Janez Janša je včeraj, po delnih rezultatih arbitražnega referenduma, ko se je že vedelo da bo njegov PROTI izgubil, dejal da: izgubila je Slovenija absolutno. Poleg tega pa je še opozoril, da je šlo na volišča samo 42% volivcev.

Slednje bi lahko držalo! Ampak če se spomnimo referenduma o pokrajinah, kjer je šlo na volišča 11% volivcev, je bila ta udeležba odlična!
Vendar še vedno obstaja dejstvo, da nedelja ni primeren dan za referendume in volitve! Ljudje imamo radi proste dni. In vikendi so ponavadi namenjeni ravno temu, da gremo na “lepše” in nam je vseeno za svojo državljansko pravico. In kljub temu, da živimo v demokraciji in imamo “možnost” soodločati o pomembnih stvareh, nam je naš prosti čas več vreden.

Moj predlog. Referendumi naj se prestavijo na sredo! Ljudje bodo po službi skočili še na volišče in oddali svoj glas. Za upokojence pa je itak vseeno kateri dan so volitve, ali referendumi. Volk sit, koza cela. Predvsem pa bo, vsaj upam, volilna udeležba večja in se ne bo Janez Janša lovil za puhlice o nizki volilni udeležbi in podobno.


Kajti če jaz prav razumem vse skupaj, bi lahko tudi en sam glas odločil o tem kako se je odločilo ljudstvo. In v tem primeru se je ljudstvo odločilo za ZA. Torej se je potrebno tega držati!

Pred časom je Janez Janša v interjuju za Siol dejal, da če pade referendum, da bo to znak za nezaupnico Borutu Pahorju in strankam na oblasti. Ker se to ni zgodilo, bi bilo smiselno, da Janez razmisli o tem, če je to mogoče nezaupnica njemu?

In še enkrat. Če se ne bi Janez Janša s svojo napadalno retoriko (napad je najboljša abramba) spustil v tole bitko, bi bili rezultati povsem drugačni. Ampak ljudje imajo dovolj šarad in predvsem cirkusa s Hrvati. Čas je, da se rešijo ta odprta vprašanja in čas je, da levica in desnica stopita skupaj in naredita nekaj za dobrobit Slovencev – davkoplačevalcev!