had blog roni kordis had blog roni kordis

Ali so slovenski nogometni komentatorji lahko še bolj predvidljivi?

Mesec dni se bo življenje vrtelo okoli nogometne žoge, oz. svetovnega nogometnega prvenstva v Južni Afriki. In posledično je tudi število zapisov na temo nogometa precej večje, kot bi jih bilo sicer.

“Koncesijo” za prenose nogometa je dobila nacionalna RTV Slo, ki jo financiramo vsi, ki imamo doma električni priključek. Za prenose je plačala precej mastno vsoto (1.5 mio€), vendar naj bi zaslužek od oglaševanja bil preko 3 mio€. Vsaj tako je zatrdil “ne bom odstopljen” Guzej, ki iz tega naslova zahteva 72.000€ – ker je odlično “organiziral svetovno prvenstvo”.

Vse lepo in prav. Ampak vseeno bi pričakoval da se takšen projekt malce bolj pripravi. Od sodelujočih v studiju, do tistih v Afriki, katere smo primorani poslušati kako komentirajo tekme. Na žalost je HTV zopet zatemnjen, torej nimam ravno pestre izbire in sem primoran, če želim gledati tekmo, to tudi prenašati (ja, vem da obstaja cel kup prenosov na internetu!).


In kaj me tako moti pri naših športnih komentatorjih? Par primerov:

 • Brazilci so najboljši! Če igrajo Brazilci, potem so samo oni na igrišču in nihče drug! In svet se vrti le okoli njih!
 • Če ne igrajo Brazilci, potem nogomet ni več tako oh in sploh, ampak je samo še nogomet.
 • Zakaj morajo komentatorji vedno favorizirati eno ekipo? Razumem če so to naši nogometaši, vendar ne razumem če igrata Argentina in Severna Koreja?!
 • Komentatorji ponavadi spremljajo povsem drugo tekmo, kot jo spremljamo gledalci. Vsaj tako bi sodil po njihovih komentarjih, ki spominjajo na komentiranje F1, kot je to nekoč počel Miran Ališič.
 • Ko komentatorji komentirajo kdo ima žogo, je že na prvi pogled vidno, da to ne drži, pa vendar oni “trobezljajo” do konca, dokler ne pride do prekrška, ali celo kartona in takrat vidijo, da so se motili.
 • Strokovni sodelavci ne sodijo v eter med tekmo, saj so moteč element!

In še in še bi lahko našteval, pa vendar ne bom, saj se zavedam da obstaja gumb OFF, ki bi me rešil teh motečih zadev, pa sem verjetno vseeno toliko mazohista, da rad uživam v takšnem mučenju! Sploh ker gre vse iz mojega in tvojega denarja!

Današnja tekma bo definitivno zanimiva Slovenija : Anglija.

Moja napoved rezultata je 2 : 1. Kaj pa tvoja?

 1. T-2 na HTV2 nima vseh tekem zatemnjenih. A je možno, da ima samo slovenske?
  Hrvaški komentatorji so v prvi vrsti bolj objektivni (ker Hrvatov spodaj pač ni :)), predvsem pa ločijo nogomet od 2. teka ženskega slaloma…

 2. Slovenija : Anglija – 1 : 3
  Alžirija : USA – 1:1

  in gremo naprej :)

 3. @tomaz: sem na kabelski :( in nimam moznosti nic drugega.. tko da mi preostanejo bucke, ki jih kotalijo nasi komentatorji :)

  in ja.. strinjam se.. Hrvaški komentatorji so v prvi vrsti bolj objektivni (ker Hrvatov spodaj pač ni :)), predvsem pa ločijo nogomet od 2. teka ženskega slaloma…

 4. Ali bi raje poslušal takšna orgazmiranja: (trije različni komentatorji komentirajo isto akcijo, tisti ta drugi celo z “gol” intonira himno, ki je sicer brez teksta)

 5. Se strinjam z napisanim, naši komentatorji v glavnem preveč govorijo in zato je vmes preveč neumnosti! Raje gledam na nemški TV, kjer so pogostokrat tiho. Zakaj morajo naši vsako sekundo povedat, kdo je komu podal?

  In ne bom pozabil Milovanoviča, ki je po prvem golu Slovenije prote Ameriki že govoril o zmagi in naslednjem tekmecu. In pol smo dobili 2, 3 gole in je naenkrat bil tiho. Očitno jim čustva meglijo pamet in gredo predaleč. Jaz sem raje bolj previden.

  Mislim, da bo Slo – Anglija 1:1 in druga tekma bo tudi neodločena.

  Vso srečo našim! :)

 6. Mene poleg resnično očitnega favoriziranja in oh in sploh najbolj moti nepravilna izgovorjava imen/priimkov nogometašev, pa ne gre za neke no name igralce, temveč svetovne zvezde nogometa… ali kakšnih drugih reči. Od kdaj je žoga “džejbulejni”? Kar nisem mogel verjeti, da je Stare, “uveljavljen komentator”, izrekel to…

  Mislim, to je njihov posel, pa tako zabušavajo pri tem…

 7. Komentiranje na RTVju je še vseeno neprimerno boljše kot na A kanalu in me nihče ne prepriča v nasprotno. Ne pravim pa, da je dobro.
  Drugače pa btw Argentina in S Koreja sploh nista igrali. In ja, S Koreja je dejansko za razred slabša od vseh, kar je nekako razlog, da na svojih tekmah niso bili favoriti.

Komentarji so zaprti.