Današnji odmev/odgovor Igorja Bavčarja v Financah, z naslovom »Rado Nazionale!«, me je že na tešče nasmejal. Vsaj tisti del, kjer Igor Bavčar zapiše:

Pozno v noč grem na Google , odtipkam »Rado Pezdir« in število zadetkov je impozantno. Pa ta človek je hiperaktiven, si mislim in pomislim, kje je pa sploh dela »naš« Rado? Vedno skromen da ob svojem imenu pripisati le – ekonomist. Kot Tito, ki je imel skromno pripisano le – maršal.

Vendar Igor Bavčar očitno ni mogel, da ne bi “udaril” še z enim argumentom glede samaritanstva Rada Pezdirja, ki se je odločil, da bo uredil razmere v Sloveniji, oz. da bo ljudem uredil vračilo denarja, ki so ga Elektro podjetja v Sloveniji preveč zaračunala odjemalcem.


No, v tejle računici pa se Rado Pezdir pokaže v malce drugačni luči in vsa publiciteta, ki sta si jo z odvetnikom Francijem Matozom naredila v medijih, tudi ni kar tako. No, poleg tega bi še “ornk” zaslužila pri svojem Robin Hood poslanstvu. Ampak to so seveda malenkosti!

Njegov boj za vrnitev preveč plačanega denarja za električno energijo, ki jo morajo vrniti elektro distributerji, ni le vihtenje komentatorskega peresa, gre za nekaj več. Kaže da dosti več! Nekateri se sprašujejo, ali ne gre morda le za prikrito, sicer pa prepovedano, odvetniško oglaševanje s ciljem velikega zaslužka. Ker zakonodaja ne omogoča odvetnikom javnega oglaševanja, je bilo potrebno poseči po vzporednih kanalih oglaševanja, ki ga je, kaže tako, opravila medijska mreža, katere lastnik je bil prisoten tudi na prvi tiskovni konferenci borcev za male potrošnike električne energije.

Pravijo, da je v ozadju najbrž že čakala odvetniška pisarna, ki bo vlagala tožbe za nekaj sto tisoč upravičencev. Če vemo, da je osnovna odvetniška tarifa za takšno tožbo minimalno 22 EUR, lahko hitro izračunamo, da je pri 100.000 strankah zaslužek 2,2 mio EUR, pri 250.000 strankah, kot jih napovedujejo, pa že 5.525.000,00 EUR! Na to so že začeli opozarjati tudi nekateri posamezniki, kot je recimo Breda Kutin.(vir)