BigDeal – slovenski Groupon

BigDeal je prijetna in zanima pridobitev na slovenskem internetu. Kdor pozna storitev Groupon, potem mu je sam koncept BigDeala povsem jasen.

BigDeal na spletni strani (preko mailov in preko socialnih omrežij) objavi ponudbo za skupinski nakup z najmanj 50% popustom, s podatki o ceni, prihrankom in minimalnim številom kuponov, ki morajo biti prodani, zato da ponudba obvelja. Če je dovolj interesentov za nakup, potem le ti to opravijo preko spleta, v primeru da ni dovolj “potrebe” pa je promocija za ponudnika zastonjska in tudi uporabniki ne plačajo nič.

Zanimiv koncept, ki v tujini prinaša precej veliko denarja – podatki za Groupon – prodanih 4,5 milijonov kuponov in privarčevano 195mio$!
Primer – BigDeal – 50% popust pri najemu luksuznega apartmaja za 2–4 osebe v Suite Hotelu Klass**** v Kranjski Gori – plačajte 99,00 EUR za vikend v vrednosti 198,00 EUR!

Pa naj še kdo reče, da se ne da prihraniti v Sloveniji! Mogoče bi lahko kdo za to spletno stran povedal Borutu Pahorju, ki s svojimi 3002 euri, ne more preživeti celega meseca!

bigdeal

 1. Zanimivo, kako vedno hitreje poslovni modeli, ki so jih pogruntali na drugi strani atlantika pridejo v Evropo in tudi Slovenijo. To pomeni, da postajamo vedno bolj odprti in podjetni. Seveda ne deluje vedno vse, a splača se poskusiti.

  Prek BigDeal.si sem že nabavil masažo za punco, zdaj jo mora sam še izkoristit. :)

  bye
  andraž

 2. Ja, nic cudnega glede na poslovni model, verjetno jih bo se vec samo zaenkrat kolikor vem ponudbe ima edino bigdeal.

 3. prej kot pandorino skrinjico je BigDeal odkril eldorado preprostega skupinskega nakupovanja. meni pa je poleg poslovnega koncepta všeč tudi njihova prijazna & user friendly spletka :)

 4. ja meni se tudi spletna stran zdi res lepa in uporabna :) ceprav sem bila na zacetku skepticna, sem kupila pri njih masazo in jo bom izkoristila naslednji teden… can’t wait. imela sem neke tezave pri nakupu in so se odzvali v roku 10 min, ful so odzivni in helpful. upam, da se bo tudi nadaljevalo tako …

 5. Ma portal je fin, in user friendly. Tudi ponudbe so korektne. Je pa recesija očitno resnično sprožila “popustarsko” kreativnost naših podjetnikov. Meni je všeč tudi 2za1.si, ki je v bistvu ista fora, sam imaš vse na enem mestu in lahko izbiraš.

 6. Hey, pozdrav!:) Glede na to, da se piše tudi o nas, se javljamo še mi – ekipa 1nadan.si. @BigDeal, pohvale za štart in profesionalnost. Vidi se, da ste resni, kar je vrednota, ki jo tudi mi cenimo (tudi sami smo precej časa razvijali 1nadan tehnično in vemo, kaj to pomeni in koliko truda je treba vložiti). V tem poslu v Sloveniji bo resnost in kvaliteta ključnega pomena, saj prihajajo kmalu nove konurence z istim konceptom(po naših zaupnih informacijah najmanj 4). Koncept kolektivne kupne moči je meeega, ima pa samo eno pomanjkljivost, da je tako dober, da ga bodo kopirala takšna in drugačna podjetja, kar bo lahko okrnilo kvaliteto in dobro ime ostalih. Mi se bomo trudili po najboljših močeh za kvalitetne ponudbe, prepričani pa smo, da tudi BigDeal:) Na koncu koncev – kruha (in popustov) bo za vse dovolj! :D Pozdrav od 1nadan.si

 7. @1nadan.si – hvala, da ste prepoznali naš trud in kakovost. Razmišljamo podobno. Če se bodo vsi ponudniki prizadevali za kakovost in ravnali etično, ne vidimo težav v tem, da jih je več. Problem je ravno v tem, da praksa kaže drugače. Srečno!

 8. se mi je kar zdelo. Nekatere strani je prav žalostno gledati, ko se matrajo, da se proda 1 ali 2 kupona dnevno. Dobr, da sploh dobijo kakšno podjetje.
  Me pa preseneča, da je kolektiva.si tok porazna, glede na to, da sem njihove oglase zasledil na radio1, 24ur.com. se mi zdi, da je 1nadan.si še vedno top.

 9. Tu je še privoscite.si, ki ima solidne ponudbe čez celotno Slovenijo in pa še precej kuponov se proda.

 10. ta poslovni model je v zda propadel, groupon dela več deset milijonsko izgubo in pri nas bo tudi, ker imajo od njega korist samo kupci, za spletno stran je strošek, pri ponudnikih pa pomeni totalno razprodajo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja