Zadnje par let se pri nas pojavlja trend “čudnih” hiš, ki izstopajo v okolju v katerem so postavljene. Hiša mora biti bolj opazna od sosedove in zato smo priča hišam vijoličaste, modre, zelene, rumene,… barve. Da oblike hiš, ki jih zadnje čase opažam, niti ne komentiram. Verjetno je to sedaj trend, čez par let pa se bodo lastniki spraševali kaj jim je bilo tega treba, ko jih bodo otroci spraševali, če so kakšne čudne mamile jedli, ko so gradili hiše!

No, jaz se bolj sprašujem zakaj so takšne fasade sploh dovoljenje v določenih okoljih, ko pa so v drugih okoljih zelo rigorozni predpisi, ki točno predpisujejo barve, oblike, strehe

Za primerjavo, galerija fotografij hiš iz Beverly Hillsa – spodnjega dela, kjer so hiše bolj odprte in se jih tudi da fotografirati, kajti višje v hribu so večje hiše, ki pa so varno skrite za ograjami in preprečujejo poglede.

Tudi na Beverly Hillsu so hiše različne in vsaka je zgrajena v svojem slogu – vendar z veliko večjo mero okusa in predvsem so veliko bolj urejene. Čez dan so pred hišami Mehičani, ki pospravljajo in urejajo vrtove, zvečer pa se napolnijo parkirišča s precej “zanimivim plehom”, ki privablja poglede “raje”.

Klik na fotografijo za celotno galerijo Beverly Hills in njihove “hiške”
beverly hills hiške - fotografije


Klik na fotografijo za ostale fotke Rodeo Drive – Beverly Hills Photos
rodeo drive beverly hills photos

Klik na fotografijo za galerijo Santa Monica Muscle Beach – fotografije za ženske
santa monica muscle beach

Klik na fotografijo za ostale fotografije Santa Monica Pier
santa monica pier photos

Klik na fotografijo za celotno galerijo Santa Cruz California
santa cruz photos

Klik na fotografijo za ostale fotke Carmel River
carmel river