Če je kdo zaznamoval svetovno prvenstvo v nogometu v Južni Afriki, je to hobotnica Paul, ki živi v Sea Life Centru v Oberhausenu v Nemčiji in pravilno napoveduje rezultate tekem.

Paul je pravilno napovedal zmago Nemcev v boju za tretje mesto, kot tudi zmago Špancev v finalu proti Nizozemcem. Slednjim ni mogla pomagati niti Bobbi Eden s svojo “akcijo” fafanja!

Ali je sploh še smiselno igrati nogomet, če lahko hobotnica napove izid? In verjetno je bila psihološka prednost na včerajšnji tekmi povsem na strani Špancev, saj so vedeli da bodo zmagali – Paul se pač ne moti! In komentar ki sem ga slišal prejšnji teden – klinc pa tak šport, kjer ima največ pojma o vsem mehkužec, je povsem na mestu.


Sedaj se bo počasi vrnilo življenje v svoje tirnice. Ljudje se bodo spet obremenjevali s politiko, stavkali zaradi prenizkih plač, se ukvarjali s tem kakšen avto ima sosed, predvsem pa bodo večeri namenjeni še čemu drugemu kot sedenju pred “malimi/velikimi” ekrani in huronskemu vpitju ob doseženih golih, komentiranju sodniških odločitev, ki itak nimajo pojma in “kur.can.ju” trenerjev, ki ne vedo o nogometu nič!

In vsi ti “kauč” komentatorji, ki so v času prvenstva svojo rit komaj premaknili od kauča do hladilnika po pivo, bodo našli nov šport, ki ga sicer niso nikoli zares igrali, ampak bodo še naprej pametovali in se jezili nad vsako potezo športnikov, trenerjev in sodnikov.

Prvenstvo je končano, Španija je zasluženo zmagala, Afrika si je malce finančno opomogla, RTV Slovenija je pokazala kakšne komentatorje ima, men gredo pa na “živce” vuvuzele in srčno upam, da ne bo ta izdelek iz Kitajske tudi pri nas postal “obvezna oprema” športnih navijačev!