Pogledi Slovenije je oddaja ki jo je “prebežnik” Uroš Slak dobesedno kopiral iz oddaje Trenja in za to dobil 4500€ + DDV mesečno, je doživela svoj krst. Vsaka podobnost s Trenji NI zgolj in samo naključje! Odaja Pogledi Slovenije je kopija oddaje Trenja, ki je bila na konkurenčni televiziji POP Tv. In za takšno zadevo plačujemo davkoplačevalci!

Prva oddaja Pogledi Slovenije je bila namenjena aferi Patria in v studiju so se znašli: Janez Janša, Gregor Virant, Dejan Karba, Dejan Kaloh, Barbara Brezigar, Lojze Ude in Cveta Zalokar Oražem. Na video konferenci iz Avstrije je bil Drago Kos.

Lahko smo poslušali nakladanje in nakladanje, ki smo ga slišali že vsaj 100krat. Obtoževanja, blatenja in ostale nam že dobro poznane prakse, ki si jih lahko privoščijo nekateri. Grožnje s tožbami smo včeraj slišali direktno v etru nacionalke. Ok. Vse skupaj je bilo že stokrat reciklirano, do trenutka, ko je Dejan Karba obtožil Janeza Janšo, da se je zlagal v etru!


Namreč šlo naj bi za določene papirje, ki jih Janez Janša sploh ni videl, dokler ni videl knjige Dejana Kaloha – in to mu je Dejan Karba sesul v trenutku, ko je povedal, da je Janez Janša dobil te papirje par mesecev prej od njega.

Na to se je Janez Janša opravičil vsem za to laž! Oh. Tole je bilo zame precej veliko presenečenje. Namreč Janez Janša je človek, ki se ne moti in ki se mu takšna stvar ne more zgoditi. Vsaj do danes sem bil prepričan v to.
Me zanima, kako se bo sedaj odzvala javnost? Kajti primeri iz preteklosti so nam znani, kajne? In taisti Janez Janša bi “sodil” vsem, ki so se kdajkoli zlagali, kar je tudi poskušal ponoviti na koncu oddaje.

p.s.: stranka SDS je bila ravno tista stranka, ki je v primeru GG-ja ponavljala da LAŽ je LAŽ! No, seveda v Sloveniji veljajo dvojna merila v takšnih primerih – kakopačne!

Vendar današnje branje odzivov slovenskih medijev na to zadevo je precej zanimivo – vsi so povzeli vest STA, kjer pa niti z besedo ni omenjen Janšev fiasko, oz. Janševa LAŽ, ki je eden redkih v njegovi politični karieri. Vendar se je zgodil in ljudje so to videli.

Kot davkoplačevalec, ki sponzorira tole sranje na televiziji, me zanima zakaj je bilo potrebno kopirati koncept oddaje? In zakaj so določeni ljudje v studiu dobili besedo šele po eni uri??

Imam še en predlog! Zakaj bi sploh delali tole oddajo in plačevali denar za to, če pa lahko RTV Slo kupi arhivske oddaje Trenj. Itak gledalci ne bomo opazili tega! Saj smo navajeni ponavljanj in ponavljanj in ponavljanj..