Predvolilni boj na vasi je pesem skupine Orlek in bo zelo kmalu postala spet aktualna, saj bodo lokalne volitve, kjer bomo volivci izvolili župane, 10.10.2010. Predsednik DZ RS Pavel Gantar je 23. julija 2010 razpisal lokalne volitve ter volitve v občinske svete narodnih skupnosti italijanske oz. madžarske narodnosti. Volilna opravila pa so se pričela izvajati že dva dni nazaj (iskanje podpore nestankarskih kandidatov, itd..).

In ker poletje ni bilo dovolj vroče, lahko pričakujemo precej bolj “vročo” jesen. Predvsem bo zanimiva bitka za županski stolček v Ljubljani, kjer so le redki kandidati, ki se upajo zoperstaviti trenutnemu županu Zoranu Jankoviču.

Z včerajšnjo otvoritvijo športne dvorane Stožice, si je po mojem mnenju pridobil še en mandat, kar pa je sol na rane nekaterim drugim strankam, ki še niso niti predstavile svojega kandidata.


Precej mi je smešno, da stranke že v tem času ne delajo na promocijo svojih kandidatov in čakajo roke, ko bodo to začele delati. Namreč ravno to je ena izmed stvari, ki je ne razumem. Ko se končajo ene volitve, je treba začeti s pripravami na druge. In vse aktivnosti je potrebno peljati v takšno smer, da se govori o kandidatih, da se le ti pojavljajo na “vseh pasjih procesijah”, predvsem pa da imajo volivci občutek, da je ta kandidat res dober in vreden oddanega glasu.

Ampak ne. Pri nas se čaka na zadnji trenutek in potem se v zadnjem mesecu bombardira na vse mogoče in nemogoče načine volivce, ki pa počasi postajamo imuni na takšne zadeve in bolj ali manj izberemo manjše zlo, če že imamo možnost izbirati.

Vendar takle mamo. Stranke se na nas spomnijo vsake štiri leta, ko potrebujejo naše glasove, no tudi včasih vmes, ko so lokalne volitve, sicer pa smo volivci itak voli ki volimo vole in nasedamo puhlicam predvolilnih obljub, ki se jih na srečo izvoljenih narod čez par mesecev več niti ne spominja. Življenje gre naprej in volivci tudi!

6 Responses to Predvolilni boj na vasi se je pričel z otvoritvijo športne dvorane Stožice

 1. Matjaž pravi:

  Hja, Ljubljana si je kljub vsemu, podpisala kar precejletno agonijo oz. mrtvilo. Stadion je lep in zelo dobrodošel, škoda pa je le to, da se le malo ljudi vpraša na kakšen način je stadion nastal. Jasno, čez 20 let ne bo nihče več vedel za težave, razen morda župani Ljubljane, ki se bodo ubadali z vračanjem denarja. Takrat bo to le en super spomenik, ki bo poveličeval Jankoviča za vedno. Mislim, da bi Jankovič lahko dobil volitve tudi brez stadiona in brez tako krutega izkoriščanja delavcev.

  Kar se pa tiče županskih volitev je pa žal res, da nekateri razmišljajo vedno 5 pred dvanajsto. Če imaš denar si to lahko privoščiš, saj pač plačaš PR in reklamo, pa je to to. Zelo malo je takih, ki razmišljajo vseskozi o tem, da bi radi nekoč postali župani.

 2. abcd pravi:

  Na koncih, kjer predvolilni boji potekajo od dneva izvolitve novega župana (in občinskega sveta) naprej, so volivci že po defaultu imuni oz. apatični do vsega, kar je političnega…dokler ne pride do petepa ali polivanja kozarcev med županom in bodočim kandidatom (recimo ko je Gašpar Gašpar Mišič baje piranskemu županu Gantarju zlil kozarec v obraz, ker se le-temu ga ni dalo poslušati)…

  :)

 3. Ne razumem ljudi, ki govorijo, da si je Janković postavil spomenik. To so ljudje, ki nenehno govorijo o kultu osebnosti, zato ker sami malikujejo svojega vodjo. Ta projekt Stožice je Janković pomagal speljati in lahko rečem le bravo, ni pa to njegov projekt, niti Ljubljanski, temveč vseslovenski. Če država prispeva in če se ljudje iz cele države zberejo v Stožicah, je to zame objekt nacionalnega pomena in velika naložba za prihodnost slovenskega športa in razvoja prestolnice. To pa, da so in da še nekateri toliko politizirajo ta projekt in napadajo Jankovića na podlagi nestrpnosti do politično drugače mislečega in zaradi dejstva, da je pol Srb in pol Slovenec, je pa precej nagnusno. Res je, da je volilno leto, samo da se tako tepta po nečem, kar koristi vsej Sloveniji, pa bi moglo skrbeti tudi tiste še relativno normalne podpornike slovenske desnice. Naša desnica sama sebi zadeva avtogole in to je sramotno. Ne znamo niti en projekt državnega pomena spraviti skozi brez natolcevanj, obsodb in kregarije. In tako “ponosni” smo nase.

 4. Jaka pravi:

  *odstranjen komentar*

 5. Bajbaj pravi:

  Jaka, tebe bi bilo pa treba prijavit na policijo zaradi sovražnega govora. Mogoče te pa bom.

  Drugače pa, ni le stadion kar je Jankovič naredil. Naredil je še veliko, veliko več. Le slepci in Neljubljančani tega ne opazijo.

 6. Tomaž pravi:

  Zakaj je tako težko ločiti dve neprimerljivi zadevi:

  1. Ljubljana je prestolnica in rabi spodoben štadion. Če se bežigrajskega ni dalo povečati, okej, rabimo novega. Tivoli je sigurno potreben prenove. Če je bolj racionalno narediti novo dvorano poleg štadiona, okej, naredimo tako.

  2. “Planinka” v Lepa sela lepo gore najprej vpraša fanta: “Momci, imate li vi pare za ovo planinarjenje?”

  Kaj od tu dalje ni jasno? Naredi poslovni načrt, dobi investitorje, zavaruj se in izpelji načrt. Te razne fore, da nas je vmes obiskala (v bistvu se je k nam kar preselila) recesija, so brez veze. Kot da bi 2007 kupil hišo, izgubil službo, banka bi ti jo pa po parih neplačilih kreditih takoj zaplenila. Hej, banka, pusti me pri miru, hišo sem kupil v dobrih časih, nisem kriv za recesijo.

  Meni se gradbena podjetja, ki niso plačana za opravljeno delo, sploh ne smilijo. Zaradi teh istih podjetij imamo tako drage novogradnje in najemnine.

  Smili se mi pa vsak delavec posebej, ki je že tako delal za mizerno plačo, potem je pa še dobil ni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.