Skupina Laibach in častni govornik Milan Kučan v Trbovljah

V Delavskem domu Trbovlje je včeraj ex predsednik Milan Kučan, s slavnostnim govorom odprl razstavo Laibach Kunst, ob 30-letnici delovanja kultne skupine Laibach. Na otvoritvi so bili med drugim tudi Aleš Gulič, Dragan Živadinov,… in cel kup kandidatov za župana Trbovelj.

Idejni vodja skupine Laibach, Jani Novak, je po tridesetih letih končno odgovoril na mnogokrat zastavljeno vprašanje – ali je skupina Laibach imela svojega človeka v Partiji?
“Da, sedaj lahko končno izdam, da je bil naš peti član Milan Kučan in da smo izredno ponosni na to. Prav tako pa je skupina Laibach del njegove hobotnice!” in s tem požel močan aplavz.

Janez Knez, akademski slikar in od vsega začetka podpornik, tako morali kot materialni in Milan Kučan sta ob tej slovesnosti dobila tudi častno državljanstvo države NSK.

Sledil je še “live perfomans” skupine Laibach, kjer so uporabili gramofon, ročne gasilke sirene, radio in ustvarili del “noisa”, ki je bil precej prepoznaven za njih v starih časih.

Klik na fotografijo za celotno galerijo Laibach in častni govornik Milan Kučan
laibach milan kucan fotografije


  1. Simboli Laibacha oz. razstavljene slike me spominjajo na nacizem in vse skupaj rata kar srhljivo, ko gledaš v temi :P

  2. Super fotke :) Kučana spoštujem in cenim, Laibache pa cenim kot kritike takratnega režima, njihova glasba pa mi ni ravno všeč, morda kakšen komad tu in tam. A ti si velik oboževalec Laibachov?

  3. Haha, kera huda :)
    “Da, sedaj lahko končno izdam, da je bil naš peti član Milan Kučan in da smo izredno ponosni na to. Prav tako pa je skupina Laibach del njegove hobotnice!”

  4. Kaj ni SZDLS, ki jo je pred tem vodil prav Kučan, Laibachom 1983 prepovedala uporabo imena in nastopanje po Jugi?

  5. No, po takih izjavah sodeč (Janez & Desty) mi je jasno, zakaj morajo Laibah še obstajati, čeprav sem že pred dvajsetimi leti menil, da je tega dovolj, da je passe. Ni pase, ker mlajše generacije ne razumejo prav nič.

  6. Nisem poznavalec, niti ljubitelj Laibachov (pač preferiram druge glasbene zvrsti), zato bi bil vesel, če bi mi to zadevo s Kučanom kdo poljubno razložil…

Komentarji so zaprti.