Včeraj sem v Zagorju začudeno gledal, kaj delajo gasilci iz Raduše, Slovenj Gradca, itd.. v tovarni Svea v Zagorju ob Savi, ki so jo močno prizadele poplave. Danes zjutraj poslušam Val202, da gasilci iz Prekmurja pomagajo reševati v Ljubljani, gasilci iz Murske Sobote pomagajo v Krškem in okolici, itd..

Rdeči križ za poplave – prispevke lahko nakažete na tr. 03100 – 1111122296, sklic 937044, s pripisom “Poplave 2010” –

Rispekt gasilcem, civilni zaščiti, policistom in tudi vsem prostovoljcem, ki nesebično pomagate v teh poplavah! Včasih je za te stvari skrbela vojska, vendar se je z njeno profesionalizacijo vse skupaj spremenilo. Oni počnejo svoje delo, gasilci, civilna zaščita in policisti pa poskušajo po svojih močeh zaščiti domove, ljudi in predvsem skrbeti za varnost vseh.

In ker ponavadi vsi “šimfamo” policiste in gasilce, naj bo tokrat drugače. Iskreno hvala za vaš trud. In v upanju, da v Sloveniji še obstaja zavest, da smo skupaj močnejši kot pa če delujemo kot posamezniki. Mogoče pa bodo te poplave spremenile dojemanje našega sveta in nas končno zopet “povezale”. Lahko pa se samo motim in bo čez teden dni, spet vse tako, kot je bilo pred tem dogodkom…


Klik na fotografijo za celotno galerijo Borut Pahor in Ljubica Jelušič na ogledu potopljene tovarne Svea
borut pahor zagorje svea

Klik na fotografijo za celotno galerijo poplave – Zagorje, Izlake, Kisovec
poplave

Klik na fotografijo za celotno galerijo Zagorje – dan po poplavah
zagorje poplave