Pri časniku Finance imajo zanimivo rubriko za oglasno prilogo – Nepremičnina tedna, ki spada v nepremičninski informator. Ker dokaj redno spremljam Finance, se tedensko nasmejim ob izbiri nepremičnine tedne, ki jo “agencije” ne morejo prodati in potem poskusijo narediti “biznis” preko Financ. Meni pa polepšajo dan, ker se prav pošteno nasmejim ob njihovih cenah!

Tokrat se prodaja hiša v Portorožu, v velikosti 175m2, na 490m2 zemljiščuv mansardnem delu je steklena soba s teraso, ki ima pripravljene priključke za Jacuzzi, ob objektu je pripravljeno vse za dokončanje bazena ca 30 m2.
In cena – malenkost – 950.000€! Ampak imate pogled na Portorož!


Če naredim primerjavo – te cene so podobne cenam nepremičnin v okolici Cannesa (in hiše imajo po štiri spalnice in več, da o zemljišču, ki je parkrat večje niti ne govorim), v prvih vrstah na Miami Beachu (res je, samo 300m2 velika hiša, ki ima samo štiri spalnice).
Ah, pogled na Portorož je tisto, kar je vredno svoje cene, čeprav je ta cena 950.000€!

In verjamem, da si lastnik nepremičnine v Portorožu želi, da bi zanjo dobil 950.000€. Kot tudi agencija, ki bi od tega “biznisa” potegnila procente. Ampak upam, da je v Slovenijo toliko “pametnih” ljudi, ki imajo sicer veliko pod palcem in takšnih stvari ne bodo kupovali in še bolj umetno dvigovali cene nepremičnin, ki marsikomu omogočajo čudovite špekulacijo. No, nekaterim pa se je to prav pošteno zalomilo in sedaj rešujejo, kar se rešiti da.

Kljub temu, da smo vsi pričakovali da bo tale recesija, ki jo imamo v Sloveniji, krepko znižala cene nepremičnin, oz. da se bo trg nekako “normaliziral, se le to ni zgodilo. Oz. veliko je neprodanih nepremičnin, ki čakajo na “boljše čase”, ko se bodo lahko prodajale spet za “željene cene”.

8 Responses to Nepremičnina tedna – Finance

 1. Ta cena je že pravo norčevanje iz zdrave pameti.

 2. Haiku pravi:

  Ta cena je prav primerna. Če se namreč kdo najde, ki jo bo kupil, zakaj pa ne? Sicer dvomim da je kdo bil tako dolgo brez kisika, vendar nikoli ne veš.

  Sicer pa je cena 950.000€ prav primerna, če ne za drugo pa vsaj za pranje denarja :)…

 3. fly pravi:

  razvrat.

 4. abcd pravi:

  Normalne cene za to področje. Dvojček nad Koprom, nad t.i. blokovskem naseljem “Bosna city” je bil še leto nazaj okoli 700.000 eur. Novogradnja sicer, pogled na bloke, če imaš srečo mimo njih na morje…sicer bi moral bit blizu tudi vrtec pa igrišče, ampak so to odstranili kasneje iz načrtov in pripravljajo plac za še nove trinadstropne dvojčke…

  Pa glede na to, da za Nocturno (blokovsko naselje, ki se gradi ob teh dvojčkih) lahko dajo popust 350.000 eur (kot nagradna igra), ne bodo tiste reči prav nič cenejše…

  Slovenija oz. slovenska obala je izjema v nepremičninskem trgu. Vedno se najde kakšen kreten s celine, ki je pripravljen plačat 2 uki z glave, hčerko in domač hladilnik za domač pogled na morje.

 5. DJ pravi:

  V bistvu smo in se vedno pricakujemo znizanje se marsikaterih drugih cen. Dogaja pa se ravno nasprotno – cene rastejo. Recesija my ass. :O

 6. Anonimno pravi:

  Viš, če bi namesto nepremičnin tedna bral prispevke Njega™, čigar izvirnega nicka se ne sme izgovarjati, bi ti bilo še marsikaj o stanju te đamahirije bolj jasno

 7. S pravi:

  Zanimivo je tole s cenami. Po mojem bi morali biti neki kriteriji, ne pa da po želji nabijajo cene…
  Pred kratkim sem govoril z kolegico, ko je prodajala večjo hišo za 500.000€. Ker je v šestih mesecih ni prodala je zmanjšala ceno na 290.000€. Mislim iz 500.000€ na 290.000€??
  Zdaj si pa predstavljajte da greste kupovati stanovanje pa vam rečejo da se cene gibljejo recimo od 100.000€ do 200.000€ (odvisno za kolk vas bodo nagnili; če ste dober pogajalec pa mogoče še dodaten popust)?!!

 8. McFly pravi:

  Kdo je govoril, da bodo cene nepremičninam strmo padle?
  Tisti, ki bodo čakali na to bodo verjetno prej dobili svojo žaro kot pa stanovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.