Kako primeren naslov zmagovalne pesmi izbora slovenske popevke 2010Otok ljubezni, ki jo je vodila Miša Molk, in ki jo izvaja Darja Švajger, ko se dogajajo najhujše poplave v Sloveniji??

Ampak naj grem po vrsti. Ko sem slišal za napovednik, par minut pred izborom slovenske popevke 2010, sem se zgrozil. Kako lahko dajo takšno oddajo v eter, v času ko je pol Slovenije pod vodo. Ok, sem si rekel. Mogoče želijo vnesti malce “smeha” v domove, kjer je elektrika in kjer jim ni voda uničila vsega. Ampak slovenska popevka NI zabavna oddaja, kot tudi ne prinaša smeha, ampak na pol prežvečene pesmi.

Ko sem slišal govor Marka Filija, generalnega direktorja RTV Slo, se mi je vse skupaj zdelo še bolj patetično. Namreč so razmišljali o tem, da popevka ni primerna za ta čas, ampak so se odločili da bodo vseeno šli do konca in da bodo zbirali humanitarna sredstva, ki jih bodo namenili poplavljencem. Zbrali naj bi skupaj 59.000 eurov. Pri tem se mi zastavlja vprašanje, ali je organizacija popevke in celotna scena stala več denarja, kot so ga nabrali z dobrodelnimi prispevki?


Izbora nisem gledal, zaradi zgornjih razlogov! Vendar si nisem mogel pomagati, da ne bi vsake toliko časa naredil preklop in si ogledal “ta prečudoviti”, “zabavni” izbor. Zakaj mora izbor voditi varuhinja pravic gledalcev Miša Molk? Ali je takšna kriza s kadrom na RTV Slo?

Glede na to, da sta se pod scenarij prireditve podpisala Miša Molk in Miha Šalehar, me zanima kaj je bil ta “scenarij”. To, da Miše ni bilo na odru, ampak je napovedovala nekje v ozadju? Čemu je bilo tega treba? Če se je pokazala na koncu na odru in podelila nagrade, naj mi bo oproščeno!

Dovolj kritiziranja. Obstaja tudi nekaj pozitivnega v samem izboru slovenske popevke. Namreč ko gledam listo nastopajočih, se mi za več kot polovico niti ne sanja, kdo naj bi to bili. Torej obstajata dve možnosti – nihče več se noče prijavljati na te izbore??, ali pa je komisija zanalašč izbirala neznana imena, ki se bodo lahko predstavila javnosti. Win-Win situacija, če ti tega ni treba gledati!

Več sreče prihodnjič, če tole ni bilo zadnjič! Predvsem pa bolj trezno glavo pri odločitvah ali izpeljati zadevo do konca ali jo prestaviti na čas, ko bi bilo to bolj primerno (ali sploh obstaja tak čas, pa je povsem drugo vprašanje?!)