debilna je ta scena in neumen je ta folk! je pred leti je pel Ali En aka Dalaj Eegol, pesem pa se je nadaljevala takole: leva scena je večja kot najprej izgleda, zmeraj več je tega dreka in neumnega goveda

In če pogledam današnje naslove nekaterih spletnih edicij, postane povsem jasno o čem pišem:

 • Tanja se že slači (vir) – Prikupna pevka Tanja Žagar, ki se v teh dneh mudi na Plitvičkih jezerih, je že čisto poletno razpoložena. Komaj čaka, da odvrže cunjice in se razgaljena vrže v valove.
 • Kmeta Marijana nagnal, ker ga ni prepoznal (vir) – Junak Kmetije slavnih Marijan Novina res nima sreče s prestižnimi prireditvami. Lani se je počutil nezaželenega na Slovencu leta, letos pa so ga zavrnili na pikniku ‘pod klobuki’.
 • Daša Podržaj: Starši jo podpirajo! (vir) – Po objavi novice o ljubezenski zvezi trenutno najbolj vročega slovenskega para, podjetnika Rajka Hrvatiča in nekdanje misice Daše Podržaj..
 • Werner: Doživel rajske Maldive v troje (vir) – Pred dobrim tednom se je kralj ljudskih src s svojima princeskama Andrejo in Kanenas končno vrnil v Slovenijo.
 • Manca Špik: Zapravljala v Portorožu (vir) – V Portorožu smo srečali nasmejano pevko Manco Špik, ki se je s svojim Primožem sprehajala po trgovinicah in malo zapravljala.
 • WTF? Sprašujem se, kdo od novinarjev bi šel pisati takšno sranje in bi mu ga pustil urednik tudi objaviti? Internet prenese očitno vse sranje, ki ga kdorkoli pošlje v redakcijo in taisti mediji so bolj veseli da imajo vsaj kakšno novico iz “slovenske jet-set scene“, kot pa da morajo objavljati prevode tujih novic. In še precej lažje je. Če nekdo pošlje članek s fotografijami, kot pa dobiti nekoga, ki zna prevesti novico iz tujega jezika!


  Vendar gre v tem primeru za tipično prikrito oglaševanje, ko ljudje članke, kjer so oni sami v glavni vlogi, pošiljajo uredništvom in jih le ti objavljalo in se pod njih podpišejo kot avtorji.
  Namreč vsi ti ljudje imajo od tega početja korist – prepoznavnost, predvsem pa konstantno bombardiranje medijev prinese še dodaten učinek – ljudje začnejo verjeti da je človek res uspešen, ko ga mediji tolikokrat objavijo – primer Damjan Murko.

  Vendar je ta način oglaševanja, če so meni kaj stvari jasne, v Sloveniji prepovedan! Lahko pa se seveda motim in ta uredništva ne kršijo portoroške listine, kjer je zapisano:

  Vsebina portoroške listine

  Odnosi z mediji, kot področje izvajanja odnosov z javnostmi, temeljijo na pravici organizacij do javnega nastopanja in svobodnega obveščanja javnosti, na pravici uredništev, da samostojno odločajo o tem, kaj, kdaj in kako bodo objavila ter na pravici javnosti do obveščenosti. Društvo sprejema listino v prepričanju, da je prikrito oglaševanje v nasprotju z zakonodajo. Listina v ničemer ne posega v ustavno določene pravice in dolžnosti udeležencev v procesu javnega sporazumevanja.

  Odnosi z mediji ne smejo biti izvajani na način, ki bi lahko pri povprečnem bralcu, poslušalcu ali gledalcu vzbujali vtis, da gre za novinarski prispevek, če gre v resnici za plačano objavo.

  Vsaka plačana objava v medijih je oglas. Oglasi se objavljajo na način, ki je povprečnemu bralcu, gledalcu ali poslušalcu prepoznaven kot oglas. Ni dopustno plačevati za objave, ki bi z dejanjem plačila dejansko bili oglasi, pri povprečnem bralcu, poslušalci ali gledalcu pa bi vzbujali vtis, da gre za uredniške objave.

  Če so te objave plačane, pa je druga stvar, ki pa jo vedo samo uredništva!