had blog roni kordis had blog roni kordis

iPhone 4 od 1. avgusta na voljo v Italiji

iPhone 4 Arrives in 17 More Countries This Friday – novica, ki jo včeraj sporočil Apple in mi je precej polepšala dopust. Na spisku držav, ki bodo čez par dni začele prodajati iPhone4 je tudi Italija, kjer sem kupil svojega prvega iPhona 3G – pred skoraj dvemi leti.

Napovedane cene za iPhone4 so 659€ za 16GB verzijo in 779€ za 32GB verzijo. In ja, kljub vsem problemov, ki jih ima Apple z izgubo signala, če se ga drži v levi roki, se ta izdelek prodaja bolj kot vroče žemljice. Le zakaj?

 • zaslon: 3.5 inčni, 960×640 px, 326 px/inch, 800:1 contrast ratio – IPS technology
 • baterija: 7 ur 3G pogovora, 6 ur 3G interneta, 10 ur WiFi interneta, 10 ur videa, 40 ur glasbe in 300 pripravljenosti
 • procesor: A4
 • spomin: 32GB
 • povezave: quad band HSDPA / HSUPA, WiFi 802.11n
 • kamera: 5M, LED flash, 5x digitalni zoom,
 • video: HD video – 720p / 30fps, iMovie for iPhone
  1. @had, jebenti, se mi zdi, da bom raje počakal na tabelega, ker se zdi, da ne bo več rabil ovitka okrog, da bo sprejem OK. Maja si je omislila HTC-ja in je prava zverina, Android pa lušten OS, me mika da bi si Galaxy ali Desire umislu …

   Itak boš kupu takoj, pa povedal, če kej serje ta j****a antena ;)

  2. Lahko bi se kaj zmenili, če jih bo šel kdo iskat, da se poberejo naročila in se doda zraven še za denar prevoz in voila.

  3. Fantje, ravno sem se vrnil iz Emiratov, kjer so mi (šmrk) ukradli čisto lepo delujočega iPhona 3GS.
   Sem se malo razgledal po cenah (ker so ravno fabriško odklenjeni tam) in lahko povem, da je cena 32GB 3GS modela še vedno pri 662€ (preračunano iz lokalne valute), cena 4G pa vratolomnih 1880 USD (nisem se niti trudil s preračunavanjem). 4G uradno še ni na prodaj v UAE.
   Kako bo s cenami fabriško odklenjenih 4G v Italiji in kje se jih dobi?

  4. Janezu Novaku zazvoni telefon. Pogleda na zaslon, kjer se prikaže Hadova številka. Sprejme klic in odgovori: čuj Had, ali imaš tokrat za spremembo kaj pomembnega za povedati ali morajo že spet vsi okoli videti tvojo najnovejšo igračo?

  5. Kaj pa samsung Galaxy S? Po specifikacijah je enako dober, če ne boljši, za sijajno majhen denar v primerjavi s temle. Lej, kaj je Jure ugotovil po nekajčasni uporabi:

   PS: obožujem komentarje v stilu “zakaj se moraš spet s tem važit?” – get a life, dude. Če te ne zanima, kaj ima Roni za povedat, pač ne klikaj na to stran!!

  6. Vsi teli fake iphoni, ala HTC; še dolgo ne bodo kos iphonu, predvsem po screenu! sem imel v roki veliko touchov, tudi desire…in se ne more primerjat z iphonom; kar mi je pa pri touch najpomembnejše je pa ravno to…!!! vse drugo šele sledi; sicer so pa menije skopirali skoraj 90%

  7. @Joker: kaj pa, če nekaterim iphone preprosto ni všeč?
   nekateri ga ne kupijo samo zaradi nekaterih uporabnikov appla, ki zaničujejo ostale znamke.
   isto kot nekateri nočejo kupiti npr. bmw e60, ker ga vozijo določeni ljudje.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja