Današnji odmev/odgovor Igorja Bavčarja v Financah, z naslovom »Rado Nazionale!«, me je že na tešče nasmejal. Vsaj tisti del, kjer Igor Bavčar zapiše:

Pozno v noč grem na Google , odtipkam »Rado Pezdir« in število zadetkov je impozantno. Pa ta človek je hiperaktiven, si mislim in pomislim, kje je pa sploh dela »naš« Rado? Vedno skromen da ob svojem imenu pripisati le – ekonomist. Kot Tito, ki je imel skromno pripisano le – maršal.

Vendar Igor Bavčar očitno ni mogel, da ne bi “udaril” še z enim argumentom glede samaritanstva Rada Pezdirja, ki se je odločil, da bo uredil razmere v Sloveniji, oz. da bo ljudem uredil vračilo denarja, ki so ga Elektro podjetja v Sloveniji preveč zaračunala odjemalcem.


No, v tejle računici pa se Rado Pezdir pokaže v malce drugačni luči in vsa publiciteta, ki sta si jo z odvetnikom Francijem Matozom naredila v medijih, tudi ni kar tako. No, poleg tega bi še “ornk” zaslužila pri svojem Robin Hood poslanstvu. Ampak to so seveda malenkosti!

Njegov boj za vrnitev preveč plačanega denarja za električno energijo, ki jo morajo vrniti elektro distributerji, ni le vihtenje komentatorskega peresa, gre za nekaj več. Kaže da dosti več! Nekateri se sprašujejo, ali ne gre morda le za prikrito, sicer pa prepovedano, odvetniško oglaševanje s ciljem velikega zaslužka. Ker zakonodaja ne omogoča odvetnikom javnega oglaševanja, je bilo potrebno poseči po vzporednih kanalih oglaševanja, ki ga je, kaže tako, opravila medijska mreža, katere lastnik je bil prisoten tudi na prvi tiskovni konferenci borcev za male potrošnike električne energije.

Pravijo, da je v ozadju najbrž že čakala odvetniška pisarna, ki bo vlagala tožbe za nekaj sto tisoč upravičencev. Če vemo, da je osnovna odvetniška tarifa za takšno tožbo minimalno 22 EUR, lahko hitro izračunamo, da je pri 100.000 strankah zaslužek 2,2 mio EUR, pri 250.000 strankah, kot jih napovedujejo, pa že 5.525.000,00 EUR! Na to so že začeli opozarjati tudi nekateri posamezniki, kot je recimo Breda Kutin.(vir)

14 Responses to Igor Bavčar – grem na Google in odtipkam Rado Pezdir in število zadetkov je impozantno

 1. (jm) pravi:

  Rado je uspel spametovati elektropodjetja. Komu je to uspelo pred tem?

  Kdor verjame, da bi podjetja začela sama vračati, mora nujno k okulistu.

 2. had pravi:

  @jm: nikoli ne bomo vedeli :) dejstvo pa je, da je imel figo v zepu..

 3. (jm) pravi:

  Kdo? A Pezdir? Zaradi zaračunavanja odvetniških storitev? Meni je smešno,ker se večina obeša na to, glavnega problema, ki ga si s podpisom lahko nakoplješ, pa praktično nihče ne omenja. Vsi samo gledajo “lej kolk bo un prasec zaslužil” drugo pa praktično nikogar ne zanima.

  Meni se nič ne rabo ne zdi, da nekdo zasluži na ta račun, da država NI opravila svoje naloge. Če ne bodo takšne zadeve kaznovane, bomo ves čas stopicali na mestu in ostali v tem socialistično-kartelskem močvirju.

 4. had pravi:

  @jm: prav je, da se vrne denar.. prav je, da je sel rado v to akcijo.. ampak na zalost se mi ne zdi prav, da bi on za to pobral tezke denarje, docim bi narod dobil drobiz – in se ta drobiz bomo itak morali sami placati :(

 5. (jm) pravi:

  Itak vse napake naših politikov mi plačujemo. Ko se bomo tega enkrat zavedali in o tem razmišljali tudi pred volitvami, ne pa le o partizanih in domobrancih, se bo morda kaj obrnilo na bolje.

