Javni sektor stavka, to je dejstvo. Po podatkih sindikatov jih stavka 80.000, po podatkih vlade 27.000. In med njimi je tudi zavod RTV Slovenija, ki mu mesečno plačujem 12€, kljub temu da nisem zadovoljen z njihovim programov, ki ga vrtijo na televiziji.
Namreč posnetki 20 in več let starih TV Dnevnikov dejansko več ne sodijo v programsko shemo. Da ne govorim o “narodnozabavnih oddajah”, kot tudi o Urošu Slaku, ki je na RTV Slovenija pripeljal povsem nov format oddaje, se ne splača izgubljati besed. In seveda, ker je prišla jesen, se je tudi Mario Galunič vrnil v svoj omiljeni kotiček.

Vendar do sedaj nisem imel možnosti zavrniti njihovega računa zaradi zgoraj omenjenih stvari. Sedaj, ko stavkajo, pa bom izkoristil to možnost iz zelo preprostega razloga. Ker je bil “njihov servis” gledalcev in poslušalcev okrnjen.

Moj dopis za zavrnitev reklamacijo računa bo povsem preprost:

Zadeva: Reklamacija RTV računa št. …. z dne ….


Spoštovani,
Dne …. sem prejel vaš račun št. …., ki je bil izdan dne …., v znesku 12 EUR.
Ker je v času med …. in …. potekala stavka javnega sektorja, v kateri ste sodelovali tudi zaposleni na RTV Slovenija in je bil posledično predvajan okrnjen radijski in televizijski program, na kar ste nadležno opozarjali svoje poslušalce in gledalce, temu primerno pričakujem zmanjšanje mesečnega računa za vaše storitve!

Ker se sami borite proti moči oblasti, se lahko potrošniki, ki moramo plačevati za to, da lahko gledamo vaš program, proti vam borimo na način ki vas bo najbolj prizadel – da vam zavrnemo račune, oz. da zahtevamo zmanjšanje računa za čas ko je bil vaš program okrnjen.

V pričakovanju sorazmerno zmanjšanega računa,
……

p.s.: zavrnitev računa je sicer malce “tricky” zadeva in svetujem da si preberete tole – Zavrnitev računa, vendar bom jaz definitivno tole poslal na RTV Slovenija in tudi poročal o tem, kako so se odzvali!

p.p.s.: ali bi kdo kaj popravil v tej zavrnitvi računa?