Pri časniku Finance imajo zanimivo rubriko za oglasno prilogo – Nepremičnina tedna, ki spada v nepremičninski informator. Ker dokaj redno spremljam Finance, se tedensko nasmejim ob izbiri nepremičnine tedne, ki jo “agencije” ne morejo prodati in potem poskusijo narediti “biznis” preko Financ. Meni pa polepšajo dan, ker se prav pošteno nasmejim ob njihovih cenah!

Tokrat se prodaja hiša v Portorožu, v velikosti 175m2, na 490m2 zemljiščuv mansardnem delu je steklena soba s teraso, ki ima pripravljene priključke za Jacuzzi, ob objektu je pripravljeno vse za dokončanje bazena ca 30 m2.
In cena – malenkost – 950.000€! Ampak imate pogled na Portorož!


Če naredim primerjavo – te cene so podobne cenam nepremičnin v okolici Cannesa (in hiše imajo po štiri spalnice in več, da o zemljišču, ki je parkrat večje niti ne govorim), v prvih vrstah na Miami Beachu (res je, samo 300m2 velika hiša, ki ima samo štiri spalnice).
Ah, pogled na Portorož je tisto, kar je vredno svoje cene, čeprav je ta cena 950.000€!

In verjamem, da si lastnik nepremičnine v Portorožu želi, da bi zanjo dobil 950.000€. Kot tudi agencija, ki bi od tega “biznisa” potegnila procente. Ampak upam, da je v Slovenijo toliko “pametnih” ljudi, ki imajo sicer veliko pod palcem in takšnih stvari ne bodo kupovali in še bolj umetno dvigovali cene nepremičnin, ki marsikomu omogočajo čudovite špekulacijo. No, nekaterim pa se je to prav pošteno zalomilo in sedaj rešujejo, kar se rešiti da.

Kljub temu, da smo vsi pričakovali da bo tale recesija, ki jo imamo v Sloveniji, krepko znižala cene nepremičnin, oz. da se bo trg nekako “normaliziral, se le to ni zgodilo. Oz. veliko je neprodanih nepremičnin, ki čakajo na “boljše čase”, ko se bodo lahko prodajale spet za “željene cene”.