Predlansko leto so poplave prizadele Izlake 23.08., ko sem se vračal iz službe. Letos se je zgodila precej podobna zgodba.

Do Izlak vodi precej cest. Ena gre čez Trojane in Orehovico, druga gre čez Moravče in Mlinše in tretja gre čez Zagorje in Kisovec. Vendar ko ima hudič mlade, jih ima v velikem številu. Danes so bile namreč zaprte vse tri ceste! Na prvi je bila voda čez cestišče in so policisti ustavili promet, na drugi je bil plaz in je bila cesta zaprta in na tretji je bilo tudi poplavljeno cestišče.

No, tudi če bi se uspel prebiti čez katero od teh treh ovir, ne bi prišel domov na Prhovec, kajti pri nas že mesec dni popravljajo odsek ceste v dolžini 100 metrov in danes tistega odseka VEČ NI! Odneslo! Prevoz je bil mogoč samo s terenci! No, na srečo imam odlične sosede in prijatelje, ki so me obvestili (hvala ŽAN!), da naj grem po četrti poti – čez Čemšenik in Parkelj in bom uspel priti domov.


Očitno mi je uspelo! Ampak čez pol ure bo verjetno tu ta cesta neprevozna, kajti voda bo izpodkopala del, ki ga sedaj utrujejo z buldožerjem in potem bom odrezan od sveta. Jupi, Cockta, Ora!


Klik na fotografijo za galerijo poplave 2008 Izlake
poplave-izlake-fotografije-005.jpg

Klik na fotografijo za galerijo dan potem 2008 Izlake
poplave-izlake-naslednji-dan-fotografije-005.jpg

5 Responses to Poplave – Izlake – ko si odrezan od sveta – v fotografijah

 1. Oliveta pravi:

  Kako prideš od Zagorja do Mlinš? Preko Sv Gore. Hja, danes je pot iz službe domov trajala malenkost dlje.

 2. had pravi:

  @oliveta: hvala za ta podatek!

 3. Manuela pravi:

  Jojjj…grozno. Hvala za fotke…sem mogla hitro poklicat babico :P Imajo samo hodnik v vodi (za-enkrat). No, do prvega nadstropja pa že ne more nadeževat :)

 4. Jaka pravi:

  @Manuela ne kliči hudiča ko še sam rad pride :)

 5. Žogca pravi:

  Noro. In to je menda šele začetek. Vesela sem, da si živ in zdrav prišel domov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.