Glede na dogodke, ki se vsako leto zgodijo pred Parado ponosa – lanski napad na Mitjo Blažiča, letošnje grafitiranje lokala Open in hiše ministra Zalarja, se mi vse skupaj zdi precej patetično.

Namreč če bi napadalci malce razmišljali, potem se takšnih akcij ne bi lotili v času pred Parado, v bistvu se tega ne bi nikoli lotili, saj njihove akcije povečajo zanimanje javnosti in predvsem politike, ki izkoristi takšno priložnost, da se pokaže v vsej svoji “pravičnosti”. In ko njihov PR stroj začne delovati, potem so mediji polni informacij o Paradi ponosa. Seveda to povzroči stampedo “komentatorjev”, ki si dajo duška in povejo svoje mnenje, ki pa je velikokrat na meji dopustnega – ampak to je povsem drug problem.

Po podatkih, ki sem jih prebral v medijih, je bilo na letošnji Paradi ponosa udeleženih okoli 200 ljudi, ki jih je varovalo 40 policistov. Udeležba je, vsaj ko gledam Parade ponosa po svetu, zelo nizka in upam da ni odraz strahu pred drugačnostjo v Sloveniji, oz. posledica nasilja, o katerem se veliko govori!


Paradi ponosa so se pridružili, oz. so udeležence pozdravili Katarina Kresal, Zoran Jankovič in Pavel Gantar. In izkoristili svojo priložnost.

Moje mnenje o teh zadevah je povsem preprosto – live and let live! In glede na to da živimo v demokraciji, bi bil skrajni čas, da se tudi ostali ljudje začnejo tako obnašati in sprejemati drugače misleče ljudi!

p.s.: ravno berem komentarje na 24ur na SklabFest festival v Trbovljah.. tudi punkerji so problem naše družbe po mnenju komentatorjev.. in če naredim preprosto zaključek – Slovenci smo zelo netolerantni in nestrpni do drugače mislečih ljudi, ampak BOG NE DAJ, da bi kdo kaj takšnega pomislil o nas samih!