Katera nogometna himna je vam, bralcem, bolj všeč?

Slovenija gre naprej, ki jo je izvajal trio IN – Vlado Kreslin, Pero Lovšin, Zoran Predin VS Dviga Slovenija zastave, ki jo izvaja Siddharta, pod pesem pa so se podpisali Pero Lovšin, Vlado Kreslin, Zoran Predin in Grega Skočir?

Meni je pesem Slovenija gre naprej veliko bolj udarna, predvsem pa ima navijaški duh, ki požene kri po telesu. Nova himna, Dviga Slovenija zastave pa je predvsem “umetniško” delo, ki nima neke močne zgodbe, ki bi se je navijači lahko oklenili in jo skandirali na tekmah.

Kaj se boljše sliši, če se navijači derejo na tekmah – dviga Slovenija zastave, ali Slovenija gre naprej? Slednje, itak!


Kreslin, Lovšin, Predin – Slovenija gre naprej

Dviga Slovenija zastave – Siddharta

11 Responses to Slovenska nogometna himna – Dviga Slovenija zastave vs Slovenija gre naprej

 1. Slovenija gre naprej je naš nogometni evergreen in vse ostale pesmi se bodo morale pomeriti z njo. Meni je seveda Siddhartina pesem dosti bolj kvalitetna in mi bolj ustreza v ta čas in kje smo zdaj. Treba tudi menjat malo te zadeve, Slovenija Gre Naprej me spominja na Rudonjo in Zahoviča, ne pa na te naše zdajšnje talente, h katerim ta nova himna ustreza. Če bomo “šli naprej”, ne rabim Perota, da mi to pove še v pesmi, bom raje “dvigal zastave”, hehe.

 2. Lovro pravi:

  Sigurno Slovenija gre naprej. To je bla prva res prava navijaška himna, in se mi zdi, da se še vseeno, tudi po tej “novi himni” veliko bolj drži. Kjerkoli si, če slišiš Dviga Slovenija zastave in Slovenija gre naprej, folk ponori na slednji..

 3. Mašon pravi:

  Slovenija gre naprej je evergreen… čeprov kot je že en od predhodnikov napisu, spominja na druge čase… Dviga Slovenija zastave mi je pa tko po stilu, besedilu, … blazno všeč in mislim da se je prijela in se še bo za tole generacijo, pa ne samo fuzbal, ampak tut za druge športe, tko da imo tuki ne gre zgolj za ‘nogometno’ himno, kar je še bolš.

  vsekakor pa te izstopata med vsemi ostalimi poskusi, ki jih je blo kr neki, večinoma ponesrečenih.

 4. Abaddon pravi:

  Ne morš primerjat Prčija Gnusa z nekimi šminkerji. Ko Perči napiše pesem je to rock’n’roll, ko pa siddharta je pa to … buhve kva sam ni rock’n’roll. Lepo te prosm :)

 5. spominčica pravi:

  men je unbefuckinglievable, da je siddharta posnela nogometno himno … ampak dobro. mi je pa všeč.

 6. markopigac pravi:

  Obe sta kmečki, a če moram odločat pol SGN.

 7. Anonimno pravi:

  Še nekaj aktualnih pesmi za JAR 2010:

  Dalaj Eegol (Ali En) – Slovenija Dala Je Gol

  Junta Colonia – Novagol (Slovenija)
  http://www.youtube.com/watch?v=szFc6HMoRAA

  Natalija Verboten – Slovensko srce

  Dupljak & Slovenija Supporters – Umba Zumba Slovenija
  http://24ur.com/ekskluziv/glasba/nogometna-himna-umba-zumba-slovenija.html

 8. markopigac pravi:

  Dviga Slovenija zastave je bolj pesem kot himna. Himna mora imeti speven in hitro zapomnljiv tekst. SGN ga ima, vendar je na naso zalost, ali pa tudi sreco, ne prepevajo na stadionu. Je pa veliko bolj smesno, da navijaci pojejo se dve veliko tezji pesmi – V dolini tihi (ki je cista tuzbalica) in recimo Slovenskega naroda sin. Obe sta zalostni, napram omenjenim iz prispevka.

  Apropo DSZ – prevec keltsko. Siddharta kao simpatizira s tem “severnjaskim” mitosranjem, kar nima veze z nami “balkanci”. In kar je spet narobe je to, da zelimo biti nekaj, kar nismo. Zato je ironija ta, da (še) ne dvigamo zastav v ponos.

 9. Anonimno pravi:

  Še to paše zraven:

 10. mic pravi:

  edini point himne je v tem, da se raja z njo poistoveti. to je uspelo IN-om, siddharti (še) ne. Dviga Slovenija zastave je bolj kot himna dodaten statement začrtane željene prihodnje usmeritve slovenskega nogometa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.