže na zmago ZA!

Rezultati referenduma o arbitražnem sporazumu so dostopni na spletni strani državno volilne komisije in se spreminjajo. Zaenkrat kaže takole:
ZA 51,47% PROTI 48,53% – čakajo se glasovnice iz tujine, vendar ne bo prišlo do sprememb. Hvala vsem, ki ste se odločili ZA!

Klik na fotografijo za ostale fotke Universal Studios Hollywood
universal studios hollywood

Klik na fotografijo za ostale fotografije znaka Hollywooda
hollywood sign photos

Klik na fotografijo za ostale fotografije Music Mile Vienna – Vienna Walk of Fame
vienna walk of fame

 1. Da, tako kaže, čeprav je bilo nekaj časa pa precej napeto. Škoda, če bi ostalo recimo pri 60 – 40%, bi to bila popolna zmaga, tako pa zdaj poražencem ostaja izgovor, da so izgubili za las, da je narod razdeljen, itd….

 2. @jin: zadel zebljico na glavico.. res bo tole dober izgovor :) in definitivno bodo sli v ponovno stetje

 3. osebno sem načeloma proti temu da bi o naši ljubi zemljici odločal nekdo tretji. Samega arbitražnega sporazuma pa ne poznam dovolj dobro da bi se lahko odločil za ali proti, saj gre tukaj za zelo kompleksno zadevo, kjer lahko ima ena beseda ali stavek zelo veliko širino.
  Sam referendum pa meni deluje bolj kot borba opozicije in pozicije, kar je, za moje pojme, popolnoma zgrešeno, saj se tukaj pogovarjamo o suverenosti Slovenije, kar zamerim obojim, tako vladi kot opoziciji. Moje mnenje je pač takšno da bi morala velika večina poslancev in državljanov zagovarjati nek sporazum preden se le ta poda naprej v mednarodne vode.
  Nadalje, kar me v tej moderni demokraciji zelo moti je to, da poslanci ne odločajo z svojo pametjo pač pa po kolektivnem principu. Pri eni zadevi lahko ima poslanec takšno mnenje, pri drugi pa drugačno….pri nam pa je žal tako da tisti predlog ki ga da na glasovanje vlada podprejo vsi iz pozicije in zavrnejo vsi iz opozicije ter seveda obratno, kar je meni popoln nesmisel in zgrešena ideja demokracije. To slednje sicer ne spada k arbitražnemu sporazumu a indirektno je povezano.
  Me pa, roko na srce, res zanima kako se bo vsa stvar iztekla.

  Vsem skupaj pa želim en lep in prijeten večer še naprej.

 4. lol, če bi najprej imeli na mizi rešitev, tako bo in nič drugače, pol pa referendum o tem ali jo sprejmemo, bi bila stvar čisto drugačna …

 5. On 06.06.10 had said:
  @jin: zadel zebljico na glavico.. res bo tole dober izgovor :) in definitivno bodo sli v ponovno stetje

  Sveti had-ek le kako si lahko tako prepričan v svoj prav?

 6. @julianos: ker je desnica povsem predvidljiva? mogoce zato.. ker se je vedelo kaj bo, ce danes pade tale referendum

 7. @jin: Sploh ne gre za izgovor, gre za dejstvo, da je referendum dobljen z 1% razlike nekaj čisto drugega kot z 10%, 20% itd. Po mojem mnenju je tak izid glasovanja še najslabši. Ker vedno bo (za obse strani) ostal grenak priokus, ne glede na to kakšen bo v končni fazi izid same arbitraže!

 8. Zakaj imamo referendume samo za bizarne zadeve in o nekih težkih pravnih dokumentih (zgleda, da jih še pravniki ne štekajo). Zakaj ne bi bil še kakšen na temo, da naj posvojimo zahodne politične standarde??? Recimo, od britanskih liberalnih demokratov (primer David Laws) bi se lahko marsikaj naučili njihovi tukajšnji soimenjaki. Tudi nekdanji, npr. tisti, ki je tem soimenjokm včasih tako vneto tajnikoval in na koncu pristal v “drugi” stranki. Ali pa, da se prezidente kaj nauči od švabskega kolega….

Komentarji so zaprti.