Predvolilni boj na vasi je pesem skupine Orlek in bo zelo kmalu postala spet aktualna, saj bodo lokalne volitve, kjer bomo volivci izvolili župane, 10.10.2010. Predsednik DZ RS Pavel Gantar je 23. julija 2010 razpisal lokalne volitve ter volitve v občinske svete narodnih skupnosti italijanske oz. madžarske narodnosti. Volilna opravila pa so se pričela izvajati že dva dni nazaj (iskanje podpore nestankarskih kandidatov, itd..).

In ker poletje ni bilo dovolj vroče, lahko pričakujemo precej bolj “vročo” jesen. Predvsem bo zanimiva bitka za županski stolček v Ljubljani, kjer so le redki kandidati, ki se upajo zoperstaviti trenutnemu županu Zoranu Jankoviču.

Z včerajšnjo otvoritvijo športne dvorane Stožice, si je po mojem mnenju pridobil še en mandat, kar pa je sol na rane nekaterim drugim strankam, ki še niso niti predstavile svojega kandidata.


Precej mi je smešno, da stranke že v tem času ne delajo na promocijo svojih kandidatov in čakajo roke, ko bodo to začele delati. Namreč ravno to je ena izmed stvari, ki je ne razumem. Ko se končajo ene volitve, je treba začeti s pripravami na druge. In vse aktivnosti je potrebno peljati v takšno smer, da se govori o kandidatih, da se le ti pojavljajo na “vseh pasjih procesijah”, predvsem pa da imajo volivci občutek, da je ta kandidat res dober in vreden oddanega glasu.

Ampak ne. Pri nas se čaka na zadnji trenutek in potem se v zadnjem mesecu bombardira na vse mogoče in nemogoče načine volivce, ki pa počasi postajamo imuni na takšne zadeve in bolj ali manj izberemo manjše zlo, če že imamo možnost izbirati.

Vendar takle mamo. Stranke se na nas spomnijo vsake štiri leta, ko potrebujejo naše glasove, no tudi včasih vmes, ko so lokalne volitve, sicer pa smo volivci itak voli ki volimo vole in nasedamo puhlicam predvolilnih obljub, ki se jih na srečo izvoljenih narod čez par mesecev več niti ne spominja. Življenje gre naprej in volivci tudi!