BigDeal je prijetna in zanima pridobitev na slovenskem internetu. Kdor pozna storitev Groupon, potem mu je sam koncept BigDeala povsem jasen.

BigDeal na spletni strani (preko mailov in preko socialnih omrežij) objavi ponudbo za skupinski nakup z najmanj 50% popustom, s podatki o ceni, prihrankom in minimalnim številom kuponov, ki morajo biti prodani, zato da ponudba obvelja. Če je dovolj interesentov za nakup, potem le ti to opravijo preko spleta, v primeru da ni dovolj “potrebe” pa je promocija za ponudnika zastonjska in tudi uporabniki ne plačajo nič.

Zanimiv koncept, ki v tujini prinaša precej veliko denarja – podatki za Groupon – prodanih 4,5 milijonov kuponov in privarčevano 195mio$!
Primer – BigDeal – 50% popust pri najemu luksuznega apartmaja za 2–4 osebe v Suite Hotelu Klass**** v Kranjski Gori – plačajte 99,00 EUR za vikend v vrednosti 198,00 EUR!

Pa naj še kdo reče, da se ne da prihraniti v Sloveniji! Mogoče bi lahko kdo za to spletno stran povedal Borutu Pahorju, ki s svojimi 3002 euri, ne more preživeti celega meseca!

bigdeal

18 Responses to BigDeal – slovenski Groupon

 1. MihaJ pravi:

  Kmalu se začne gobarska sezona. Hočem reči, da tile portali rastejo kot gobe po dežju:
  http://www.1nadan.si

  Let the battle begin :)

 2. had pravi:

  @mihaj: lool.. jaz pa sem bil vesel, da sem odkril bigdeal.. pa se je ocitno res zacela sezona :)))

 3. ana pravi:

  očitno je BigDeal odprl pandorino skrinjico :) let’s wait & see!

 4. Andraz Tori pravi:

  Zanimivo, kako vedno hitreje poslovni modeli, ki so jih pogruntali na drugi strani atlantika pridejo v Evropo in tudi Slovenijo. To pomeni, da postajamo vedno bolj odprti in podjetni. Seveda ne deluje vedno vse, a splača se poskusiti.

  Prek BigDeal.si sem že nabavil masažo za punco, zdaj jo mora sam še izkoristit. :)

  bye
  andraž

 5. Andrej pravi:

  Ja, nic cudnega glede na poslovni model, verjetno jih bo se vec samo zaenkrat kolikor vem ponudbe ima edino bigdeal.

 6. MihaJ pravi:

  Kakšen pa je poslovni model?

 7. Nini pravi:

  prej kot pandorino skrinjico je BigDeal odkril eldorado preprostega skupinskega nakupovanja. meni pa je poleg poslovnega koncepta všeč tudi njihova prijazna & user friendly spletka :)

 8. ana pravi:

  ja meni se tudi spletna stran zdi res lepa in uporabna :) ceprav sem bila na zacetku skepticna, sem kupila pri njih masazo in jo bom izkoristila naslednji teden… can’t wait. imela sem neke tezave pri nakupu in so se odzvali v roku 10 min, ful so odzivni in helpful. upam, da se bo tudi nadaljevalo tako …

 9. Aleš pravi:

  Ma portal je fin, in user friendly. Tudi ponudbe so korektne. Je pa recesija očitno resnično sprožila “popustarsko” kreativnost naših podjetnikov. Meni je všeč tudi 2za1.si, ki je v bistvu ista fora, sam imaš vse na enem mestu in lahko izbiraš.

 10. 1nadan pravi:

  Hey, pozdrav!:) Glede na to, da se piše tudi o nas, se javljamo še mi – ekipa 1nadan.si. @BigDeal, pohvale za štart in profesionalnost. Vidi se, da ste resni, kar je vrednota, ki jo tudi mi cenimo (tudi sami smo precej časa razvijali 1nadan tehnično in vemo, kaj to pomeni in koliko truda je treba vložiti). V tem poslu v Sloveniji bo resnost in kvaliteta ključnega pomena, saj prihajajo kmalu nove konurence z istim konceptom(po naših zaupnih informacijah najmanj 4). Koncept kolektivne kupne moči je meeega, ima pa samo eno pomanjkljivost, da je tako dober, da ga bodo kopirala takšna in drugačna podjetja, kar bo lahko okrnilo kvaliteto in dobro ime ostalih. Mi se bomo trudili po najboljših močeh za kvalitetne ponudbe, prepričani pa smo, da tudi BigDeal:) Na koncu koncev – kruha (in popustov) bo za vse dovolj! :D Pozdrav od 1nadan.si

 11. BigDeal pravi:

  @1nadan.si – hvala, da ste prepoznali naš trud in kakovost. Razmišljamo podobno. Če se bodo vsi ponudniki prizadevali za kakovost in ravnali etično, ne vidimo težav v tem, da jih je več. Problem je ravno v tem, da praksa kaže drugače. Srečno!

 12. Miha J pravi:

  Prihajajo še in

  Tole pa je invazija :)

 13. gyzar pravi:

  pa še kolektiva.si

  res jih mrgoli :)

 14. Luka pravi:

  Kaj se je zgodilo s procenti? Naključno našel tole temo, kliknem in strani ni.

 15. Ana pravi:

  Propadli, že v prvem mesecu.

 16. Luka pravi:

  se mi je kar zdelo. Nekatere strani je prav žalostno gledati, ko se matrajo, da se proda 1 ali 2 kupona dnevno. Dobr, da sploh dobijo kakšno podjetje.
  Me pa preseneča, da je kolektiva.si tok porazna, glede na to, da sem njihove oglase zasledil na radio1, 24ur.com. se mi zdi, da je 1nadan.si še vedno top.

 17. rok pravi:

  Tu je še privoscite.si, ki ima solidne ponudbe čez celotno Slovenijo in pa še precej kuponov se proda.

 18. marko pravi:

  ta poslovni model je v zda propadel, groupon dela več deset milijonsko izgubo in pri nas bo tudi, ker imajo od njega korist samo kupci, za spletno stran je strošek, pri ponudnikih pa pomeni totalno razprodajo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.