Na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju sem bil nazadnje leta 2006 (zapis Hostese MOS Celje 2006 in Hostese Avtomobilski salon Celje, dve leti kasneje pa sem se udeležil sejma Moto Boom (zapis Hostese Moto Boom Celje).

In kaj se je spremenilo v štirih letih na MOS-u? Praktično nič. Še vedno je gužva, glasna glasba (harmonika predvsem), vonj hrane je prisoten povsod, prodaja se vse kar obstaja, najbolj so obiskani šanki. Tudi Kitajci so odkrili tržno nišo in so začeli prodajati svoje izdelke na sejmu.
Ljudje nabirajo prospekte in promocijski material in če je kje napis “brezplačno”, potem se tam naredi zamašek – je treba preizkusit vsako mazilo in vsak vonj, da o salamah in podobnih rečeh niti ne govorim. Ampak tako je bilo pred 20 in več leti, ko smo hodili na MOS in tako je tudi danes. Pogrešal sem “ringlšpil” in sladkorno peno, ki bi me vrnila 30 let nazaj, ampak sem preživel tudi brez tega.

Recesija na sejmu se pozna samo pri hostesah. Namreč kljub iskanju “najhudejših” hostes sem moral v končni fazi izbor skrčiti samo na tri! In če se je pred leti splačalo iti na sejem samo zaradi njih, je sedaj situacija precej drugačna.


Klik na fotografijo za celotno galerijo Hostese Avtosalon Celje
hostese avtosalon celje

Klik na fotografijo za celotno galerijo Hostese Moto Boom Celje
hostese moto boom

Klik na fotografijo za celotno galerijo Hostese MOS Celje
hostese mos celje