Zadnje par dni opažam oglas za preveri svojo domeno na Imej.si na PopTv. Ker sem po naravi radovedno bitje in ker vem, da oglaševanje na televiziji, kljub recesiji in vsem popustom ni poceni, sem preveril to zadevo. In bil presenečen.

Namreč, na strani Imej.si se ne prodajajo domene, kot sem bil prepričan?! Ampak so registrarji .si domen obljavljenji na povezavi register.si, ki je Arnesov servis. In na strani Imej.si ne prodajajo ničesar, želijo pa da preveriš podatke za svojo domeno s Facebook connectom – lahko ti sam sistem tudi svetuje “dobre” domene zate. Mogoče je zadaj “pametna” mašina, ki vse te željene domene sama registrira in jih potem po višji ceni prodaja naprej zainteresirani javnosti – vendar močno dvomim v tole! Prav tako pa se da z enim klikom odstraniti Imej.si in Imam.si na Facebooku.

In potem obstaja še stran Imam.si, kjer lahko vpišeš (če bi delovalo!?) svojo domeno in jo prav tako preko Facebook connecta povežeš s svojim imenom in priimkom, oz. podatki na Facebooku in se pojaviš na spletni strani. Ampak to ne deluje, saj javlja napako – database error. Vendar če bi radi kljub temu bili na tem spisku, obstaja bolj preprosta zadeva – na Imej.si se povežete s Facebookom in potem kliknete na Imam.si (zgoraj desno) in ne bo več javljalo napake!

Zanimiv je registrar domene – domain: imej.si, organization: LUNA TBWA d.o.o. – khm, le za koga so tole registrirali? Zase? Zbiranje podatkov, ki so se ga lotili na malce čuden način? Prodaja domen, ki jih ne prodajajo? Če mi kdo razkrije ozadje tega, bom zelo vesel, dotlej pa bom verjel da je bil tole “pet” projekt nekoga, ki ni točno vedel kaj počne!