  Če Rado ne bi šel v svojo akcijo, pa on ni šel zaradi denarja, tele honorarne zadeve je prinesel Matoz, bi se elektropodjetja še naprej lepo smejala odločba gor ali dol.

  Jaz sem pred časom prijavil NLB zavarovalnico tržnemu inšpektoratu zaradi zavajanja potrošnikov. Tržni inšpektor (ali pa je bila agencija za zavarovalni nadzor) se je strinjala, in so jim izdali odločbo, in naložili ustrezne spremembe.

  Ko so Finance objavile to odločbo, je direktor zavarovalnice napisal nazaj, da pa oni niso nič kršili (sicer so odločbo spoštovali). V sloveniji očitno to kar odločijo inšpekcije velja le z normalne državljane, posvečeni pa imajo pač svoja pravila.

 6. (jm) pravi:

  Evo, tole je bilo:

  http://www.finance.si/57399/Zavajajo%E8e_ogla%B9evanje_NLB_in_NLB_Vite

  http://www.finance.si/57505/Odmev-Zavajajo%E8e-ogla%B9evanje-NLB-in-NLB-Vite

  Vzrok za mojo prijavo je bilo pa to, da sem bil zraven, ko so na NLBju eni gospe tole prodajali. Sorry, ampak toliko se pa spoznam na te zadeve, da lahko ocenim da so jo na suho nategovali. Na vsa moja vprašanja, pa nonstop odgovarjali “ali ne zaupate NLB banki”. Ki z produktom v bistvu nima nič, ker je dejansko produkt od NLB Vite, ki pa ima popolnoma drugačno premoženje kot NLB banka, s tem se pa tudi garancija za vlagatelja precej spremeni.

  Pa produkt ni bil slab. Problem je bilo zavajanje. Ko pod krinko NLB banke prodajaš storitve druge pravne osebe in to nikjer jasno ne poveš.

 7. V for Vendetta pravi:

  Mah tipična slovenska fovšija. Ko se nekdo loti nečesa za kar bi morala itak država sama posrkbeti se pa tako najdejo ljudje, ki iščejo dlako v jajcu. Koliko bi morali plačati posamezniki, da bi dobili odvetnika, ki bi se nato ukvarjal z elektropodjetij?

  Ko je Primož Kozmus dobil zlato olimpijsko je bil največji heroj. Ko je omenil, da ni zadovoljen z višino denarja, ki ga dobi od države je folk takoj začel pljuvati čez njega.

  Je že tako, da je v Sloveniji fovšija nacionalni šport. Če bi bil kdo tako pameten bi se prej lotil teh elektropodjetij pa se tega ni noben spomnil, ker vsi samo na lastno rit gledajo.

  Bavčar je pa zadnji, ki bi se lahko oglašal.

  V Rusiji bi tega prašiča zaprli, v Sloveniji pa lahko govori še na proslavah.

 8. V for Vendetta pravi:

  Pa lepo, da si tisto kar je zapisal Igor Bavčar kot, da je to zagotovo resnica.

  Kot, če bi objavil izjave verskih predstavnikov v zvezi s pedofilskimi škandali in bi skopiral izjave obtoženih duhovnikov.

  Res objektivno.

  Najbolje, da naslednjič skopiraš še izjave Rada Pezdirja, če bo odgovoril na Bavčarjevo pisanje, da boš imel uravnoteženo mnenje…

 9. ZonPjer pravi:

  Ja, Bavčarjev komentar je sicer na mestu. Ampak je žal od osebka, ki ima veliko preveč putra na svoji glavi. Rado in Matoz si ga pa šele dobro nabirata. Sicer je pa vedno v vsakem uporu, revoluciji ali kakem drugem prevratu nekdo potegnil ta dooolgo, večina pa takratko. Ampak, premakne pa se vseeno.

 10. Tudi če je reklama, je to Matozov problem, ne Pezdirjev. Verjetno ne verjamemo v to, da je pobuda za akcijo prišla s strani Matoza? Itak se je pa lahko že v začetku sklepalo, da do tožb ne bo prišlo, je bilo za pričakovati, da se bodo električarji vdali.

