Pred časom sem dobil idejo, da bi imel svoj skrajševalnik URL-jev Si.Tc – . Na “trgu” obstaja cel kup odličnih – Bit.Ly, Skrči.Me, Tiny, Short, vendar me pri vseh moti, da imajo predolge domene in zgubiš preveč prostora, če to uporabljaš na Twitterju.

Registriral sem domeno .tc
, na srečo sem dobil dvočrkovno, ki sicer ne pomeni veliko – Si.Tc, vendar je res kratka. Poiskal sem skripto – Yourls.org in vse skupaj postavil.

Seveda je bilo vse skupaj malce “čudno” na pogled, vendar mi je odličen dizajner Žiga (sicer “fura” projetke – http://www.pomagalnik.com/, http://www.zbiralnik.si/, itd..) ponudil pomoč. Naredil je logo in spimpal css, da vse skupaj izgleda, vsaj zame, fenomenalno! Hvala!

Nekaj najbolj obiskanih skrajšanih naslovov na Si.Tc v zadnjem tednu:

 • Uporaba skrajšalnika URL-jev je brezplačna in na voljo vsakemu uporabniku spleta. Ampak na žalost ne garantiram za njegovo 100% delovanje, kajti sem vseeno odvisen od hostinga, na katerega nimam vpliva!

  4 Responses to Dolgi URL-ji – skrajšaj URL s Si.Tc – URL skrajševalnik

  1. Vidkun pravi:

   Ja, tudi mene je motilo tisto, ko je bil po okrajšanju še vedno dolg url.
   A sploh gre še krajše kot si.tc?

  2. Bout pravi:

   Teoretično ima lahko ime domeno le eno črko npr e.gg – deluje, večina registrarjev pa mislim, da enočrkovnih domen ne registrira, vsaj.

  3. Ziga pravi:

   Twitter je predkratkim predstavil novo storitev, ki teče na domeni – http://t.co/. Storitev omogoča preverjanje domen proti škodljivim stranem. Skrajševanje pa deluje samo na povezave, ki jih vpišemo v Twitterju. Več na .

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.