Kdorkoli mi je poslal “navadno” pošto na domač naslov, je vedel zakaj mi pošilja. In verjetno se je tudi zavedal, da bom objavil ta primer negativne volilne propagande, ki se skriva pod imenom Zagorje gre v kurac in sodi v predvolilni golaž, ki se dogaja te dni po širni Sloveniji in nas prijazni “ljudje”, ki se na nas spomnijo vsake štiri leta, spet zasipajo s svojimi nebulozami in #darili.

Sam nisem pristaš župana Matjaža Švagana, niti kateregakoli drugega kandidata ali stranke v občini Zagorje, v končni fazi živim življenje precej odmaknjeno od lokalnih zadev in predvsem me ne zanimajo več “utopične stvari”,  vendar me je tale pošta precej “zmotila”:

 • negativna volilna propaganda se ponavadi vrne kot bumerang in posledice čuti tisti, ki jo je ustvarjal – spomnimo se samo predsedniških in parlamentarnih volitev
 • kdorkoli se gre negativno politično propagando, naj tega ne počne anonimno (tudi če vseh 69. točk drži, je z anonimnostjo to vse povsem nekredibilno)
 • namesto pljuvanja, ki ga je na vsakem koraku več kot preveč, bi rajši videl 69. točk, kjer bi bilo napisano kaj bo nekdo naredil za to da se uresničijo te točke in ne to, kaj nekdo ni naredil – po toči zvoniti je prepozno
 • veliko stvari iz “manifesta” povsem drži, vendar na žalost noben župan ne more tega spremeniti, kljub velikim obljubam, ki smo jih deležni zadnje tedne – dejstvo je, Zagorje je od boga pozabljeno, kako naj ne bo od države
 • s tujim kurcem je lahko po koprivah scat je star pregovor, ki v tem primeru še kako drži – tudi jaz sem lahko pameten, kako ta “manifest” ni dober in kako je “krneki” – dokler ne bom naredil boljšega, nisem naredil nič!
 • vsako mesto ima natanko takšnega župana, kot si ga meščani zaslužijo – beri izvolijo. Če obstaja dobra alternativa, potem je izbira preprosta – če le te ni, potem je vse skupaj nesmiselno!
 • In ne, ne mislim kandidirati za župana, niti za mestnega svetnika. Ko mi bo šlo tako slabo, naj me nekdo s “kroco” po glavi – če ne bo dovolj enkrat, naj ponovi vajo!

  8 Responses to Primer negativne volilne propagande – Zagorje gre v kurac

  1. kuki pravi:

   Nekaj resnice, pošteno, nekaj pa neupravičenih kritik. Vsekakor pa nepravilen način, kdorkoli se je že lotil tega. Če ma že nekdo tolk za povedat, naj rajši zadeve predstavi na soočenjih za kandidate, pa da vidmo, kdo je po njegovem boljši kandidat. Če bo upravičil kar tukaj piše, mu takoj pritrdim. Tud mene motjo nekatere stvari, ki jih je storil in nekatere, ki jih ni postoril. Pa vendar, še enkrat to ni način.

  2. had pravi:

   @kuki: tocno tako.. naj pove kako bi spremenil stvari in ne, kaj je narobe naredil svagan..

   bolj me moti to, da se celo v zagorju dogajajo taksne stvari.. namrec namesto da bi vsi kandidati delali za dobro vseh obcanov, je ocitno interes posameznikov pred vsem tem :(

   mah, jezen :)

  3. janez pravi:

   Ej al 69 točk pomeni položaj pri ljubljenju – položaj 69? :))) Zanimiv pristop oglaševanja :)

  4. had pravi:

   @janez: v jezi, kljub temu da sem dvakrat zapisal to stevilko, niti opazil nisem povezave :) med tockami in seksom :)

  5. Anonimno pravi:

   Morda bi natančneje okvalificirali, v kakšen KURAC gre vse skupaj. Je to ta KURAC, ki je definiran v prvem odstavku te izjemne črtice?

  6. S pravi:

   Kaj si vse ljudje izmislijo. Sicer vidim da gre za nek marketinški prijem, ki pa v glavnem očita trenutnemu županu.
   Čisto tako, glede na ostale občine v Zasavju se je Zagorje (vsaj po mojem mnenju) najbolj razvilo. Je nekako najlepši zasavski kraj (sploh za novo leto ;)).

   Drugače pa je že sam naslov malce nespametno napisan “zagorje gre v ku**c”, spodaj pa nadaljuje “Združenje za pokop zasavja”. Čisto mimo, kar pomeni naj občani podprejo njih kot neko združenje ki bo pokopalo Zagorje (direktno mi je padlo na misel ko sem prvič videl tale zapis). Sicer se spodaj navezuje direktno, da naj občani ne podprejo sedanjega župana, vendar mislim da so naredili kontra efekt (vsaj pri meni bi ga).

  7. markopigac pravi:

   edinstveno. pravis, da te lokalna politicna scena v Zagorju ne zanima, bentis pa cez doloceno politiko na drzavni ravni. saj ves kako pravijo, kdor nima doma pospravljeno..

  8. fetalij pravi:

   sam bi se zadeve lotil na rahlo drugačen način. predvsem brez “zagorje gre v ku*rac” in “združenje za pokop zasavja”. to je res tak hendikep tega pisma, da glava boli. tudi tisto malo efekta, ki bi ga pismo lahko imelo na najširši krog prejemnikov, se izniči z omenjenim.

   kakšno mladino je mogoče pripravilo, da so šli na volišče in glasovali proti, ampak ne verjamem, da je bil ta movement dovolj velik.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.