 11. C.G. pravi:

  Zakaj je tipično za slovence razmišlanje: Zakaj sosed zasluži več kot jaz? Nameso: Zakaj ne zaslužim jaz več kot sosed? Oziroma kaj moram DODATNO narediti da bom?
  Tudi Robin Hood je bil na koncu bogataš in sitega kmeta to ni motilo. Če si lahko sposodi Radotove besede: Vaški domet našega naroda.

 12. HELENA pravi:

  PRISRČNA ZAHVALA ZA ŽE VSE OPRAVLJENO DELO IN ŠE ZA BODOČE,
  KAJ PA VODOVOD KANALIZACIJA DOO, CELJE ?
  SAMA SE NEUSPEŠNO BORIM ZA PLAČEVANJE VODE, KI JO NE PORABIM, KER NA NASLOVU STALNEGA BIVALIŠČA NE ŽIVIM ŽE VEČ LET, ZA LANSKO LETO OD MES. MAJA NISEM HOTELA VEČ PLAČEVATI…MENIM DA JE KRŠENA USTAVNA PRAVICA PO PRAVIČNEM PLAČEVANJU…
  NO ZDAJ SEM DOBILA SKLEP O IZVRŠBI Z RUBEŽEM – OKRAJNO SODIŠČE V LJ,CENTRALNI ODDELEK ZA VERODOSTOJNO LISTINO, ZALOŠKA 59.
  LEPO PROSIM, KAJ BI PA VI STORILI?
  HVALA ZA ODGOVOR

 13. janez pravi:

  21.12.2010-janez

  Razni elektro dist.,pri položnicah zaračunajo dodatnih 0,80 €.
  in zaslužijo €€€€€€€€€€€€€ ???
  Dan dva nazaj sem obiskal SIOL-ovo spletno stran njihove servisne storitve ,ker sem njihov odjemalec siolovega trojčka.
  Na teh straneh si lahko sam spremeniš TV paket ta zajema OSNOVNI;STANSARD IN MEGA PAKET poleg tega pa imaš še dodatne storitve kot so Pink Paket4x,HD,HBO,POP PLUS… no in ravno pri POP PLUSU se je zapletlo.Pri spremembi novega paketa,ki sem si ga izbral in kot dodatek k programom,ki jih nudijo sem se odločil za POP PLUS paket,ki vsebuje POP PLU1,plus2,plus3 in ta paket seplača 5,00€ na mesec. To bi bilo vse v redu,če bi dotični, sploh odajali kašen program,razen plus3,ki že dva dni predvaja ene in iste motocikliste.Po klicu na št. 0808000 ta številka služi naročnikom za pomoč in informacije mi ljudje,ki bi mi morali ponagati (ob vsej razlagi,ki sem jim posredoval,da prograni,ki jih tako veselo zaračunavajo ne oddajao prav nič razen megle-Njihov komentar je bil,da se ne da storiti prav nič,ker ,da se program lahko speminja samo enkrat na mesec.)Čeprav vedo ,da programa ni ga oni veselo ponujajo na servisnih straneh njihovih SIOL storitev in to za ceno 5,00 € na mesec.IZRAČUNAJTE SI koliko odjemalcev ima SIOL TV in kašne mastne denarce služijo z poštenimi naivneži.
  Kaj pravite na položnice elektra,ki dodatno zaračunava 0,90€.SEDAJ PA SI IZRAČUNAJTE KOLIKO ZASLUŽI SIOL TV ZA PROGRAME ,KI JIH SPOL NI,ČE jE MESEČNA NAROČNINA ZA TA DODATEK PROGRAMA 5,00 €. Sram me je ,da živim v taki državi kjer zakoni LOPOVOM IN KRIMINALCEM NE NAREDIJO prav nič,NASTRADA VEDNO SAMO POŠTEN DEŽAVLJAN.

 14. primož pravi:

  Manjši predlog….naj Rado zbere podpise za dvojni referendum o nezdružljivosti županske in poslanske funkcije in pa ukinitev enoletnega nadomestila plače neizvoljenim poslancem in ministrom-naj grejo na zavod! Ta referendum sploh ni tko slaba stvar, garantiram udeležbo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.