Če ste ljubitelj odlične morske hrane, predvsem pa sveže in iz domačega morja, kvalitetne in na nivoju postrežbe, širokega spektra vin in če ste nekje v okolici Opatije, potem definitivno priporočam restavracijo Johnson v Moščenički Dragi. Oz. kot je rekel nekdo, ki mi ji jo predlagal in odkril – ena izmed redkih restavracij, kjer te ne bodo prinesli okoli in boš dobil vedno enako kvaliteto, ne glede na to ali boš tam prvič ali vsak dan!

Vendar priporočam predhodno rezervacijo, saj se da miza brez rezervacije ponavadi dobiti le med 15. in 17. uro, ko je večina ljudi še na obali. Po 19. uri pa je nemogoče dobiti prosto mizo.


Oceno restavracije Johnson so podali tudi Mladinini Ilovarji – Pri šparovnem hladilniku, po mnenju nekaterih pa naj bi si ta restavracija zaslužila Michelinove zvezdice (vir). V slednje sicer sam dvomim, vendar je ta restavracija price/performance ena izmed boljših, v katerih sem jedel v zadnjem času. In dva vikenda zapored na morje za to, da sem se prepričal da je hrana res odlična, je verjetno dovolj velik razlog, da se mi verjame!