Marko Crnkovič piše hitreje kot misli, kot je sam nekoč dejal. Predsednik vlade, Borut Pahor, pa ima problem s tem, da govori hitreje kot misli, oz. da pove stvari, ki iz njegovih ust dobijo povsem drugačen pomen in se mora zaradi njih kasneje opravičevati.

Samo v zadnjem času smo bili deležnih dveh izjav, ki izbijata kredibilnost predsedniku vlade:
Ne morem preživeti s 3002 € mesečne plače, ki jo je izrekel študentom in očitno s tem želel povedati, da živi na veliki nogi in da mu ta znesek ni dovolj in da mora živeti s prihranki od prej?! Še bolj smešno pa je izpadel, ko se je za to izjavo poskusil opravičiti z besedami:
Morda ta izjava ni bila potrebna, je pa resnična. Če je kdo razumel izjavo kot žalitev, se opravičujem.
Dragi Borut, si predsednik vlade v RS, kjer morajo družine živeti cel mesec z manj kot 500€, oz. kjer ljudje ki cel mesec hodijo v službo ne dobijo plač, ker firme nimajo od kje dobiti denar. Če je situacija res tako “alarmantna”, da nekdo ne more preživeti s 3002€ mesečne plače, bi se bilo potrebno verjetno vprašati kaj je narobe v tej deželi in to spremeniti, kajne?!

Klik za ostale Pahorizme
borut pahor


So what? – njegova precej pogosto uporabljena besedna zveza, ki jo uporablja na tiskovnih konferencah in definitivno ne “paše” v noben kontekst, ki ga predstavlja. In še izjava, ki paše zraven:

So what!? Oni so veliki zmagovalci! So what? Kaj pa je zdaj? Kdo pa sem jaz, da bom tlele malenkosten. Me imate za malenkostnega človeka? Jaz kot predsednik vlade pa moram razumeti to globalno informacijo in izkoristiti vse poslovne priložnosti, ki so nam s tem dane.

Njegova izjava o arbitru, ki jo je dal brez posveta s predsednikom Danilom Türkom, je prav tako precej razburkala javnost. Očitno je Borutu Pahorju veliko bolj všeč soliranje in opletanje z besedami in predvsem poudarjanje, da se mu gre za dobrodit vseh in lahko na ta račun pride tudi do predčasnih volitev, kot pa da bi stvari, preden jih izreče tudi premislil. Oz. da si Borut Pahor dobi svetovalca/strokovnjaka za odnose z javnostmi!, ki mu bo povedal, kaj sme in kaj ne sme povedati – če že sam ni tako takten in tako preudaren, da bi vedel kaj se sme in kaj se ne spodobi njegovi funkciji! Človek s funkcijo pridobi tudi določeno odgovornost in vsaka izjava, ki prileti iz njegovih ust, ni ravno primerna temu, kar on predstavlja.

In še par Pahorizmov!

Kaj vse bom še slišal? Da sem baraba, lažnivec, bedak. Okej, vse to se da prenesti. Bojim pa se, da bodo šle stvari tako daleč, da utegne kdo reči, da je nekdo lepši od mene. (vir)

Jaz sem zelo prijazen predsednik vlade. Postopek, kako je nastajal arbitražni sporazum, pridem pojasnit tudi na dom (vir: Žurnal24)

Ni vse v redu, ni vse prav. Če bi rešili letos vse probleme, kaj bi potem ostalo za prihodnje leto? Potem bi jaz bil brezposeln. (vir)

7 Responses to Ali Borut Pahor govori hitreje kot misli – Pahorizmi!

 1. Bravc pravi:

  Mene bi pa zelo zanimale njegove diagnoze, če jih že ima … ?

 2. JacqueS pravi:

  Totalno nepripravljen in “jebesemisajitakvseveminsemlep” odnos, totalno lolek!

 3. Anonimno pravi:

  Skrajni čas da dvorni muskontarji stopijo skupaj, se odpovejo honorarjem in mu pripravijo en dobrodelni koncert

 4. markopigac pravi:

  Njegova plača je bedna. Vsaj iz zornega kota nekoga, ki nosi vse posledice štilietne vladavine. Zato se mi zdi, pa najmanj, da bi ga branil, da je rekel prav.

  In še tista o piarovcu – meni se zdi, da je Denis zelo dober pri svojem delu. Upam, da mu “svetuje” tudi kot predsedniku vlade, čeprav mu uradno ne sme, ker je v sluzbi SD. Ce ze – bi Pahor potreboval prisepetovalca (na radijski liniji), kot ga ima recimo Dalajlama (ob sebi), ki se vedno in brez sramu posvetuje z njim pri kljucnih vprasanjih.

 5. markopigac pravi:

  Pahor je predsednik valde 24/7, to pomeni 101 evro na dan, 4.2 evra na uro.

  Študent pa je študent samo tisti čas, ko gre na izpit. Ko ne hodi na izpit je delavec, ki dela na črno. Če naredi pizdarijo, so tu zavarovalnice, ki jo popravijo. Pa steklarstvo Kresal. Če naredi pizdarijo Pahor, ga več ni. Posledice pa nosimo vsi.

 6. Tjasa pravi:

  Se popolnoma strinjam z Markom.
  Če se njegovo izjavo trga iz konteksta, je seveda neumna. No, neumno je tudi trganje iz konteksta.

 7. gasper pravi:

  Roko na srce, 3k€ je sramotno nizka plača za premierja ene evropske države…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.